pondělí 28. října 2013

Vítězové turnajů

Hezký sváteční den,

dnes si dáme vítěze turnajů,jelikož se nehrál jen Turnaj mistryň,ale i mužský turnaj v Basileji,tak se nelekejte,že by tento článek nebyl o vítězce Turnaje mistryň. Po včerejšku je sezona WTA za námi tento týden se sice hraje ještě jeden turnaj,ale už by se dalo říci,že sezona skončila. Potom,co skončí i mužská tenisová sezona,tak přijde článek o sezoně WTA stejně jako loni. ;) A teď konec vykecávání a jdeme na vítěze.

Turnaj mistryň: 

Finále mezi Serenou Williams a Li Na bylo opravdu finále hodné konce sezony. Serena potvrdila roli favoritky,jak zápasu,tak celé sezony a vrcholný turnaj sezony vyhrála,ale finále neměla lehké. První set se vyvíjel lépe pro Li Na,která hrála razantní údery a Sereně se moc nedařil servis a to znamenalo,že riterny byly pro Li Na lehčí na odehrání. Li Na si právem připsala první set a mnozí si začali říkat,že by byl průběh zápasu,tak jednoznačný,což nebyla pravda. Druhý se otočil tam jsme mohli vidět Serenu v plné síle,ale ještě to nebylo ono Li Na se sice snažila vzdorovat a hrát,jak nejlíp to šlo,bohužel Serena byla lepší. A třetí set? To byla ta suveréní Serena,kterou jsme mohli vídat celou sezonu to už Serena Li Na nic nedovolila a zápas zakončila jako pravá šampionka.

Williams-Li Na 2:6 6:3 6:0 

Myslím,že Li Na se nemá za co stydět na Serenu prostě neměla,ale celý turnaj předváděla skvělé výkony, já říkala,že je můj černý kůň. :D Celý turnaj nám přinesl mnoho skvělých momentů a je až neuvěřitelné,jak rychle ta sezona uběhla. Ale nastala změna příští rok už se Turnaj mistryň nebude hrát v Instanbulu,nýbrž se tento turnaj přesouvá do Singapuru,kde jestli se nemýlím už je značný časový posun.




Basilej: 

Tento turnaj ATP zažil velmi zajímavé finále domácí miláček Roger Federer se o titul utkal s Juanem Martínem del Potrem. Fanoušci mohli vidět krásnou třísetovou bitvu,kde se nakonec radoval skvěle hrající DELPO. První set byl opravdu hodně vyrovnaný plný krásných výměn,a proto jsme mohli vidět i tiebreik,který opanoval DELPO. Druhý set byl v režii Rogera,který hrál přesný backhand a šel mu i servis a právem srovnal na 1:1 na sety. O vítězi tudíž musel rozhodnout až třetí set,který byl také napínavý jako oba sety předchozí,ale bohužel Roger nezvládl koncovku a z dalšího turnajového vítězství se radoval Juan Martín del Potro,který pokračuje ve skvělý letošních výkonech.

Del Potro-Federer 7:6 2:6 6:4 

Po včerejším finále se zase začalo čím dal více říkat to,že byl už měl Roger Federer ukončit svoji kariéru. Tohle téma se propírá prakticky celou sezonu,ale teprve poslední týdny o tom čtu více. Těžko říci je pravda,že sice už asi není pravda to,že by Roger mohl porážet Rafu či Novaka,ale také by ho neměli ostatní odepisovat. Nevím,jak vy,ale já si nedokáži tenis představit bez Rogera.

Jaký na to máte názor vy? Měl by Roger ukončit kariéru ano nebo ne? 


Zítra nás čekají žebříčky a taky si tento týden posvítím na turnaj ATP v Paříži. ;)
Užívejte hezkého večera.
Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat