neděle 3. listopadu 2013

Turnaj mistrů

Ahoj,

dnes si dáme článek o Turnaji mistrů,shrneme jsi co nás čeká a také,kdo jsou favorité turnaje. Nezdá se to,ale skončí Turnaj mistrů,bude Davis Cup a potom konec celé tenisové sezony,takže tenisu si užijeme  už jen dva týdny.

Skupina A:                                                                          Skupina B:

Rafael Nadal                                                                       Novak Djokovic
David Ferrer                                                                       Juan Martín del Potro
Tomáš Berdych                                                                   Roger Federer
Stanislas Wawrinka                                                             Richard Gasquet


Rafael Nadal je světová jednička a bude se od něj čekat vítězství na turnaji. Rafa je určitě velkým favoritem jeho letošní výkony jsou až nadpozemské,ale vyhráno nemá. Vzpomeňme na turnaj v Šanghaji nebo teď v Paříži,kde Rafa nepředváděl zrovna dobré výkony a vypadl už před finále. Moc hráčů ho ve skupině nemůže ohrozit,pokud postoupí do semifinále,tak tam už to,tak jasné nebude.

Novak Djokovic je obhájce titulu a ono obhájit ty body je velmi těžké a to Novak potřebuje na to,aby si udržel šanci bojovat o post světové jedničky. Novak je dalším favoritem tuto část sezony má o hodně lepší než Rafael Nadal a to může rozhodnout. Novak nikdy nepředváděl na Turnaji mistrů ty výkony,které by jsi přál,což ho může ovlivnit. Novakovi nehraje do karet ani to,že má velmi těžkou skupinu a semifinále bude lehké získat.

David Ferrer je takový nenápadný a jak víme tichá voda břehy mele. Šance Davida Ferrera na semifinále jsou velké a bude o ně bojovat s Tomášem Berdychem. David měl skvělou sezonu hlavně French Open se mu hodně vyvedlo a dnes bude hrát v Paříži finále,tak bych nedokázala tvrdit,že je bez šance.

Juan Martín del Potro jeho šance jsou 50 na 50. Když hraje DELPO svůj tenis s tím smrtícím forehandem a ještě zrádnějším servisem,tak je prakticky k neporažení.Letos má smůlu v tom,že mu velké zápasy nevycházejí,ale podle mě letos byly nejlepší zápasy sezony právě s Juanem. Řekla bych,že se o semifinále popere s Rogerem a klidně bych si ho dokázala představit jako vítěze.

Tomáš Berdych má šance na úspěch. Na Turnaji mistrů se mu vždy daří a skupina by pro něj měla být hratelná. Kdyby Tom dokázal v Londýně,tak by to bylo opravdu něco,ale bude to mít hodně těžké. Už to,kdyby se dostal do semifinále by byl úspěch. Sama jsem velmi zvědavá,jak jsi povede,protože myslím,že to letos půjde. :)

Na koho jsem opravdu zvědavá,tak to je Roger Federer. Co si budeme povídat letošní sezony mu zrovna nevychází a Roger se velmi trápí. Nemyslím si,že bude na turnaji bez šance,to bych mu křivdila. Semifinále je hratelné,ale v cestě mu budou stát tři skvělý tenisté. Ještě bych Rogera neodepisovala,třeba si o něm příští týden budeme psát jako o vítězi.

Stanislas Wawrinka se kvalifikoval na poslední chvíli. Jeho letošní sezona je úspěšná,ale dokáže to dokázat i v Londýně? Stan dokáže vždy velmi překvapit a svojí kůži nedá zadarmo. Skupina A je hratelná pro všechny hráče v ní a to mu hraje určitě do karet. Sice jsou někdy jeho výkony jako na houpačce,což není dobré,ale co když se na Turnaji mistrů zadaří.

Jako poslední tu je Richard Gasquet,to že je poslední nic neznamená.Pravě jeho bych pasovala do role černého koně,jelikož Richard dokáže hrát skvělý tenis a hráče hodně potrápit. Na ten jeho jednoručný backhand je radost pohledět. Jeho velkým nepřítelem je určitě skupina ve které se nachází.


Já prostě nemám favorita,myslím,že každý tenista má šanci uspět a opravdu si nedokáži tipnout,kdo se stane vítězem. Kdyby bylo na mě já bych to přála všem. :D Ostatně hlavně se těším na ty zápasy,které nás čekají budou to opravdu hezké souboje. :)

Kdo je vaším favoritem??

Žádné komentáře:

Okomentovat