úterý 29. října 2013

Žebříček WTA a ATP

WTA: 

1.  Serena Williams 13 260
2. Victoria Azarenka 8046
3. Li Na 6045
4: Maria Sharapova 5891
 5. Agnieszka Radwaňská  5875
6.  Petra  Kvitová 4775 
7.  Sara Errani 4435
8. Jelena Jankovič 4170
9. Angelique Kerber 3865
10. Caroline Wozniacki 3520
11. Sloane Stephens 3185
12.  Marion Bartoli 3172
13. Roberta Vinci 3170
14. Simona Halep 3085
15. Sabine Lisicki 2920
16.  Ana Ivanovič 2765
17.  Carla Suárez-Navarro 2735
18.  Maria Kirilenko 2640
19.  Samantha Stosur 2580 
20. Kirsten Flipkens 2495 

ATP: 

1. Rafael Nadal  11 670
2.  Novak Djokovic 11 120
3.  David Ferrer  6600
4.  Andy Murray 6280
5. Juan Martín Del Potro  5365
 6. Roger Federer 4245
7. Tomáš Berdych  4180
8. Stanislas  Wawrinka 3240
9. Jo-Wilfried Tsonga 3235
10. Richard Gasquet 3130
11.  Milos Raonic 2860
12. Tommy Haas 2425
13. Nicolas Almagro  2290
14.  Jerzy Janowicz 2150
15. Mikhail Youzhny 2145
16. John Isner 2070
 17. Gilles Simon 2060
18. Fabio Fognini  2010
19. Kei Nišikori 1915
20. Tommy Robredo 1830



Zítra si dáme článek o spolupráci  mezi Lucii Hradeckou a Andreou Hlaváčkovou,jelikož jak asi víte tento deblový pár se včera rozpadl. A tak si připomeneme úspěchy holek a další důležité věci. 

pondělí 28. října 2013

Vítězové turnajů

Hezký sváteční den,

dnes si dáme vítěze turnajů,jelikož se nehrál jen Turnaj mistryň,ale i mužský turnaj v Basileji,tak se nelekejte,že by tento článek nebyl o vítězce Turnaje mistryň. Po včerejšku je sezona WTA za námi tento týden se sice hraje ještě jeden turnaj,ale už by se dalo říci,že sezona skončila. Potom,co skončí i mužská tenisová sezona,tak přijde článek o sezoně WTA stejně jako loni. ;) A teď konec vykecávání a jdeme na vítěze.

Turnaj mistryň: 

Finále mezi Serenou Williams a Li Na bylo opravdu finále hodné konce sezony. Serena potvrdila roli favoritky,jak zápasu,tak celé sezony a vrcholný turnaj sezony vyhrála,ale finále neměla lehké. První set se vyvíjel lépe pro Li Na,která hrála razantní údery a Sereně se moc nedařil servis a to znamenalo,že riterny byly pro Li Na lehčí na odehrání. Li Na si právem připsala první set a mnozí si začali říkat,že by byl průběh zápasu,tak jednoznačný,což nebyla pravda. Druhý se otočil tam jsme mohli vidět Serenu v plné síle,ale ještě to nebylo ono Li Na se sice snažila vzdorovat a hrát,jak nejlíp to šlo,bohužel Serena byla lepší. A třetí set? To byla ta suveréní Serena,kterou jsme mohli vídat celou sezonu to už Serena Li Na nic nedovolila a zápas zakončila jako pravá šampionka.

Williams-Li Na 2:6 6:3 6:0 

Myslím,že Li Na se nemá za co stydět na Serenu prostě neměla,ale celý turnaj předváděla skvělé výkony, já říkala,že je můj černý kůň. :D Celý turnaj nám přinesl mnoho skvělých momentů a je až neuvěřitelné,jak rychle ta sezona uběhla. Ale nastala změna příští rok už se Turnaj mistryň nebude hrát v Instanbulu,nýbrž se tento turnaj přesouvá do Singapuru,kde jestli se nemýlím už je značný časový posun.




Basilej: 

Tento turnaj ATP zažil velmi zajímavé finále domácí miláček Roger Federer se o titul utkal s Juanem Martínem del Potrem. Fanoušci mohli vidět krásnou třísetovou bitvu,kde se nakonec radoval skvěle hrající DELPO. První set byl opravdu hodně vyrovnaný plný krásných výměn,a proto jsme mohli vidět i tiebreik,který opanoval DELPO. Druhý set byl v režii Rogera,který hrál přesný backhand a šel mu i servis a právem srovnal na 1:1 na sety. O vítězi tudíž musel rozhodnout až třetí set,který byl také napínavý jako oba sety předchozí,ale bohužel Roger nezvládl koncovku a z dalšího turnajového vítězství se radoval Juan Martín del Potro,který pokračuje ve skvělý letošních výkonech.

Del Potro-Federer 7:6 2:6 6:4 

Po včerejším finále se zase začalo čím dal více říkat to,že byl už měl Roger Federer ukončit svoji kariéru. Tohle téma se propírá prakticky celou sezonu,ale teprve poslední týdny o tom čtu více. Těžko říci je pravda,že sice už asi není pravda to,že by Roger mohl porážet Rafu či Novaka,ale také by ho neměli ostatní odepisovat. Nevím,jak vy,ale já si nedokáži tenis představit bez Rogera.

Jaký na to máte názor vy? Měl by Roger ukončit kariéru ano nebo ne? 


Zítra nás čekají žebříčky a taky si tento týden posvítím na turnaj ATP v Paříži. ;)
Užívejte hezkého večera.
Lenka

neděle 27. října 2013

Turnaj mistryň-FINALISTKY

Ahoj,

je to možný až neuvěřitelné,ale dnes končí ženská tenisová sezona 2013 pokud nepočítáme menší exhibice. Schválně si tak v hlavě zkusme projet,jaká ty sezona opravdu byla a nevím,jak vám,ale mě vychází,že skvělá. :D Ale tohle ještě není článek o sezoně,ale teprve jen o finalistkách Turnaje mistryň.

První semifinále bylo velmi sledované hlavně z českého hlediska,jelikož o finále bojovala Petra Kvitová proti Li Na. Bohužel hned od začátku západu bylo vidět,kdo má na kurtu převahu. Li Na byla ve všech směrech lepší. Petra hodně kazilo délku míčů a byla se nemělo stávat v tak velké míře a ani servis nespolupracovat,jak by si Petra přála. Nicméně Peťa v prvním setu hodně ztrácela,ale potom se začala na soupeřku dotahovat,ale Li Na už nic jiného nepovolila. Druhý set už patřil skvěle hrající Li Na,která na turnaji předvádí velmi dobré výkony a potvrdila roli černého koně.

Li Na-Kvitová 6:4 6:2 

Druhé semifinále nebylo,tak jasné pro Serenu,jak si mnozí mohli myslet. Bylo vidět,že Jelena Jankovic šla do zápasu s tím,že se pokusí vyhrát a ono se jí to málem podařilo. První set byl velmi vyrovnaný obě hráčky hrály skvěle zase Jelena se svojí obranou a údery a Serena s jejím podáním,no co více si přát. Set byl o kom,která tenistka zvládne lépe koncovku a tu lépe zvládla světová jednička. Druhý set,jakoby Serena vypustila a set získala Jelena. O vítězce tudíž musel rozhodnout třetí set ,kde tenistky předváděli podobné výkony,jako v prvním setu. Z vítězství se radovala Serena. Určitě výkony Jeleny Jankovic zaslouží uznaní,protože takto Jelena dlouho nehrála.

Williams-Jankovic 6:4 2:6 6:4

Ve finále bude vetší favoritkou Serena,ale nemyslím si,že jednoznačně vyhraje,protože její soupeřka bude opravdu těžká a z pohledu diváka se bude jednat o velmi zajímavý zápas. 

Která tenista podle vás vyhraje?

sobota 26. října 2013

Turnaj mistryň- 4. Hrací den

Ahojky,

konečně volno,co k tomu dodat. Dnes si řekneme,kdo vlastně postoupil do semifinále,které se budou hrát už dnes. Takže ty, co se chystají dívat na výsledky voleb nepotěším,jelikož se tyto dvě události budou navzájem překrývat. Ale to bylo k organizaci dnešního dne v Istanbulu a teď si pojďme představit semifinalistky.

První zápas dne se odehrál mezi Li Na a Victorii Azarenkou,která měla obrovskou smůlu. Victoria si během zápasu poranila záda a nebyla schopna hrát zápas odehrála jen kvůli tomu,že nechtěla aby její letošní sezona skončila takto. Kdyby Vika mohla hrát na 100%,tak bychom viděli úplně jiný zápas. Li Na po zápase prozradila,že bylo pro ni velmi těžké vyhrát,když viděla jak se Vika trápí,ale musela to udělat. Victoria se loučila se sezonou se slzami v očích.

Li Na-Azarenka 6:2 6:1 

První semifinalistkou se tak stala Li Na,která si postup určitě zaslouží a ani ona sama nečekala,že se dostane,tak daleko.

Druhý zápas mezi Petrou Kvitovou a Angelique Kerber byl zápas o všechno,tak která vyhraje postoupí. Zápas byl velmi napínavý plný skvělých momentů. První set byl opravdu hodně vyrovnaný ani jedna hráčka nebyla na kurtu lepší obě hrály. Oběma létal ten skvělý levácký servis a my jsme měli tu čest vidět tiebreik,kde byla o něco lepší Angelique,Peťa měla problémy umístit míče do kurtu. Druhý set jako by se otočil tam byla jasně lepší Petra,která předváděla její nejlepší výkony. A třetí set? Ten si zase připsala naše lvice,ale ten set už nebyl tak jednoduchý jako ten druhý.

Kvitová-Kerber 6:7 6:2 6:4 

Petra se dnes o finále utká s Li Na a jsem velmi zvědavá,jak tento zápas dopadne,řekla bych,že favoritka jasná není.

Poslední zápas se odehrál mezi Jelenou Jankovic a Sarou Errani. Jelena už věděla,že kvůli odstoupení Victorie Azarenky bude hrát semifinále,ale zápas chtěla vyhrát. Naopak svůj poslední zápas chtěla vyhrát Sara Errani a také se tak stalo,takže se neloučila se sezonou bez vyhraného zápasu. V prvním setu se obě hráčky oťukávali a bylo to o tom,která lépe zvládne koncovku setu,no a tu lépe zvládla Sara. Druhý set byl skoro stejný jako první.

Errani-Jankovic 6:4 6:4 

Jelena se v semifinále utká se Serenou Williams a není pochyb o tom,kdo je favoritkou. Jelena by měla jít do zápasu s tím,že nic neztratí a musí zkusit vše pro výhru.

Semifinálové dvojice: 

Petra Kvitová- Li Na : zápas začne +/- ve 14:00 
Serena Williams- Jelena Jankovic : po skončení prvního zápasu



Hezkou sobotu ať už ji strávíte jakkoliv. :) 
Lenka

pátek 25. října 2013

Turnaj mistryň-3. Hrací den

Ahoj,

ten kdo sleduje dnešní zápasy na turnaji,tak musí být nadšen,ale bohužel se ještě hraje a my bychom si měli dát z včerejšího dne. Pokud nevíte co právě dělat,tak určitě koukněte na zápas Petry Kvitové proti Angelique Kerber.

První zápas včerejšího dnes se hrál na tři sety a bylo se opravdu na co koukat. Li Na a Jelena Jankovic předvedly skvělý výkon,ale vyhrát mohla jen jedna. První set získala Li Na,která předvedla v setu lepší výkon a zaslouženě ho získala. Ve druhém setu byla naopak lepší Jelena,ta dobíhala neuvěřitelně míčky a když k tomu přidala backhand,tak neměla Li Na moc šancí. Zápas tedy musel pokračovat i třetím setem,kde byla mnohem lepší čínská hráčka a získala,tak druhý bod ve skupině.

Li Na-Jankovic 6:3 2:6 6:3 


Zápas mezi Angelique Kerber a Agnieszkou Radwaňskou byl zápas o udržení hráčka,která prohraje vypadává z turnaje. S Turnajem mistryň se jako první rozloučila překvapivě Agnieszka Radwaňská. V tomto zápase jsem čekala bitvu.,ale on se stal opak naprosto jasný výkon předvedla Angelique,které se nesmírně dařil ten její typický levácký servis a její forehandy měly přesnou délku. Popravdě to že Aga neuhraje na turnaji ani set,to jsem opravdu nečekala a hodně mě to překvapilo.

Kerber-Radwaňská 6:2 6:2

Potom přišel zápas na která jsme všichni čekali Petra Kvitová se střetla se světovou jedničkou Serenou Williams. Zázrak se nekonal a Petra Sereně podlehla,ale potom co Serena předvedla,tak se není čemu divit,protože takový servis to snad ani nejde mít. :D Petra některé gamy hrála opravdu skvěle,ale když vám potom Serena naservíruje najednou čtyři esa,tak to je opravdu hodně deprimující a máte chuť to zabalit. Myslím,že Peťa hrála v rámci možností a výsledek není špatný.

Williams-Kvitová 6:2 6:3 


čtvrtek 24. října 2013

Turnaj mistryň-2. Hrací den

Ahoj,

asi vám je jasné čeho se bude dnešní článek týkat. :D Ten,kdo titpuje Turnaje mistryň,tak má pravdu. Musím říct,že včerejší zápasy mě hodně překvapily a myslím,že i vy budete překvapeni.

Včerejší první zápas se odehrál mezi Li Na a Sarou Errani. Sara je sice i po včerejšku ve skupině bez bodu,ale nehraje vůbec špatně jen chybí kousek toho štěstí. Li Na je opak ta předvádí skvělý tenis a pokud bylo takto hrát dál,tak bych ji možná i tipovala na finále. V zápase si sice první set připsala Li Na,ale cesta k tomu nebyla vůbec jednoduchá Sara hrála svůj aktivní tenis plný přesných a razantních údery,které ji vydržely i v druhém setu. Druhý set byl nesmírně vyrovnaný a muselo se jít až do tiebrejku,kde byla nakonec lepší Li Na.

Li Na-Errani 6:3 7:6

Ve druhém zápase se střetla Victoria Azarenka s obávanou Jelenou Jankovic. Tento zápas neměl jasnou favoritku a to se i prokázalo. První set vyhrála Jelena Jankovic,které všechno vycházelo,ale hlavně ten její backhand je prostě skvělý,nejlepší na okruhu. Vika už byla vývojem setu frustrovaná a set prohrála. Druhý set už byl o něco vyrovnanější a plný zajímavých momentů. Koncovku setu lépe zvládla srbská hráčka,která získala první bod na turnaji. Jelena Jankovic nám ještě ukáže,že se s ní musí počítat. ;)

Jankovic-Azarenka 6:3 6:4

Poslední zápas dnes dne patřil světové jedničce Sereně Williams,která porazila Agnieszku Radwaňkou. Tady asi není třeba říkat,kdo byl favoritkou mnozí už Agu potom,co prohrála s Petrou Kvitovou odepisovali,ale ještě brzy na takové závěry. První set jasně ovládla Serena tam ani nebylo o čem diskutovat. Naopak druhý set už byl vyrovnanější a hodně mi to připomínalo set z finále Wimbledonu 2011. Bohužel Agnieszka nezvládla ani druhý zápas na turnaji a semifinále se jí vzdaluje. Když Serena dnes porazí Petru Kvitovou,tak se stane první postupující do semifinále.

Williams-Radwaňská 6:2 6:4


středa 23. října 2013

Turnaj mistryň-1. Hrací den

Ahoj,

 už za sebou máme první den vyvrcholení sezony a jako minulý rok i letos se turnaj hraje v Istanbulu. Musím říct,že jsem docela zklamaná tím,že turnaj nevysílají nikde v televizi,jelikož ho vždy vysílal Eurosport,tak jsem s tím počítala i letos a nono nic. Nevím,proč turnaj nezařadili je to určitě škoda. Takže nezbývá nic jiného než live-stream,znáte to. :D

První den nám přinesl výsledky podle očekávání,tak se na poj´dme podívat.

V prvním zápase svedla Victoria Azarenka boj se Sarou Errani. tento zápas sice trval jen dva sety zato,ale Victorie neměla výhru jistou,a dokonce se o ni musela obávat. První set vypadl jasně pro Saru Errani hrála útočný tenis a Vika měla problémy,ale potom jako by se set přehoupl a Victoria dotáhla set do tiebreiku,kde byla úspěšnější. Druhý set si už světová dvojka pohlídala a připsala si svůj první bod na letošním Turnaji mistryň.

Azarenka-Errani 7:6 6:2

Ve druhém zápase chtěla získat první bod Serena Williams,kterou čekala nebezpečná Angelique Kerber. Na začátku prvního setu sice Angelique stíhala tempo Sereny a zápas jevil i tak,že bychom mohli vidět hezké utkaní,ale bohužel koncovku setu lépe zvládla Serena. Druhý set už byl jen světové jedničky. Serena předvedla bezchybný výkon a jestli bude takto hrát dál a víme,že může hrát ještě lépe,tak to bude zajímavé.

Williams-Kerber 6:3 6:1

Zlatý hřeb večera byl zápas mezi Petrou Kvitovou a Agnieszkou Radwaňskou. Myslím,že Petra byla v zápase o maličko vetší favoritkou,ale to nic neměnilo na situaci. Peťa vstoupila do zápasu jako raketa hned si vzala podaní Agy a hrála útočný tenis a vedla už 5:2,ale potom se Aga dotáhla a to už si Peťa nenechala ujít a set získala. Druhý set byl velmi podobný tomu prvnímu a dopadl úplně stejně. Petra si připsala první bod a lepší začátek do turnaje jsme si snad ani nemohli přát. :)

Kvitová-Radwaňská 6:4 6:4


Zítra Petru čeká Serena Williams,takže další skvělý zápas před námi. 
Mějte se hezky. :) 
Lenka


pondělí 21. října 2013

Žebříček WTA a ATP

WTA:

1.  Serena Williams 12.040 
2. Victoria Azarenka 7676
3.  Maria Sharapova 5891
4. Agnieszka Radwaňská  5890
5. Li Na 5120
6.  Petra  Kvitová 4370 
7.  Sara Errani 4190
8. Jelena Jankovič 3860
9. Angelique Kerber 3715
10. Caroline Wozniacki 3520
11. Sloane Stephens 3185
12.  Marion Bartoli 3172
13. Roberta Vinci 3170
14. Simona Halep 3085
15. Sabine Lisicki 2920
16.  Ana Ivanovič 2765
17.  Carla Suárez-Navarro 2735
18.  Maria Kirilenko 2640
19.  Samantha Stosur 2580 
20. Kirsten Flipkens 2495 

ATP: 

1. Rafael Nadal  11.520 
2.  Novak Djokovic 11 120
3.  David Ferrer  6800
4.  Andy Murray 6295
5. Juan Martín Del Potro  5365
 6. Roger Federer 4245
7. Tomáš Berdych  4180
8. Stanislas  Wawrinka 3240
9. Jo-Wilfried Tsonga 3235
10. Richard Gasquet 3220
11.  Milos Raonic 2860
12. Tommy Haas 2425,
13. Nicolas Almagro  2200
14.  John Isner 2070
15. Jerzy Janowicz 2060
 16. Gilles Simon 2060
17. Fabio Fognini  1965
18. Kei Nišikori 1885
19. Tommy Robredo 1830
20. (Kevin Anderson 1775

neděle 20. října 2013

Turnaj mistryň-LOS

Ahoj,

jak už bylo řečeno dnes nás čeká seznámení s letošním Turnajem mistryň. Nejprve si řekneme,jak byly tenistky rozlosovány do skupin a potom postupně něco o každé účastnici turnaje. Je to až neuvěřitelné,jak ta sezona letí za týden bude konec ženské sezony a začíná mě to děsit. :D Ještě si pamatuji Australian Open a teď tohle! :D

Los: 

1.Skupina                                                                            2.Skupina

Serena Williams                                                                   Victoria Azarenka
Agniezska Radwaňká                                                           Li Na
Petra Kvitová                                                                      Sara Errani 
Angelique Kerber                                                                Jelena Jankovic

Na první pohled je hned vidět z jaké skupiny bude těžké postoupit. Popravdě tenhle los jsem i tak nějak čekala,jelikož to vždy bývá podobné.
Nevím,jak pro vás,ale Turnaj mistryň je můj nejoblíbenější ženský turnaj vždy se na něj moc těším. Dokonce bych řekla,že poslední roky se na Turnaji mistryň vždy udá nějaké to překvapení.

Souhrn: 

Serena Williams je obhájkyní titulu a i největší favoritkou turnaje. Serena vládne této sezony na tom se už nic nezmění a takto úspěšnou sezony by určitě chtěla zakončit titulem. Neřekla bych,že Serena má titul jistá,ale co si budeme povídat její letošní sezony je jedním slovem famózní její výkony jsou až nadčasové. :D

Victorie Azarenka jestli je tady někdo,kdo může Serenu porazit,tak je to právě Vika,ale konec sezony se jí zrovna nedaří a to by se mohlo odrazit na jejích výkonech. Dalo by se říci,že letos to je právě bitva mezi Azarenkou a Williams,kde vítězi Serena,ale Vika letos už dokázala Serenu porazit,tak bych ji neodepisovala. Její výkony jsou letos stálé a hraje rok od roku lepší tenis uvidíme,jak s tím vynaloží.

Agniezska Radwaňská na její výkony jsem hodně zvědavá. Její letošní sezony byla podobná té předchozí,ale Aga umí hrát skvěle a porážet i ty nejlepší hráčky. Nechci úplně říkat,že je taková černý kůň turnaje,ale pokud nás někdo může překvapit,tak je to Aga.

Li Na to je podle mě hráčka,která má velkou šanci vyhrát,u mě je to černý kůň turnaje. Její letošní sezona sice byla jako na houpačce,ale vzpomeňme si na její skvělé výkony na Austrailan Open pokud bude hrát stejně jako na začátku roku,tak má velikou šanci uspět. Vždy na velkých turnajích váda ze sebe všechno a myslím,že to bude stejné i v Istanbulu.

Jednou z hráček je i Sara Errani,která nemá špatnou sezony,ale loňská byla mnohem lepší. Nechci tvrdit,že Sara bude hráčkou bez výhry nebo tak,ale nedokážu si ji představit ve finále.Ale už to,že se dokázala probojovat na turnaj je určitě úspěch.

Na výkony Petry Kvitové jsem velice moc zvědavá. Konec sezony jí vychází skvěle a v Istanbulu už jednou dokázala zvítězit. Bohužel,Peťe moc nepřál los její skupina je velmi těžká,ale třeba tohle Petru nakopne. Myslím,že Česko od ní čeká hodně,dokonce i výhru a to není dobré. Ještě teď si vybavuji,jak všichni tvrdili,že Petra vyhraje Turnaj mistryň a všichni víme,jak to dopadlo. Myslím,že Petra může uspět a budeme ještě mile překvapeni. :)

Jelena Jankovic pro tuhle tenistku je Turnaj mistryň veliký úspěch to bezpochyby. Řekla,že platí to stejné jako o u Sary Errani,ale Jelena umí hrát velmi dobrý tenis její servis je stabilní a její herní obrana je fascinující určitě nedá svoji kůži zadarmo.

Angelique Kerber se kvalifikovala jako poslední a po roce si znovu zahraje v Istanbulu. Angelique je skvělá hráčka a určitě nás může překvapit její leváci servis je opravdu smrtící a loni sehrála několik pěkných zápasu na turnaji. Angelique si klidně dokážu představit ve finále.

Kdo podle vás bude nad hlavou držet tento titul??
(P.S.Peťa vypadá nejlépe. :D) 

sobota 19. října 2013

Info

Ještě jedna malí technická. :D Pokud máte zájem,tak na stránkách bonbonu Maria Sharapove platí akce poštovné zdarma,tak jestli chcete určitě objednejte. Jako správná tenisová blogerka a fanynka Marie Sharapove jdu do toho. :D Hodně mě láká hlavně to tričko. No posuďte sami. :)

Lenka

http://shop.sugarpova.com/eu/catalog/product/view/id/27/s/t-shirt-black/category/11/

Sociální sítě

Ahoj,

taky jste si dnes užili sobotu? :D Já jen relaxovala a to po zbytek dneška nehodlám měnit,no teď mě napadá,že bych se měla kouknout na učení,jelikož příští týden budu školu zanedbávat asi ani třeba dodávat proč. :D Ano,už v pondělí nám startuje vrchol ženské sezony a to Turnaj mistryň na který se já osobně moc těším. Právě dnešní příspěvek se bude týkat fotek z Istanbulu. A zítra se můžete těšit na článek,kdo vlastně bude na tak prestižním turnaji hrát.

Petra Kvitová zdraví z Istanbulu.


Angelique Kerber musela bojovat o účast,ale vyplatilo se. :)


Serena Williams dorazila do Istanbulu právě dnes. O tom, zda je Serena favoritka si řekneme více zítra.


Další účastnicí turnaje bude Li Na.


Andrea Hlaváčková míří na dva poslední turnaje své sezony. Určitě koukněte na její oficiální stránky,kde probíhá akce o věci z US Open.



Juan Martin del Potro na focení. Musím uznat,že fotka je opravdu boží. :D


Maria Kirilenko je jedna z těch,které už mají po sezoně a tak co nejvíce relaxuje.
Vložený trvalý odkaz obrázku

Dnes to byl odlehčenější článek,jelikož vás zítra čeká obsáhly článek o Turnaji mistryň. 
Přeji vám hezký,poklidný večer. 
Lenka

čtvrtek 17. října 2013

Sociální sítě

Ahoj,

dnes bychom si dali fotky ze světa tenistů a do neděle také přijde článek o loňském Turnaji mistryň,který začíná už v pondělí. Strašně mi vadí,že teď vůbec nemám čas na blog. Můj den vypadá,tak, že ráno brzy vstanu jedu do školy,přijedu jdu se učit a najednou je večer a jsem,tak grogy,že postel je můj nejlepší přítel. :D

Tommy Haas se svoji rodinou ve Vídni.


Rychlostní trénink Petry Kvitové,která se připravuje na Turnaj mistryň. Peťa může být na turnaji velmi úspěšná.


Andy Murray dnes převzal britský řád od prince Williama.

Victoria Azarenka dnes přiletěla do Istanbulu,kde se bude konat již zmiňovaný Turnaj mistryň.

Jo-Wilfried Tsonga ve Vídni,kde se pokouší získat titul. 

Rafael Nadal na titulce časopisu. 
Cosas Peru

Přeji hezký zbytek večera a skvělý pátek. 
Lenka



úterý 15. října 2013

Žebříček WTA a ATP

Platný ke dni 14.11.2013

WTA:

1.  Serena Williams  13 260
2.Victoria Azarenka 8206
3.  Maria Sharapova 6941
4.  Agnieszka Radwaňská 6195
5. Li Na  5365
6.  Sara Errani 4435
7.  Petra Kvitová 4315
8. Jelena Jankovič3860
9.  Caroline Wozniacki 3845
10.  Angelique Kerber 3805
11.  Roberta Vinci 3195
12.  Sloane Stephens 3185
13.  Marion Bartoli 3172
14.  Ana Ivanovič 2845
15. Sabine Lisicki 2830
16.  Maria Kirilenko 2755
17.  Carla Suárez-Navarro 2735
18.  Simona Halep 2685
19.  Samantha Stosur 2595
20.  Kirsten Flipkens 2495 

ATP:

1. Rafael Nadal 11 520
2. Novak Djokovič  11 120
3. David Ferrer  6800
4. Andy Murray  6295
5. Juan Martín del Potro  5525
6. Tomáš Berdych 4340
7. Roger Federer  4245
8. Jo-Wilfried Tsonga 3295
9. Stanislas Wawrinka  3240
10.Richard Gasquet  3060
11. Milos Raonic  2860
12. Tommy Haas  2265 
13. Nicolas Almagro  2200
14. John Isner  2070
15. Jerzy Janowicz  2060
16. Gilles Simon  2060
17. Fabio Fognini 1965
18. Kei Nišikori  1885
19. Tommy Robredo  1830
20. Kevin Anderson  1775

neděle 13. října 2013

Vítězové turnajů

Hezkou neděli,

dnes se hrálo finále dvou turnajů jeden mužský a jeden ženský. V týdnu sice byla řeč jen o turnaji ATP v Šanghaji,ale zmíním se i o vítězce turnaje WTA v Linzi a v Osace.

Šanghaj: 

Finále mezi Novakem Djokovicem a Juanem Martínem del Potrem bylo finále s velkým F! Tak skvělý zápas jsem viděla naposledy ve Wimbledonu. První set sice jasně opanoval Novak Djokovic,kterému všechno vycházelo a míčky hrál hned po odskoku a s tím měl problémy DELPO,jež předvedl v prvním setu výkony,který jsem u něj dlouho neviděla,jako by si ani neuvědomil,že už zápas začal. Ten,kdo si myslel,že zápas bude po prvním setu otázkou 20 minut,tak se spletl. Ve druhém setu byl naopak lepší Del Potro,kterému šel servis a jeho razantní údery měli správnou délku. O vítězi tudíž musel rozhodnout až třetí set. Třetí set byl napínavý do posledního míčku a plný skvělých výměn,ale koncovku zvládl lépe Novak Djokovic a připsal si další letošní titul.

Djokovic-Del Potro 6:1 3:6 7:6

Výsledek je asi správný,ale velmi mě zklamalo,to jak se Novak při zápase choval,takové chování jsem u něj ještě nezažila a jsem z toho hodně zklamaná. Ten,kdo zápas sledoval ví o čem mluvím a ten,kdo ne,tak raději ani nechtějte vědět.


Linz: 

Na tomto turnaji získala svůj třetí titul německá tenista Angelique Kerber,která se finále porazila Anu Ivanovic. I tohle ženské finále nabídlo plno skvostných výměn. V prvním setu předváděli hráčky podobné výkonu,ale v koncovce sady urvala set na svoji stranu Angelique. Druhý set byl ještě vyrovnanější je sice pravda,že obě hráčky hodně bojovali se svým podáním,ale i tak dospěl set až do tiebreiku,kde Ana Ivanovic napáchala hodně nevynucených chyb a titul tak získala Angelique.

Kerber-Ivanovic 6:4 7:6

Ve deblu zde získali svůj první titul sestry Plíškovy,gratulujeme! :)



Osaka: 

Druhý letošní titul si připsala Samantha Stosur,která jako nasazená jednička turnaje v Osace získala titul. 
Sam ve finále porazila Buchard 3:6 7:6 6:2. 

sobota 12. října 2013

Sobotní směs

Ahoj,

nevím,jak u vás,ale u nás byl dnes krásný den plný sluníčka a zima taky nebyla. Ideální den na sledování tenisu. :D A ten,kdo se díval,tak nelitoval,protože oba semifinálové zápasy v Šanghaji byly plné skvělých momentů.

Finalisté Šanghaje: 

První semifinále mezi Novakem Djokovicem a Jo-Wilfriedem Tsongou bylo zajímavé,ale tento zápas nebyl,tak skvělý jako ten první. V prvním setu byl jasně lepší Novak Djokovic měl lepší servis než Tsonga a jeho údery byly razantnější a nepáchal tolik nevynucených chyb. Druhý set nám nabídl několik sporných momentů,kde se nadalo odhadnout zda měl rozhodčí pravdu či ne a to hodně rozhořčilo Novaka Djokovice. V druhém setu byl výkon Jo-Wilfrieda Tsongy lepší než v prvním setu hodně míčků získal díky skvělému forehandu,ale nakonec si výhru Novak uniknout nenechal.

Djokovic-Tsonga 6:2 7:5

To druhé semifinále to bylo úplně jiné kafe. :D Zápas mezi Juanem Martínem del Potrem a Rafaelem Nadalem byla bitva s krásnými výměnami a ještě lepšími výkony. Hned od začátku zápasu dominoval skvěle hrající DELPO,který měl 100% servis,naopak Rafa se trápil a dělal hodně nevynucených chyb a podle toho dopadl první set. Ve druhém setu jsme byli svědky úžasných a nadlidských výměn na které bylo radost pohledět. DELPO ničil Rafu svými forehandy i backhandy a už bylo jasné,kdo bude lepší. Neřekla bych,že Rafa hrál špatně to jen DELPO hrál svůj skvělý tenis.

Del Potro-Nadal 6:2 6:4

Finále se bude hrát zítra od 11:00. Jsem moc zvědava,kdo vyhraje já favorita nemám a po dnešních výkonech nejspíš favorit jasný není.

Novinky: 

Česko bude mít zastoupení v lednu na Hopman Cupu za Česko bude hrát dvojice Petra Kvitová a Radek Štěpánek. Tak uvidíme zda Česko získá další titul z toho prestižního turnaje.

Už známe všechny účastnice Turnaje mistryň. Je to k neuvěření,ale poslední vyrcholový turnaj sezony začíná už za 10 dnů a kdo se tam představí? Serena Williams,Victorie Azarenka, Agnieszka Radwaňská, Li Na, Sara Errani, Petra Kvitová, Jelena Jankovic a Angelique Kerber.

Fotky: 

Takto vypadal oběd Sary Errani,no dala bych si taky. :D Neříkejte,že vy ne. :D

Dominika Cibulková po příletu na Slovensko hned spěchala do knihkupectví. 

Zajímavá fotka,že by Novak přešel od tenisu kde zpěvu? :D 

Ana Ivanovic v Linzi. 
Vložený trvalý odkaz obrázku

Maria Kirilenko ve svém rodném Rusku. 
Vložený trvalý odkaz obrázku

Agnieszka rozbaluje sadu oblečení a bot pro Turnaj mistryň. 
Vložený trvalý odkaz obrázku

To už je úplně všechno. Užívejte příjemného večera a zítra se tady. :D 
Lenka


čtvrtek 10. října 2013

Výsledky-Šanghaj

Ahoj,

dnes si dáme blesku rychlé výsledky. Ale určitě vám to vynahradím,bohužel dnes to jinak nejde. O víkendu bude zase nějaké to povídání  o tom,co se v tenisovém světě děje.

Osmifinále: 

Almagro  - Berdych 6:7  6:3 7:6 
Djokovič - Fognini  6:3 6:3
 Nadal - Berlocq 6:1 7:6 
Mayer - Ferrer 6:4 6:3
Monfils - Federer 6:4 6:7 6:3
 Del Potro - Haas bez boje
Tsonga  - Nišikori  7:6  6:0
Wawrinka - Raonic  7:6  6:4

středa 9. října 2013

Výsledky-Šanghaj

Ahoj,

jak už jsem minulý týden naznačovala,teto týden si posvítíme na turnaj ATP a to v Šanghaji,kde nechybí nejlepší hráči světa. Aby to nebyly dnes jen výsledky,tak si dáme i pár fotek. Turnaj v Šanghaji můžete sledovat i v televizi,kde vysílají živé přenosy,bohužel já nejsem ten šťastlivec,který by se mohl dívat. Ani nevíte,jak mě to štve,hold studium je studiu,ale až bude Turnaj mistryň a mistrů a Paříž,tak mě z televize nikdo neodlepí. :D

2.kolo 

Berdych  - F. López 7:6 6:2-Tomáš už překonal bolesti zad a dnes předvedl skvělý výkon.

 Djokovič  - Granollers 6:2 6:0-Novak už sice není světovou jedničkou a právě o to větší má te´d motivaci,proč vyhrávat. 

Del Potro  - Kohlschreiber 3:6 6:3 7:6 -Juan Martín del Potro sice nepředvedl dobrý výkon,ale prý hrál s nemocí,tak uvidíme zda se objeví při svém dalším zápasu.

Tsonga- Andújar 6:3 6:2-Jo-Wilfried Tsonga se vrací na kurty po zranění a chce usilovat o účast na Turnaji mistrů.

Haas - Brands 6:4 6:4
Berlocq  - Isner  6:4 7:6 -Poslední část Johnu Isnerovi zrovna nevychází,tak jak by si přál. 

Almagro  - Chardy  6:3 6:4
Fognini- Robredo  7:6 2:1 skreč.
Monfils  - Pospisil 7:5 7:6 
 Mayer- Paire  7:6 7:5 

Ferrer-Rosol 6:3 6:4-Lukáš Rosol nemá nejlepší sezonu,ale hlavní jeho cíl bude určitě finále Davis Cupu. 

Nadal-Dolgopolov 6:3 6:2-Staronová světová jednička začala první zápas na tomto postu vítězně. 





Fotky: 


Schválně poznali byste Janka Tipsarevice? 


Tolik fanoušků na tréninku Rogera Federera. No,já bych se tam klidně tlačila taky jen kdybych mohla vidět Rogera. :D


Petra Kvitová dostala od svých fanoušku v Číně tričko,které je velmi povedené.

Popravdě? Ani bych Viku nepoznala. :D 

Hráčská párty v Linzi,no asi není co dodat. :D 
Tak to bylo pro dnešek vše. Všem,co se jdou teď jako já učit,ať vám učení leze do hlavy. :D 
Lenka






pondělí 7. října 2013

Žebříček WTA a ATP

Ahoj,

dnes jak bývá zvykem žebříček a k dnešmínu dni se toho hodně měnilo. A začnu dobrou zprávou Petra Kvitová se kvalifikovala na Turnaj mistryň potom co se ze zdravotních důvodů musela odhlásit Maria Sharapova.


ATP: 

                    1. Rafael Nadal
11 160
2.Novak Djokovic
11 120
3.Andy Murray
6 895
4.David Ferrer
6 710
5.Juan Martín Del Potro
4 925
6.Tomáš Berdych
4 610
7. David Federer
4 515
8. Stanislas Wawrinka
3 150
9. Jo-Wilfried Tsonga
3 115
10.Richard Gasquet
3 095
11.Milos Raonic
2 815
12.Tommy Haas
2 355
13.John Isner
2 115
14.Gilles Simon
2 095
15.Jerzy Janowicz
2 060
16.Nicolas Almagro
2 030
17.Fabio Fognini
1 885
18.Tommy Robredo
1 855
19.Kei Nišikori
1 840
20.Kevin Anderson
1 775
WTA:

                                               1.Serena Williams
13 260                                          
2.VictoriaAzarenka
8 485
3.Maria Sharapova
6 941
4.Agnieszka   Radwanska
6 195
5.Li Na
5 365
6.Sara Errani
4 435
7.Petra Kvitová
4 315
8.Jelena Jankovič
3 860
9.Caroline Wozniacki
3 845
10.Angelique Kerber
3 645
11.Roberta Vinci
3 195
12.Sloane Stephens
3 185
13.Marion Bartoli
3 172
14.Sabine Lisicki
2 830
15.Maria Kirilenko
2 755
16.Ana Ivanovič
2 715
17.Simona Halep
2 685
18.Carla Suárez-Navarro
2 665
19.Kirsten Flipkens
2 571
20.Samantha Stosur
2 445   

neděle 6. října 2013

Vítězové turnajů

Ahoj,

pokud jste dnes čekali výsledky z vítězi,tak jste čekali dobře. ;) Dnešní článek bude o vítězích,jelikož známe vítěze turnajů z Pekingu a Tokia. Finálové zápasy byly zajímavě a už před zápasy bylo jisté,že favority nemáme. Takže,jak to dopadlo?

Ženy: 

Peking: 

Zde kralovala Serena Willimas její vítězství bylo už předem prakticky jisté,co si budeme povídat. :D Serena ve finále porazila Jelenu Jankovic a zápas nebyl zrovna dlouhý na kurtu bylo jasně vidět,kdo na navrch. Serena si tak připsala svůj desátý letošní titul.

Williams-Jankovic 6:2 6:2



Muži: 

Tokio: 

V tomto finále nebyl jasný favorit,protože koho chcete vybrat Juan Martín del Potro nebo Milos Raonic. Tenisté s nejlepším servisem na okruhu se právě potkali ve finále v Tokiu. Podle výkonů z předešlých zápasu jsem více tipovala na vítěze Milose Raonice,ale jak to bývá stal se opak. Finále bylo velmi napínavé a ne zrovna jasné a jednoduché,nakonec odešel jako vítěz Juan Martín del Potro,který si připsal letošní 3. titul a žebříčkově si velmi polepší. 

Del Potro-Raonic 7:6 7:5 
Peking: 

Tohle finále bylo asi ze všech předchozích nejsledovanější,jelikož se proti sobě postavili Novak Djokovic a Rafael Nadal. Popravdě já jsem si ani nedokázala tipnout,kdo se stane vítězem,ale myslím,že vše nakonec dopadlo,tak jak mělo. Ve finále byl lepší Novak Djokovic,který Rafu trápil,jak jen to šlo a snažil se urvat každý bod a to ve finále rozhodlo. Novak sice zítra přijde o svůj post,ale titul z Pekingu dokázal obhájit. 

Djokovic-Nadal 6:4 6:3 

To byly dnešní finále a zítra nás čeká žebříček plný změň,takže se máte na co těšit. 
Přeji vám hezký zbytek večera. 
Lenka



sobota 5. října 2013

Sobotní PEL MEL

Ahoj,

jak už býva v sobotu tradicí nás čeká PEL MEL,což jsou výsledky,novinky a fotky dohromady. Výsledky budou podobně jako v předchozích článcích z Pekingu a Tokia. Příští týden nás čeká mužský turnaj v Šanghaji.

Ženy: 

Peking finalistky: 

Petra Kvitová nebude tento týden hrát finále dnes v semifinále nestačila na Jelenu Jankovic. Petra prohrála ve třech setech a přitom letos je Peťa na třísetové zápasy naprostá jednička. Peťa se snaží dostat na vyvrcholení sezony a to na Turnaj mistryň do Instanbulu,zatím by tam byla,ale ještě je mnoho turnajů před námi.

Jankovic-Kvitová 6:7 6:1 6:1

Podle očekávání se do finále probojovala světová jednička Serena Willimas,která je suverení,tak jako celou sezonu. Dnes přehrála Agnieszku Radwanskou a je bezpochyby favoritkou finále a troufám si říct,že si Serena připíše další letošní titul.

Willimas- Radwanska 6:2 6:2

Muži: 

Peking finalisté: 

Semifinále mezi Tomášem Berdychem a Rafaelem Nadalem na které jsme si všichni těšili se nakonec nekonalo. Tomáš v prvním setu za stavu 2:4 zápas skrečoval. Tom zápas vzdal kvůli bolestem zad. Rafa,tak měl snadnou cestu do finále. Škoda mohl to být zajímavý zápas.

Druhým finalistou se stal Novak Djokovic,který vyhrál své semifinále nad Richardem Gasquetem. Tento zápas byl velmi pěkný skoro se nechce věřit,že skončil,tak jednoznačně. Uvidíme s jakou taktikou vyrukuje ve finále Novak a zda se mu podaří uspět.

Djokovic-Gasquet 6:4 6:2

Tokio finalisté: 

Nasazená jednička Juan Martín del Potro postoupil do finále,když porazil Nicolase Almagra,ale nebyl to jednoduchý zápas. Delpo nepředvádí v Tokiu,tak dobré výkony řekla bych,že umí hrát lepé hlavně potom co předvedl ve Wwimbledonu je to docela rozdíl.

Del Potro-Almagro 7:6 7:6

Milos Raonic si i tento týden zahraje finále je vidět,že je při chuti a daří se mu. Dnes v semifinále přehrál Ivana Dodiga,ale neměl to lehké hlavně první set ho Dodig hodně potrápil. Jsem zvědava,kdo odejde jako vítěz finále bude zajímavé a možná bych spíše vsázela na Milose Raonice.

Raonic-Dodig 7:6 6:1

Novinky: 

Teď přesně nevím jestli jsem to už tento týden nezmiňovala jestli ano,tak mě prosím omluvte. Už je jasné,že finále Davis Cupu Česko-Srbsko se bude hrát v Bělehrade,ale už víme i povrch finálové utkání se odehrají na pomalém tvrdém povrchu. Srbové zvolili povrch,který nebude našim hráčům moc sedět hlavně Tomáši Berdychovi,tak uvidíme. Mě docela tento povrch zaskočil čekala jsem,že si Srbové vyberou antuku.

Maria Sharapova sice ještě nenašla nového trenéra,ba naopak stihla už vyměnit svého kondičního trenéra. Její nový kondiční trenér je bývalí francouzský ragbista Jorem Bianch.

Od pondělí bude mít mužský žebříček novou světovou jedničkou a tím dotyčným bude Rafael Nadal o svůj post,tak přijde Novak Djokovic.

Fotky: 

Elena Vesnina si v Moskvě zašla na nákupy a zjevně si to užívala. :D


Maria Sharapova nás zdraví z Londýna. Teď si to neodpustím,ty hadříky jsou božský! :D

Sam Stosur ochutnala velmi zvláštní sushi.  :D 

Novak Djokovic a reklama na Adidas. 

Dnes byl text opravdu vyčerpávající já vím,ale už jste u konce. :D Gratuluji všem co jste se tím prodrali. :D 
Lenka