neděle 24. listopadu 2013

PEL MEL

Ahoj,

daviscupové oslavy už skončily a s nimi i sezona 2013. O tom,jak to bude s články o této sezoně jsem vás informovala již v předchozím příspěvku,tak kdyby něco můžete mrknout. :) Tento týden se nahromadilo několik fotek a také i novinky,takže vzhůru do toho! :)

V Argentině právě probíhají charitativní zápasy,kde jsou Novak Djokovic,Rafael Nadal,Juan Monaco a s kariérou se tu loučí David Nalbandian. Novak navštívil i děti ve školách a je vidět,že si to v Argentině užívá.



Tomáš Berdych spolu se svojí přítelkyní Ester Sátorou včera předávali Slavíka v kategorii kapela roku.

Sam Stosur a její relaxace. No,moře bych nechala taky líbit. :D 

Andy Murray už je po operaci zad úplně v pořádku a na novou sezonu se připravuje ve slunném Miami. 

Marie Sharapova si konečně našla nového trenéra poté,co ji nevyšla spolupráce s Jimmy Conorsem se dlouho připravovala bez trenéra a až teď oznámila,že jejím novým trenérem je Sven Groeneveld. 

Hráčkou roku se stala podle očekávání Serena Williams. 

Angelique Kerber pilně trénuje na novou sezonu,kde chce bezpochyby zazářit. 
Vložený trvalý odkaz obrázku

Petra Kvitová se na novou sezonu připravuje s novým kondičním trenérem,který má s Peťou velké planý,tak uvidíme zda spolupráce přinese ovoce. 

To by bylo pro dnešek vše. Koukám,že někde už napadl sníh už aby to bylo i u nás. Asi si řeknete,tak je divná,ale já zimu miluji kvůli běžkování. :D 
Užívejte nedělního večera. 
Lenka






pondělí 18. listopadu 2013

Davis Cup Fotky

Ahoj,

dnes si dáme fotky našich tenistů s titulem.aby jste o nic nepřišli. Tímto oznamují,že tenisová sezona 2013 je u konce!! Na další si musíme nějaký ten týden počkat,když za se sezonou ohlédnu,tak myslím,že byla hodně povedená. Co se týká blogu,tak teď postupně bude přicházet série články o této sezoně,samozřejmě nebudou chybět fotky ze světa tenistů,ale většinou bude článek v sobotu,neděli a nejspíše i pátky přes týden asi nejspíš nic. Jsem moc ráda,že jste tuto sezonu se mnou vydržely a doufám,že další spolu zase zažijeme. :) Ale teď konec kecání a vzhůru na fotky! :D

TITUL PATŘÍ ČECHŮM! 

Večeře po finále. 
Hezký večer. 
Lenka


neděle 17. listopadu 2013

Davis Cup-VÍTĚZOVÉ

Před malou chvílí skončil souboj obou jedniček týmu a tak si zápas shrneme a probereme. Za cca půl hodiny se odehraje páty rozhodující zápas mezi Radkem Štěpánkem a Dušanem Lajovičem.

SRBSKO-ČESKO 2:2 

Zápas mezi světovou dvojkou Novakem Djokovicem a Tomášem Berdychem skončil podle předpokladů,ale Tomáš Novaka pěkně potrápil. Oba tenisté začali zápas skvělými servisy na ně byla radost pohledět a když už se hrála delší výměna,tak to stálo zato. První set vyrovnaný oba tenisté hrály,jak nejlépe mohli,ale přeci jenom Tomáš dělal více chyb a to v závěru setu rozhodlo a po prvním boji si připsal set Novak. Druhý set byla další bitva plná skvělý výměn a oba tenisté se hecovali,jak jen to šlo a my mohli vidět tiebreik,kde bohužel zase rozhodly jen malé chyby na straně Tomáše Berdycha,ale bylo to opravdu jen o štěstí. Třetí set byl spíše už jen formalita,aby se došlo k pátému zápasu. V třetím setu už Tom na Novaka opravdu neměl Novak si to pohlídal a v pohodě si dokráčel pro vyrovnaný a vyhrál,tak 24, zápas v řadě. Tomáš dnes hrál opravdu skvěle,ale chybělo jen to štěstí Novak byl dnes hratelný,ale kousek tomu chyběl.

Djokovic-Berdych 6:4 7:6 6:2 


A teď kdo z koho!!!!! 

SRBSKO-ČESKO 2:3
OBHAJOBA JE NA SVĚTE ČESKÝ TÝM OBHÁJIL TITUL Z LOŇSKÉHO ROKU!!!!! 

Ano je to tak! Radek Štěpánek nedal v zápase Dašu Lajovičovu šanci a jak bych to řekla,no prostě ho rozebral na kousky. Na kurtu bylo jasně vidět,kdo má převahu  a více zkušeností a tak Češi získali třetí rozhodující bod.

Štěpánek-Lajovič 6:3 6:1 6:1  

Obhajoba už není tak oslavná jako když kluci získali první titul,přeci jenom teď ta cesta byla lehčí.Řekněme si na rovinu,kdyby hrál Janko Tipsarevič či Viktor Troicki,tak by to asi skončilo jinak. Určitě je smutné i to,že nemůže být u dalšího triumfu Jaroslav Navrátil,který se stále lečí z plicní embolie. Nezbývá nic jiného než dodat DOBRÁ PRÁCE,KLUCI!  Uvidíme,třeba se dočkáme i hattricku,ale to by byla tedy náhoda. Srbskému týmu nepomohla ani světová dvojka Novak Djokovic na kterém bylo vidět,že bere porážku těžce,ale ani jeden člen srbského týmu nebyl naštvaný na mladíka Lajoviče,nevím nakonec mi ho bylo docela líto,přeci jenom to vše měl na svých bedrech,ale proti výkonu Radka nešlo nic dělat. :)

Radek Štěpánek (zády) porazil Srba Dušana Lajoviče, gratuluje mu spoluhráč Tomáš Berdych.

Zítra si dáme fotky se salátovou mísou. ;)
Hezký zbytek večera.
Lenka



sobota 16. listopadu 2013

Davis Cup-2. Hrací den

Ahoj,

dne se v Bělehradu hrála čtyřhra,která měla hodně napovědět a možná i určit vítěze. Češi dokázali získat další bod a stav finále je...

SRBSKO-ČESKO 1:2 

Za Česko v deblu nastoupili Radek Štěpánek a Tomáš Berdych a za srbský tým Zimonjic a Bozoljac. Novak Djokovic se rozhodl že debl vynechá a nejspíš to byla chyba. První set jasně opanovali naši tenisté,kteří byli skvělý na síti a bylo dost důrazní a dokázala Srbům dvakrát sebrat podání. Bylo vidět,že srbský pár nebyl sehraný dělali školácké chyby a sem tam si ani nerozuměli. Druhý set už byl ze srnského pohledu o něco lepší,ale hned v prvním gamu ztratil Zimonjic podání a to rozhodlo o průběhu druhého setu. Třetí set byl nesmírně vyrovnaný v některých výměnách měli srbští hráči navrch,ale střídali to i se zbytečnými chybami. Tomáš s Radkem hráli stejně po celý zápas a ve třetím setu nesebrali Srbům podání a set tudíž musel dojít do tibreiku. V tiebreiku rozhodovali chyby a v nich měli navrch Srbové a naši tenisté,tak získali cenný 2. bod.

Berdych/Štěpánek-Zimonjic/Bozoljac 6:2 6:4 7:6 

Zítra se začne soubojem jedniček,kde Tomáš může získat rozhodující třetí bod,ale proti Novakovi to bude vabank. Novak nebude chtít prohrát a bude hrát špičkově a Tomáš půjde na kurt s tím,že nemá,co ztratit. S největší pravděpodobností dojde na zápas Štěpánek proti Lajovicovi a to bude zajímavý zápas,že by podobný scénář jako loňské finále?


Davis Caup-1.Hrací den

Ahoj,

za námi jsou úvodní dvouhry,které dopadly,tak jak měli,takže dnes nás čeká strhující debl. Do deblu nastoupí podle očekávání Radek s Tomášem a  na srbské straně nejspíše Bozoljac a Zimonjic.

SRBSKO-ČESKO 1:1  

V prvním zápase se snažil Radek Štěpánek o senzaci proti Novaku Djokovic,ale to se nekonalo. První set sehrál Radek skvěle dobíhal všechny míče a mohl se spolehnout i na servis.To Novak neměl moc dobrý první set dělal několik chyb a dlouhé výměny vetšinou prohrál. Nakonec však v prvním setu rozhodly chyby Radka. Druhý set už byl jen v ráži světové dvojky Novakovi vycházelo všechno,naopak Radek podal úplně jiný výkon něž v prvním setu,ale to tím,že mu toho Novak moc nedovolil. A třetí set byl vyrovnaný Radek se ještě snažil zabojovat a neustále na Novaka tlačil a nutil ho dělat chyby,což se někdy i podařilo. Bohužel koncovku setu lépe zvládla světová dvojka a podle předpokladů porazila druhého nasazeného. Srbsko,tak získalo 1. bod.

Djokovic-Štěpánek 7:5 6:1 6:4 

Ve druhém zápase hrál Tomáš Berdych proti náhradníkovi Dašanu Lajovici a překvapení nepřipustil. Tomáš hrál se začátku opatrněji,ale potom se rozehrál a nedal moc šancí Lajovičovi,ten sice nehrál po celý zápas špatně,ale na kurtu měl jasnou Tomáš,kterému vycházelo skoro všechno od servisu po údery. Jak se tom nechal slyšet,tak by ze zápasu prý nervozní,protože když hraje proti takovým hráčům,tak můžete i prohrát,nebylo ani vidět,že by byl Tom nervozní,ale opatrnost tam ze začátku byla.

Berdych-Lajovič 6:3 6:4 6:3 

Čtyřhra bude velmi důležitá je jasné,že ten,kdo vyhraje debl má vetší šanci na vítězství,nebo dokonce čtyřhrou vyhraje.



čtvrtek 14. listopadu 2013

Davis Cup-LOS

Ahoj,

zítra touto dobou všichni budeme sledovat Davis cup Česko-Srbsko a netvrďte,že nebudete. :D Ještě si živě pamatuji loňské finále a ono už je tady další. Dnes se losovaly zápasy a taky už konečně známe kompletní sestavy obou týmu,tak si je pojďme představit. Jen pro připomenutí hraje se v Bělehradu. :)

Český tým: 

Jedničkou našeho týmu je Tomáš Berdych,který bude usilovat o dva body,ale ten druhý bude nesmírně těžké získat. Toma také uvidíme,jako tradičně i v deblu. Nasazenou dvojkou je Radek Štěpánek,který nemá po operaci zad moc dobré singlové výkony,ale půjde mu hlavně o to získat s Tomášem debl. Po tom jsou Lukáš Rosol a Jan Hájek,kteří nastoupí v případě,že by se něco Radku a Tomáši přihodilo. A nesmí chybět náhradní kapitán Vladimír Šafařík.


Srbský tým: 

Jedničkou a tahounem tohoto týmu je Novak Djokovic,který letos hraje DC jen kvůli výhře a má veliké ambice.Jeho úkolem bude získat dva body a nebude to mít zrovna lehké. Druhým hráčem není nakonec Janko Tipsarevic,ale Dusan Lajovic. Janko ještě nestihl vyléčit zraněnou patu a proto ho nahradí až 117. hráč světa. Pár doplní deblisté Zimonjic a Bozolijac. Jsem moc zvědavá koho srbský kapitán pošle hrát debl tvrdí se,že je velmi pravděpodobné,že se na kurtu v deblu představí i Novak,tak uvidíme.

Srbové sice mají Novaka,ale český tým je pro finále více favorizovaný. Ani já sama favorita nemám nedokáži si moc tipnout,kdo bude v neděli slavit salátovou mísu. V Bělehradu bude velmi pekelná atmosféra a to ještě přidá na napětí a bude to prostě skvělé. Uvidíme po zítřku.

LOS:

Pátek od 16:00:              Štěpánek-Djokovic 
 po nich                          Berdych- Lajovic 

Sobota od 16:00:                Štěpánek-Berdych / Zimonjic-Bozolijac 

Neděle od 14:00:                       Berdych-Djokovic 
za nerozhodnutého stavu             Štěpánek-Lajovic 


Hezký večer a zítra u televize se všichni sejdeme. :D 
Ahoj. :) 

                                                    

úterý 12. listopadu 2013

Turnaj mistrů-VÍTĚZ

Ahoj,

už je to tady,to čeho jsme se nejvíce obávali se blíží a to konec sezonu. Já bych řekla,že sezona už skončila,jelikož počítat do toho ještě Davis Cup nevím,nevím. Ale my máme to štěstí,že nás Davis Caup ještě čeká a můžeme si konec prodloužit. Včera se odehrálo velmi očekávané a zajímavé finále Turnaje mistrů,tak se pojďme podívat,kdo je králem.

Ve finále mezi dvěma králi letošní sezony,tudíž Novakem Djokovicem a Rafaelem Nadalem se čekala bitva a třísetový zápas,nakonec tomu však bylo trochu jinak. Od začátku zápasu bylo vidět,kdo má na kurtu navrch je lépe takticky připravený tím dotyčným byl Novak Djokovic přesně věděl,co na Rafu platí a když se přidal skvělý servis s přesnými údery,tak nebylo o čem diskutovat. Naopak Rafael Nadal nehrál svůj tenis,kterým se v zápasech na turnaji prezentoval. Druhý set z pohledu Rafy nebyl o nic lepší,prostě na Novaka včera neměl.Novak nedal Nadalovi šanci.  Oba sice předvedli několik hezkých výměn,ale mě zápas zklamal čekala jsem velkou bitvu,když měl Rafa silácké řeči,jak Novaka porazí atd. Jsem však ráda,že vyhrál Novak,jelikož vyhrál  zaslouženě to on byl králem letošní sezony!!

Djokovic-Nadal 6:3 6:4 

KRÁL LETOŠNÍ SEZONY! 

 

Tak a teď už se sostředíme jen na Davis Cup ve čtvrtek si dáme los a nějaké to povídaní o tom,kdo je favoritem. 
Hezký večer. 
Lenka


pondělí 11. listopadu 2013

Turnaj mistrů-Finalisté

Ahoj,

už za dvě hodiny nám vypukne úplný vrchol sezony a to finále Turnaje mistrů. Ve finále se utkají oba králové letošní sezony. Skončí Turnaj mistrů a v neděli Davis Cupa a máme po sezoně. Mimochodem nevím, jestli jsme zaznamenali,že kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil musel být kvůli plicní embolii hospitalizován v nemocnici. To znamená,že se musel určit náhradník a tím se stal Vladimír Šafařík. Nevím,ale myslím,že nepřítomnost kapitána může stát kluky titul,přeci jenom jsou na něco zvyklí a te´d to bude jiné.

Ve včerejším prvním semifinále se utkal Rafael Nadal s Rogerem Federerem,ten kdo čekal bitvu dvou titánů,tak byl na omylu. Celý zápas bylo vidět,kdo má na kurtu převahu a už ty souboje nejsou,jak bývali. Roger měl sice několik gamů,kde hrál skvělý tenis plný úžasných výměn,ale bohužel to byla vždy jen otázka momentu, a ne zápasu. První set byl na začátku vyrovnaný,až do té doby něž začal Rafa hrát skvěle a získal breik,který si donesl až do konce setu. Druhý set byl opravdu už jen o světové jedničce a Rafa zaslouženě postoupil.

Nadal - Federer 7:5 6:3 

Druhé semifinále bylo ještě o něco jasnější než první Novak Djokovic bez problému poradil se Stanislasem Wawrinkou. Sice hned v úvodu zápasu přišel Novak o podaní,ale potom se vzchopil a začal hrát mnohem lépe. Ani Stan nepředváděl špatný tenis to naopak,což dávalo zápasu pestrost,ale na Novaka prostě neměl. Novak zaslouženě postoupil a Stana to mrzet nemusí za ty výkony,co na turnaji předvedl si zaslouží uznání.

Djokovic-Wawrinka 6:3 6:3 

Finále nemá favorita možná je trochu vetším favoritem Rafa,což jde těžko říci. Já bych titul přála Novakovi,takže se stane opak. :D Uvidíme sama jsem zvědava,jak to dopadne. :)



sobota 9. listopadu 2013

Turnaj mistrů-SEMIFINALISTÉ

Ahoj,

už jsme se pomalu přehoupli do semifinálové části Turnaje mistrů sice se dnes bude hrát ještě jeden zápas,ale my už víme,kdo se zítra utká o finále. Semifinálové dvojice jsou,tak nějak podle očekávání až na jednu výjimku,tak začněme.

První semifinálovou dvojicí je Novak Djokovic a Stanislas Wawrinka. Stanislas Wawrinka neměl semifinále vůbec jisté,ale jelikož včera Tomáš Berdych nedokázal dotáhnout dobře rozehraný zápas s Rafaelem Nadalem do konce,tak si semifinále zahraje právě Stan. Postup Novaka Djokovice byl suveréní,ten si poradil se všemi svými soupeři. Tohle semifinále má jasného favorita jejím Novak Djokovic,která sice ještě nepředvádí své nejlepší výkony,ale vše se může změnit. Řekla bych,že postup Stanislase Wawrinky až tak daleko je v celku překvapení a možná to překvapení bude pokračovat v jednu velkou senzaci. :)

Druhá semifinálová dvojice je už o něco vyrovnanější,protože v zápase mezi Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem nebude Rafa až tak velký favorit. Roger si postup vydřel až dnes,kdy ve velmi napínavém zápase porazil Juana Martína del Potra. Jsem opravdu zvědavá s jakou taktikou Roger půjde do zápasu,protože letošní zápasy s Rafou nebyly zrovna kdoví jaké. Naopak Rafael Nadal předvádí velmi dobré výkony na tomto turnaji,ale i on je jen člověk. Zápas to bude určitě hezký a pokud Roger bude hrát o něco lepší tenis než dnes,tak šance na finále určitě žije a nebude zrovna malá.


Naopak po sezoně dnešním dnem mají Rochard Gasquet,David Ferrer,Tomáš Berdych a Juan Martín del Potro. Všichni 4 tenisté nedokázali postoupit do semifinále,ale už to,že se dokázali kvalifikovat na Turnaj mistrů je rozhodně úspěch. Nezbývá než jim popřát ať si užijí volno,jak nejvíc to půjde. :)





středa 6. listopadu 2013

Turnaj mistrů-Výsledky

Ahoj,

výsledky jsou tady až dne se toho důvodu,že zápasu skupin se hrají dva dny,takže to dnes budeme mít všechno po kupě.

Pondělí: 

Úplně první zápas Turnaje mistrů se odehrál mezi Tomášem Berdychem a Stanislasem Wawrinkou. Na  tento zápas jsem se hodně těšila,ale byla jsem velmi zklamána. První set byl opravdu nešťastný Tomášovi nic nevycházelo míče neměli přesnou délku a servis taky nebyl dokonalý a tak si první set připsal Stanislas. Druhý set byl nesmírně vyrovnaný Tom předváděl úplně jiný tenis než v prvním setu a mohli jsme vidět tiebreik,kde byl naprosto suverení Tom. To znamenalo,že o vítězi musel rozhodnout třetí set,kde koncovku bohužel lépe zvládl Stanislas. Myslím,že vyhrál právem a jsem zvědavá,jak si povede dál.

Wawrinka-Berdych 6:3 6:7 6:3 

Večerní zápas se uskutečnil mezi Juanem Martínem del Potrem a Richardem Gasquetem. I tady jsme mohli být svědky třísetového,skvělého zápasu. První set nám nabídl mnoho hezkých výměn a bylo vidět,že oba tenisté hrají stejně skvěle a tím pádem muselo dojít na tiebreik,kde byl lepší Richard. Ve druhém setu měl o něco navíc DELPO,který zapojil svůj smrtící forehand a set byl na světe. Třetí set  byla bitva až dokonce vítězně odešel DELPO,ale bylo to pravdu těsné. Richard Gasquet předvedl skvělý výkon a stejně jako u Stana jsem zvědavá,co bude dál.

Del Potro-Gasquet 6:7 6:3 7:5 

Úterý: 

První zápas začal suverení výhrou Rafaela Nadala nad Davidem Ferrerem. Tady snad není ani o čem psát Rafa hrál útočný tenis spolu s přesných servisem a jeho první zápas na turnaji byl jednoduše ohromující.

Nadal-Ferrer 6:3 6:2 

Večerní zápas patřil dvěma skvělým tenistům a to Novaku Djokovicovi a Rogeru Federerovi. Zápas nám nabídl tři sety a bylo se opravdu na co koukat. První set byl plný strhujících výměn a šlo o to,který tenista zvládne lépe koncovku a tím se stal Novak. Druhý set jako by kopíroval ten první s tím,že Roger předváděl lepší výkon a zaslouženě si připsal set. Třetí set už byl jasně pro Novaka Djokovice a ten zvládl první zápas na turnaji.

Djokovic- Federer 6:4 6:7 6:2 


pondělí 4. listopadu 2013

Žebříčky WTA a ATP

WTA: 

1. Serena Williams13 260
2. Victoria Azarenka 8046
3. Li Na 6045
4. Maria Sharapova 5891
5. Agnieszka  Radwaňská 5875
6.  Petra Kvitová  4775
7.  Sara Errani 4435
8.  Jelena Jankovič 4170
9.  Angelique Kerber 3965
10. Caroline Wozniacki 3520
11. Simona Halep 3335
12. Sloane Stephens 3185
13. Marion Bartoli  3172
14. Roberta Vinci 3170
15.  Sabine Lisicki 2920
16.  Ana Ivanovič  2850
17.  Carla Suárez-Navarro 2735
18.  Samantha Stosur 2675
19.  Maria Kirilenko 2640
20.  Kirsten Flipkens  2495

ATP:

1.  Rafael Nadal 12.030
2.  Novak Djokovič 10 610
3.  David Ferrer  5800
 4.  Andy Murray 5790
5.  Juan Martín del Potro  5055
6.  Tomáš Berdych  3980
7.  Roger Federer  3805
8. Stanislas Wawrinka 3330
9. Richard Gasquet 3300 
10.  Jo-Wilfried Tsonga 3065
11.  Milos Raonic 2860
12. Tommy Haas  2435
13.  Nicolas Almagro 2290
14.John Isner 2150
15.  Mikhail Yozhny 2145
16. Fabio Fognini 1930
17.  Kei Nišikori 1915
18.  Tommy Robredo 1810
19.  Gilles Simon 1790
20. Kevin Anderson  1685

ATP-Paříž

Dnes si jen,tak v rychlosti řekneme,kdo se včera stal vítězem pařížského turnaje,který byl takovou ochutnávkou před Turnajem mistrů,který už můžete sledovat. Aktualně hraje Tomáš Berdych proti Stanislasi Wawrinkovi.

Ve finále se utkali obhájce titulu David Ferrer a Novak Djokovic. Zápas se hrál sice jen dva sety,ale za to nebylo vůbec jasné,kdo se nakonec stane vítězem. Titul dokázal ubojovat Novak Djokovic,ten sice v každém setu ztrácel,ale dokázal se zvednout a průběh zápasu vždy otočit. Novak Djokovic má poslední část sezony opravdu skvělou připsal si další titul a je mnohem lepší než Rafael Nadal. Jsem moc zvědavá jestli takovéto dobré výkony vydrží Davidu Ferrerovi i v Londýně.

Djokovic-Ferrer 7:5 7:5 





Fed Cup-Vítězky

Tento víkend se odehrálo finále Fed Cupu mezi Itálií a Ruskem. Důvody k tomu,proč jsem se finále nevěnovala blíže jsem už v nějakém článku psala,ale pro ty,co ho nečetli,tak to ráda zopakuji. Ruské tenisty nechtěli ve finále reprezentovat svoji. Nechtěli je silné slovo,ale přijaly účast na jiném turnaji, Já chápu,že hrát proti Italkám je jejich domacé půdě a to ještě ne antuce je jako poprava,ale přeci jenom jednou za tu zemi hraji a měla bych reprezentovat. To asi,tak jako kdyby Tomáš s Radkem nehráli finále Davis Cupu, s tím,že je třeba bojí Srbska. :D Ruský tým tedy hrál s mladými hráčkami.

Asi si dokážete představit kolik to skončilo. Italky vyhrály jasně 4:0 na zápasy a dokázaly vyhrát počtvrté během sedmy let. Italky jsou podle mě teď nejsilnější tým a skoro nikdo jim nemůže konkurovat. Jejich šance na obhajobu jsou veliké.

Italky vyhráli ve složení Sara Errani,Roberta Vinci, Flavia Penetta a Karin Knapp.

Gratulace italskému týmu. :) 



neděle 3. listopadu 2013

Turnaj mistrů

Ahoj,

dnes si dáme článek o Turnaji mistrů,shrneme jsi co nás čeká a také,kdo jsou favorité turnaje. Nezdá se to,ale skončí Turnaj mistrů,bude Davis Cup a potom konec celé tenisové sezony,takže tenisu si užijeme  už jen dva týdny.

Skupina A:                                                                          Skupina B:

Rafael Nadal                                                                       Novak Djokovic
David Ferrer                                                                       Juan Martín del Potro
Tomáš Berdych                                                                   Roger Federer
Stanislas Wawrinka                                                             Richard Gasquet


Rafael Nadal je světová jednička a bude se od něj čekat vítězství na turnaji. Rafa je určitě velkým favoritem jeho letošní výkony jsou až nadpozemské,ale vyhráno nemá. Vzpomeňme na turnaj v Šanghaji nebo teď v Paříži,kde Rafa nepředváděl zrovna dobré výkony a vypadl už před finále. Moc hráčů ho ve skupině nemůže ohrozit,pokud postoupí do semifinále,tak tam už to,tak jasné nebude.

Novak Djokovic je obhájce titulu a ono obhájit ty body je velmi těžké a to Novak potřebuje na to,aby si udržel šanci bojovat o post světové jedničky. Novak je dalším favoritem tuto část sezony má o hodně lepší než Rafael Nadal a to může rozhodnout. Novak nikdy nepředváděl na Turnaji mistrů ty výkony,které by jsi přál,což ho může ovlivnit. Novakovi nehraje do karet ani to,že má velmi těžkou skupinu a semifinále bude lehké získat.

David Ferrer je takový nenápadný a jak víme tichá voda břehy mele. Šance Davida Ferrera na semifinále jsou velké a bude o ně bojovat s Tomášem Berdychem. David měl skvělou sezonu hlavně French Open se mu hodně vyvedlo a dnes bude hrát v Paříži finále,tak bych nedokázala tvrdit,že je bez šance.

Juan Martín del Potro jeho šance jsou 50 na 50. Když hraje DELPO svůj tenis s tím smrtícím forehandem a ještě zrádnějším servisem,tak je prakticky k neporažení.Letos má smůlu v tom,že mu velké zápasy nevycházejí,ale podle mě letos byly nejlepší zápasy sezony právě s Juanem. Řekla bych,že se o semifinále popere s Rogerem a klidně bych si ho dokázala představit jako vítěze.

Tomáš Berdych má šance na úspěch. Na Turnaji mistrů se mu vždy daří a skupina by pro něj měla být hratelná. Kdyby Tom dokázal v Londýně,tak by to bylo opravdu něco,ale bude to mít hodně těžké. Už to,kdyby se dostal do semifinále by byl úspěch. Sama jsem velmi zvědavá,jak jsi povede,protože myslím,že to letos půjde. :)

Na koho jsem opravdu zvědavá,tak to je Roger Federer. Co si budeme povídat letošní sezony mu zrovna nevychází a Roger se velmi trápí. Nemyslím si,že bude na turnaji bez šance,to bych mu křivdila. Semifinále je hratelné,ale v cestě mu budou stát tři skvělý tenisté. Ještě bych Rogera neodepisovala,třeba si o něm příští týden budeme psát jako o vítězi.

Stanislas Wawrinka se kvalifikoval na poslední chvíli. Jeho letošní sezona je úspěšná,ale dokáže to dokázat i v Londýně? Stan dokáže vždy velmi překvapit a svojí kůži nedá zadarmo. Skupina A je hratelná pro všechny hráče v ní a to mu hraje určitě do karet. Sice jsou někdy jeho výkony jako na houpačce,což není dobré,ale co když se na Turnaji mistrů zadaří.

Jako poslední tu je Richard Gasquet,to že je poslední nic neznamená.Pravě jeho bych pasovala do role černého koně,jelikož Richard dokáže hrát skvělý tenis a hráče hodně potrápit. Na ten jeho jednoručný backhand je radost pohledět. Jeho velkým nepřítelem je určitě skupina ve které se nachází.


Já prostě nemám favorita,myslím,že každý tenista má šanci uspět a opravdu si nedokáži tipnout,kdo se stane vítězem. Kdyby bylo na mě já bych to přála všem. :D Ostatně hlavně se těším na ty zápasy,které nás čekají budou to opravdu hezké souboje. :)

Kdo je vaším favoritem??

sobota 2. listopadu 2013

Velký mišmaš

Ahoj,

strašně mě mrzí,že jsem se teď tři dny neozvala,ale nebylo to proto,že jsem byla líná nebo tak něco,ale bohužel čas je můj velký nepřítel. Od příští sezony se bude hodně věcí na blogu měnit,určitě o tom ještě někdy více. Dnes se dáme velký mišmaš všeho novinky, Turnaj mistrů,Fed Cup atd.

Začala bych asi tím nejpodstatnějším a to,že se náš skvělý deblový pár H+H rozpadl. Andreu Hlaváčkovou ani Luckou Hradeckou spolu už na turnajích neuvidíme,maximálně ve Fed cupu. Slibovala jsem samostatný článek o tomto duu,ten určitě přijde,ale rozhodla jsem ho zařadit mezi sérii článků,které přijdou po sezoně. Rozpad tohoto páru není jasný,jediné co víme,tak že spolupráci ukončila Andrea a vše bylo skoro z hodiny na hodinu. Andrea si našla novou partnerku a to Lucii Šafářovou.


Turnaj mistrů: 

Už v pondělí nám začne dlouho očekávaný Turnaj mistrů a že se bude na co dívat. Jen mě mrzí,že bude chybět Andy Murray,ale zdraví ho nepustí. Na turnaji nechybí ani Tomáš Berdych a dalších 7 hráčů. A kdo jsou ti šťastlivci?

Skupina A:                                                                      Skupina B: 

Rafael Nadal                                                                   Novak Djokovic
David Ferrer                                                                   Juan Martín del Potro
Tomáš Berdych                                                               Roger Federer
Stanislas Wawrinka                                                         Richard Gasquet

Už se moc těším na ty skvělé zápasy,které nás čekají blíže se na Turnaj mistrů podíváme zítra,kde si shrneme,kdo je favoritem či kdy bude první zápas hrát Tomáš Berdych.

Fed Cup: 

Tento víkend se hraje i finále Fed Cupu,kde bohužel nefiguruje náš tým,ale Itálie a Rusko. Hodně mě zklamalo to,že ruské hráčky nechtěly reprezentovat svoji zemi ve finále,nevím tohle mě opravdu dostalo. Rusko tím pádem hraje s mladými tenistkami,které nemají moc zkušeností. Po dnešku vede Itálie nad Ruskem 2:0 a zítra Sara Errani vše dovrší. Myslím,že nemá cenu se tomuto věnovat více,protože by to bylo možná i zbytečné.



Paříž: 

Zítra se na tomto turnaji hraje finále a teprve před malou chvílí nám skončili semifinálové zápasy. Ve finále na sebe narazí obhájce titulu David Ferrer a Novak Djokovic. Oba si museli ve čtvrtfinále poradit s těžkými soupeři Novak s Rogerem Federerem a David s Rafalem Nadalem. Finálovým favoritem bude podle všeho Novaka,ale David Ferrer rozhodně není bez šance.

Djokovic-Federer 4:6 6:3 6:2
Ferrer-Nadal 6:3 7:5



Novinky: 

Návrat Marie Sharapove na kurty nebude zrovna jednoduchý. Maria se před několika dny nechala slyšet,že existuje i možnost,které se nám nebude zrovna líbit. Maria nejspíš nestihne první Grandslam sezony Australian Open.Problémy s ramenem nadále přetrvávají a už se začali rojit i spekulace,že Maria ukončí kariéru,tak doufejme opravdu,jen ve spekulace.

Caroline Wozniacki má nového trenéra je jím bývalý trenér Marie Sharapove Thomas Hogstedt. Caro by prý ráda získala Grandslam a posunula se v žebříčku ku předu.

Sociální sítě: 

Jak asi víte,tak byl Hallowen a ten si nenechali ujít ani tenisté,třeba Laura Robson. 

Dnešní los Turnaje mistrů.

Italské tenistky fandí Robertě Vinci. 

Jurgen Melzer se poprvé potápěl. 
Vložený trvalý odkaz obrázku

Dnes toho bylo až nad hlavu,takže pokud jste to přelouskali,tak gratuluji. 
Hezký sobotní večer. 
Lenka