středa 25. prosince 2013

Sezona ATP

 Už v Austrálii bylo jasné jasné,že nás čeká skvělá sezona.

První turnaj sezony ovládl obhajobou titulu v Brisbane Andy Murray. Turnaje v Aucklandu a Dauhá ovládli David Ferrer s Richardem Gasquetem. Ale největší pozornost měl první Grandslam sezony Australian Open,kde titul obhajoval Novak Djokovic a jeho největším rivalem měl být Andy Murray,naopak Rafael Nadal ještě pořád léčil zraněné koleno. Na Asutralian Open se dařilo Rogeru Federer a také Davidu Ferrer,kteří to dotáhli až do finále,ale ta narazili na silnější hráče. Tudíž se ve finále AO utkali Novak Djokovic a Andy Murray. Poto co Andy kraloval na US Open,tak měl velké šance a nikdo ho nepodceňoval. Finále bylo opravdu skvostné plné nejlepších výměn,ale bylo vidět,kdo má převahu a je silnější hráče tím byl právě Novak Djokovic. Novak získal zápas ve čtyřech setech a získal pomyslný hattrick na Australian Open.

Návrat Nadala.

Návrat jednoho z tenisových králů byl opravdu královský Rafa vyhrával vše,co se dalo. Rafa začal na těch menších antukových turnajích typu Acapulco. Následně se Rafa přesunul na velké turnaje a hned začal vyhrávat ve finále v Indian Wells porazil Juana Martina del Potra a tento zápas byl jedním z nejlepších v sezoně. Mezitím stihl Andy Murray kralovat na turnaji v Dubaji a také v Miami,kde ve finále porazil Davida Ferrera. Takový velkolepý návrat Nadala asi nikdo nečekal a skoro všichni si s tím lámali hlavu,ale budiž,dřina se vyplácí. Turnaj ovládl i Juan Martin del Potro,kterému se dařilo v Rotterdamu.

Antuková sezona přinesla překvapení.

Na prvním antukové turnaji překvapivě získal titul Novak Djokovic,který ve finále zdolal antukového krále Rafaela Nadala a začala se rýsovat šance na titul na French Open. Pak ale v Římě přišla překvapivá porážka Novaka ve čtvrtfinále proti Tomáši Berdychovi. A turnaji tak vládl Rafael Nadal,který ukázal,že on kraluje antuce. Na další antuce v Madridu získal Rafa další titul a naopka Novak Djokovic padl hned ve druhém kole,když nestačil na Grigora Dimitrova. Nadešel čas druhého Grandslamu,tudíž French Open. Semifinále mezi Djokovicem a  Nadalem bylo jedním slovem fámozní,všichni litovali toho,že je to semifinále a ne finále. Zápas trval pět setu a lepší koncovku předl Rafael Nadal,ale bylo to opravdu těsné. V další semifinále se utkala domácí naděje Jo-Wilfried Tsonga s Davide Ferrere,který byl lepší muž zápasu. Finále Nadal-Ferrer nemohlo dopadnout jinak než výhrou antukového krále a Rafa si tak připsal další titul na French Open.

Wimbledonská sláva.

Nadešel čas na travnaté kurty a těm bezpochyby vládl Andy Murray nejprve získal titul v Queen´s a potom jako první britský tenista po 77 letech ovládl slavný domácí Wimbledon a celá Velká Británie byla na nohou. Letošní Wimbledon byl snad zakletý Nadal s Federerem na turnaji dlouho nevydrželi a tak jsme mohli vidět ryze polské čtvrtfinále mezi Janowiczem a Kubotem. V semifinále neměl Andy velkou práci s Jerzy Janowiczen jasně zápas ovládl,ale druhé semifinále to bylo něco. Druhé semifinále Del Potro-Djokovic byl podle mého nejlepší zápas sezony a jeden z nejlepších zápasů historie,zápas trval pět setů a byl nesmírně vyrovnaný,avšak koncovku zvládl lépe Novak. A výsledek finále Murray-Djokovic všichni známe.

Americké turnaje.

Ameriku jasně ovládl Rafael Nadal vše začal turnaji v Montrealu a Cincinnati a zkrátka se nedržel ani na US Open. Na US Open se skvělými výsledky předvedl Stanislas Wawrinka,který porazil jak Tomáše Berdycha tak Andyho Murrayho. Což znamenalo finále nám dobře známe Nadal-Djokovic. Ve čtyřech setech jasně turnaj ovládl Rafael Nadal,který tak zpečetil to že on je králem sezony.

Vítězství Novaka.

Následně všechny velké turnaje ovládl Novak Djokovic,ten dokázal zvítězit v Pekingu,Šanghaji, Paříži a ovládl vrchol sezony v Londýně. Hlavně na asijských turnajích dokázal porazit Rafaela,ale pozadu nezůstal ani Juan Marin del Potro,který ho také dokázal porazit. V Paříži byl Novak suveréní hned bylo jasné,že titul bude jeho. Na konci sezony chyběl na turnajích Andy Murray,který musel podstoupit operaci zad a to znamenalo neúčast na domácím Turnaji mistrů.

Kdo byl králem sezony?? Je to těžké oficiálně jím je Rafael Nadal,ale myslím,že Novak Djokovic byl o trošičku lepší. Sezona to byla skvělá a už teď se těším na další,která doslova klepe na dveře.

Už zítra začíná exhibice v Abú Dhabí,kde se představí třeba Andy Murray a další TOP tenisté.

pondělí 23. prosince 2013

VESELÉ VÁNOCE

Ahoj,

Vánoce jsou zase tady. :) Nevím,jak vy,ale já Vánoce miluji to jak se setkáváte se svoji rodinnou a povídáte si a trávítě spolu čas mě někdy až dojímá. :) Na Vánocích je asi nejhorší ta halda jídla,ale jednou za rok si musíme dát do nosu. :D Doufám,že vy budete mít skvělé Vánoce a řádně si jich užijete,tak bych vám k tomu také chtěla popřát.

Přeji vám veselé Vánoce,hodně dárečků a hlavně zážitků se svoji rodinnou. Nezapomeňte na Štědrý den by neměl být nikdo sám,tak doufám,že nikdo z vás sám nebude. Moc bych vám chtěla poděkovat,že blog pořád čtete,protože  to vy ho tvoříte,nebýt vás,tak by se blogu tolik nedařilo. Ještě jednou VESELÉ VÁNOCE!!

MERRY CHRISTMAS!

Lenka





sobota 21. prosince 2013

Sezona WTA: 2. část

Ahoj,

dnes nás čeká další článek a tentokrát se bude jednat o pokračování článku o minulé sezoně WTA. Pro ty,co nestihli 1.část: http://milujemetenis.blogspot.cz/2013/12/sezona-wta-1-cast.html.

Po Londýně přišla Amerika. 

Turnaje v Americe začaly turnajem v Torontu,kde kralovala Serena Williams a právě ona byla největší favoritkou na další Grandslam sezony,ale to se trochu nevyplatilo. Na dalším turnaji Serena ve finále podlehla Victorii Azarence a rázem byl na světě nový favorit pro US Open. Na US Open chyběla Maria Sharapova,která v té době začala spolupráci s Jimmy Connorsem,ale tak hned záhy skončila. Tudíž bylo na US Open o favoritku méně a ve finále se podle očekávání střetly Serena a Victoria. Finále bylo vyrovnané a diváci mohli sledovat skvělý tenis,kde se potom domácí radovali z triumfu Sereny Williams,která díky tomuto vítězství byla královnou sezony.

Asijské turnaje. 

Na turnajích v Asií se ve skvělé formě ukázala Jelena Jankovic,která se dostala překvapivě až do finále,ale tam nestačila na suverénku sezony Serenu Williams. V Asiií přišlo také české vítězství,když Petra Kvitová dokázala získat titul na turnaji v Tokiu,kde si během turnaje poradila se skvělý hráčkami jakými jsou třeba Angelique Kerber či Venus Williams.

Vrchol sezony Turnaj mistryň. 

Turnaj mistryň je nejlepší turnaj na závěr sezony,bohužel tentokrát se nezúčastnila Maria Sharapova,která léčila rameno. Ale jiná další TOP tenista nechyběla,největší favoritkou byla už tak královna sezony Serena Williams. Na turnaji se vůbec nedařilo Agniszce Radwaňské,naopak skvělými výsledky se mohla pyšnit Jelena Jankovic,která postoupila až do semifinále,ale tam ji cestu zkřížila Serena. Dařilo se i Petře Kvitová,která také došla až do finále,ale dál bohužel ne v semifinále podlehla Li Na. Finále mezi Serenou a Li Na bylo poněkud překvapivě,jelikož se očekávalo finále Serena a Victoria,ale ta prožila špatný turnaj. Li Na hrála po celý turnaj skvělý tenis podobný tomu,co v Austrálii a se Serenou svedla rovný boj,ale na vítězství to nestačilo. Serena potvrdila to,že o na je královnou sezony!


To jsme si shrnuli ženskou sezonu. Podle mě se Serena stala právem nejlepší tenistkou roku 2013,ale určitě byli tenistky,které dokázaly překvapit. Se svoji kariérou na US Open skončila vítězka Wimbledonu Marion Bartoli,což bylo hodně překvapující a docela i zarážející.  Teď přijdou články o mužské sezoně a hned po nic už se vrhneme na novou sezonu. :)

pátek 20. prosince 2013

Spolupráce Murray/Lendl

Ahoj,

strašně moc dlouho vám slibuji článek na téma: spolupráce Andyho Murrayho a Ivana Lendla. Konečně jsem se k tomu dokopala! :D Když,jsem řekla,že napíši článek na tohle téma,tak jsem si na sebe ušila docela bič,jelikož možností,jak sepsat článek je snad nekonečno. Já jsem článek pojala tím,co Andy s Ivanem dokázali a co se ve hře Andyho změnilo. A myslím,že je dobře,že jsem se k článku dokopala až teď,protože se to hodí k tomu,co se právě ve světě tenisu odehrává. :D Článek je o tom,jak spolupráci vidím já,takže je více než možné,že se naše názory rozchází,ale to je pochopitelné. :)

  Co může za tak velký vzestup Andyho Murrayho?? Je to jednoduché bezpochyby tenisová legenda Ivan Lendl. Jejich spolupráce pomohla Andymu vyhrát nemalé zápasy a vím jistě,že ty největší úspěchy teprve přijdou. Spolupráce těchto dvou začala na konci roku 2011 a nebyl snad žádný tenisový fanda,který by nebyl překvapen a nadšen.
  Vše začalo roku 2012 v Brisbane,kde Andy získal pod vedením Ivana Lendla první titul a hned se stal horkým favoritem na úvodní Grandslam sezony Australian Open. V zápasech bylo vidět,že se Andy snaží být ve hře klidnější a ne,tak bouřlivý,jak u něj bylo zvykem a také více do své hry zapojoval silný forehand,ale spolupráce byla ještě na začátku a bylo to znát. Andy došel až do semifinále,tam bohužel podlehl pozdějšímu vítězi Novaku Djokovic,tento zápas byl jeden z nejlepších sezony 2012 a právem trval pět setů. Nebylo to sice finále,ale zlepšení ve hře bylo jednoznačně vidět. Spolupráce nadále pokračovala a Andy dřel,aby dosáhl dalších výsledků.
  Další velký turnaj byl French Open,kde chtěl Andy také uspět. Ale překvapivě přišla prohra ve čtvrtfinále,kde Andy nestačil na skvěle hrajícího Davida Ferrera. Prioritou Andyho nebylo vítězství na French Open,ale úspěch na domácím Wimbledonu,kde chtěl Andy uspět ze všeho nejvíce. Proto se s Ivanem Lendlem soustředili na tento Grandslam Andy denně tvrdě trénoval a s Ivanem pracovali na lepších úderech a přesném servisu. A Britové tiše doufali,že by konečně Andy mohl prolomit Wimbledon.
   Po několika dnech nadešel Wimbledon a první velká zkouška této spolupráce. Na Andyho byl ze strany Britů vyvíjen velký tlak,ale Andy řekl,že mu to nevadí,naopak mu to pomáhá. Andy pomalu proplouvám Wimbledonem a bylo vidět,jak se spolupráce vyplácí. Andy vyhrával zápasy díky přesným tvrdým úderům nad jeho forehandem se rozplývali skoro všichni, a když přidal přesný servis nebylo o čem diskutovat. Andy došel až do finále a to vyvolalo britské šílenství a to doslova,v Británii nebyl snad nikdo,kdo by nepřál úspěch. Finále soupeř Roger Federer byl soupeř,který se jen tak nedá a navíc jeho zkušenosti s All England club byly velké. Nervozita na začátku zápasu panovala,ale to nebránilo skvělým výměnám,ale přeci jenom byl v zápase lepší Roger a Andyho nechal na první Grandslam zase čekat. Ani se Andymu nedivím,když mu začali všichni lidé vzdávat poklonu,že to emočně neudržel,upřímně já taky ne. :D
   Neúspěch ve Wimbledonu nic neznamenal, za dveřmi byla olympiáda a zase v Londýně na tu se Andy s Ivanem připravovali spíše takticky,jak by mohli vyzrát na ostatní. Anndyho tenis se velmi podobal tomu,co předváděl na Wimbledonu,ale ve hře bylo něco víc, já bych to nazvala větší jistotou a sebevědomí. Jako by prohrané finále ANdyho ještě více nakoplo a dokoplo až do finále. Finále bylo o tom peprnější,že se zase utkal s Rogerem Federer,ale tentokrát měl na kurtu jasnou převahu Andy a přišlo první velké vítězství této spolupráce OLYMPIJSKÉ ZLATO! 
   Následovalo několik málo neúspěšných turnajů,ale Ivan s Andym se zase soustředili na Grandslam tentokrát na US Open. Tam už hra Andyho byla jiná,než když se ujal Ivan. Andy hodně zpřesnil údery a rychlý přímý servis,také nenašel moc přemožitelů,ale hlavně a kurtu to byl jiný Andy,tak klidného jsem ho snad ještě nevídala a podle očekávání došel až do finále. A tam přišlo to finále,které budeme mít dlouho v hlavě, to skvělé finále proti Novaku Djokovic 5 skvělých setů plných nejlepší úderů,byla to opravdu přestřelka. Koncovku lépe zvládl Andy a přišel asi zatím největší úspěch spolupráce a to PRVNÍ GRANDSLAM PRO ANDYHO! Britové byly na nohou Andy to dokázal,vyhrál!
   Potom sice přišlo finále v Šanghaji,kde Novaku podlehl,ale také neúspěch v Paříži a na domácím Turnaji mistrů. Tím skončila sezona 2012 a před námi byla 2013. Na novou sezonu se Andy tvrdě připravoval v Miami a mělo to úspěch.
  Na začátku roku přišla obhajoba v Brisbane a následně Australian Open,kde Andy došel do finále,ale v cestě mu stál jeho velký rival a kamarád Novak Djokovic. Tohle finále bylo jinačí něž v New Yorku,Novak přesně věděl,co na Andyho hrát a co na něj platí a podle toho se řídil a také dokázala vyhrát. Ale už finále byl úspěch a od Andyho se po výhře na US Open čekalo ještě možná více. Potom přišel úspěch zase na americké půdě kdy Andy dokázal vyhrát ve svém městě,kde trénuje a to v Miami,ale hra mi přišla poněkud slabí něž,kterou se prezentoval na US Open a  to dokazovali ji zápasy na antuce,kdy Andy moc dlouho na turnaji nevydržel. French Open Andy vynechal z důvodů bolení zad. S Ivanem se rovnou vrhli na přípravu na Wimbledon,kde chtěl Andy,tak moc uspět a dělal pro to vše.
   Andy vyhrál generálku na Wimbledon a to turnaj v Queen ś a to byl dobrý začátek pro Wimbledonu. Andy hodně zlepšil hru oproti tomu,jak začal sezonu,byl to znovu ten Andy,který ví jak hrát a co hrát. Ve Wimbledonu byl prakticky bezchybný až nadešel zápas proti Fernandu Verdasco a Andy získal ten zápas,tak těsně,že jsem hned věděla,kdo se stane vítězem Wimbledonu. Ve finále se utkal zase s Novakem Djokovic to bylo nebylo finále,kdyby se tito dva nepotkali. Nikdo tomu nevěřil,ale Andy Novaka úplně přehrával a byl jasně vidět,kdo je kurtu král sice pro Andyho bylo obtížné zápas do servírovat,ale on to dokázal Andy OVLÁDL DOMÁCÍ WIMBLEDON!! Na tváři Ivana Lendla se poprvé během spolupráce objevil úsměv a bylo vidět,jak moc je na Andyho pyšný. Tohle dva to dokázali!!!!
  Andy sice titul na US Open neobhájil,ale to snad moc nikomu nevadilo,hlavně,že byl králem Wimbledonu. Musím říct,že kdyby Andy neměl Ivana,tak by takové úspěchy nepřišli,tihle dva si snad byli i souzeni. :D Andy se teď pomalu připravuje na novou sezonu,ale po operaci zad kterou prodělal to je těžké a jsem si jistá,že jejich spolupráce je teprve na začátku a moc se těším na další úspěchy této dvojice.



                     Bylo to náročné,tak pokud jste došli až jsem,tak vám gratuluji. :D
Lenka

středa 18. prosince 2013

Novak Djokovic vyměnil trenéra!!!

Ahoj,

musím říct,že když jsem si tohle přečetla,tak jsem si říkala,přece není apríl,tak proč takové fory,no po chvíli mi došlo,že to asi for není. :D Je tomu opravdu tak, Novak Djokovic angažoval nového trenéra a mnoholetá spolupráce s Mariánem Vajdou prakticky končí. V týmu by měl údajně zůstat,ale šušká se,že ne moc na dlouho,tak uvidíme,co bude pravda. :) Novým trenérem Novaka Djokovice je bývalý německý tenista Boris Becker. Novak vše komentuje tím,že se rozhodl pro změnu,nevím,ale myslím,že spolupráce Novaka a Mariana byla skvělé,no ale co víme mohly tam nastat nějaké neshody,ale prý se oba na všem domluvili a Marian se vším souhlasil,tak těžko říci.Jedno vím určitě Novaka jako tenistu bezpochyby vychoval právě Marian Vajda,který s Novak získal nemálo titulů. Když,začala spolupráce Andyho Murrayho a Ivana Lendla,tak jsem byla nadšená,ale teď k této spolupráci jsem spíše skeptická,ale jak se znám,tak se určitě mýlím. :D  Není tomu dlouho,kdy Novak praktikoval něco podobného a potom se vrátil zpět k Marianovi,ale teď to je vážná spolupráce.Boris je legenda určitě má Novakovi,co dát a nejspíše májí i co zlepšovat. Novaka hned zkraje sezony čeká obhajoba Australian Open,tak uvidíme,co z toho bude. :)

Jak vidíte vy spolupráci mezi Novakem a Borisem Beckrem???

neděle 15. prosince 2013

Sezona WTA: 1. část

Ahoj,

teď nás bude čekat série článku o sezonách WTA a ATP,aby články nebyly moc dlouhé tak jsou vždy rozděleny na dvě půlky. Jedna půlka je do konce Wimbledonu a další část je po Wwimbledonu do konce sezony. Teď váš možná trochu pobavím,ale byla mi nabídnuta jedna spolupráce díky mému blogu,ale trochu mě zaráží,že je to modní spolupráce,takže jako jsem se docela hodně pobavila,ale za nabídku samozřejmě děkuji. :) Tak se na to vrhneme. :)

Vše začalo v Austrálii. 

První hlavní turnaj v australském Brisbane si připsala Serena Williams,od které se čekala sezona plná vítězství a to na začátku potvrdila. Ale ještě lepší start do sezony měla polská tenistka Agniezska Radwaňská,která dokázala vyhrát jak v Aucklandu,tak v Sydney a byla černým koněm pro Australian Open. Po těchto turnajích nadešel první Grandslam sezony Australian Open. Největší favoritkou byla bezpochyby Serena Williams a Maria Sharapova, Victoria Azarenka jako obhájkyně titulu nebyla moc favorizována,ale na Australian Open se nám odehrálo mnoho překvapení. Petra Kvitová překvapivě vypadla hned v druhém kole a domácí Sam Stosur se do druhého kola ani nedostala. Naopak bezchybný začátek měla Maria Sharapova,která nadělovala kanáry,jak jen mohla,naopak Serena se poněkud trápila a tím se dostala více do kurzu ruská tenistka. Potom nadešly čtvrtfinálové zápasy,kde se začal lámat chleba Agnieszka Radwańská nestačila na Li Na, Maria Sharapova postoupila bez problémů stejně jako Victoria Azarenka. Naopak Serena Williams překvapivě vypadla s mladičkou Sloane Stephens,která se stala hvězdou Australian Open,ale je radno zmínit,že Serena si při zápase poranila kotník,a nehrála na 100%. Semifinále mezi Li Na a Marií Shrapovou byl až nečekaně jednoduchý zápas Maria,která byla celý turnaj suveréni vypadla s Li Na,jež hrála skvělý tenis a postoupila zaslouženě do finále. Ve druhém semifinále se utkala Sloane Stephens s Victorii Azarenkou o tomto zápase hodně dlouho mluvilo. Victoria Azarenka byla na pokraji vyřazení a když mladá Sloane podávala na vítězství,tak si Victoria urychleně musela vzít medical timeout z toho důvodu,že prý nemohla dýchat,no udělejme si na to každý svůj názor,ale potom už hrála v pohodě a Sloane porazila. Finále Azarenka -Li Na byl pěkný zápas dokud si Li Na neporanila kotník a bylo vidět,že nemůže hrát,tak jak by si přála a Victoria Azarenka obhájila titul z Australian Open a tím i post světové jedničky. Nebýt kotníku Li Na,myslím,že by vítězka byla jiná.

Nová světová jednička a český úspěch.

      Po malé pauze následovali turnaje v Dauhá a Dubaji,kde chyběla zraněná Maria Sharapova. V Dauhá se hrálo  o post světové jedničky a vše měla v rukou Petra Kvitová,která se hrála se Serenou zápas,kde Petra prohrála a tím se Serena stala světovou jedničkou,i když ve finále podlehla Victorii Azarence. Turnaj v Dubaji přinesl českou radost,Petra Kvitová si připsala na své konto další titul a všichni už se těšili na další výsledky,ale ty bohužel nepřišli s turnaji v Miami a Indian Wells. Na těchto turnajích to byly finálové bitvy mezi Serenou Williams a Marii Sharapovou. V Miami triumfovala Serena Williams a v Indian Wells Maria,podle mě tyto dva zápasy byly jedny z nejlepší ze sezony.

Královna antuky. 

    V další části sezony přišla antuka,na které byla suveréni světová jednička Serena,která vyhrála skoro všechny antukové turnaje před French Open a byla největší favoritkou i druhého Grandslamu. French Open bylo krásně hlavně z diváckého pohledu je pravda,že se Petře Kvitové moc nedařilo,ale ty zápasy,které jsme mohli vidět nám to vynahradili. Serena Williams v semifinále porazila Italku Saru Errani,která zase ukázala,že antuce s s ní musí počítat,ale nedokázala jedoucí vlak jménem Serena zastavit. Maria Sharapova dala v semifinále stopku Victorii Azarence a radovala se z postupu do finále. Finále sice bylo jednoznačné,ale byl to určitě pěkný zápas asi nikdo si nemyslel,že by Serena mohla prohrát,ale Maria to zkusila a to se cení. Tudíž druhý Grandslam sezony ovládla Serena Williams.  

Hořký Wimbledon.

     V zápětí nám začal třetí Grandslam sezony a to slavný Wimbledon na,který se všichni těšili a mnozí fanoušci věřili v úspěch Petry Kvitové. Celý Wimbledon byl poněkud divný,mnozí se mnou budete souhlasit všechny Top hráčky překvapivě vypadly hned na začátku turnaje jako třeba Maria Sharapova,ale některá vydržely o něco déle,ale určitě nejlepší zápas Wimbledonu se odehrál mezi Sabine Lisicki a Serenou Williams,kdy Serena vypadla jako na Australian Open už ve čtvrtfinále,kde bohužel skončila i Petra Kvitová. Ve finále se tak utkaly hráčky,které by nikdo netipoval na finále a to Marion Bartoli a Sabine Lisicki. Sabine byla o něco vetší favoritkou finále,ale ve finále úplně vyhořela a neskrývala slzy a první Grandslam titul si připsala Marion Bartoli,která záhy ukončila svoji kariéru,ale o tom více příště. 

Tohle byla první část ženské sezony. Kdybych měla vybrat nejlepší hráčku tak tou je Serena Williams hlavně tím jaký hrála tenis,ale kdybychom se bavili o počtech vyhraných zápasů a titulu,tak aby to byla nejspíše Victoria Aazarenka. Tato část sezony nebyla pro Marii Sharapovou vydařena,tak napůl stejně,jako pro Petru Kvitovou.

Příští týden se můžete těšit na další část. 
Hezkou adventní neděli. :) 
Lenka

úterý 10. prosince 2013

Sociální sítě

Ahojky,

dnes si dáme fotky ze sociálních sítí,co nám tenisté nabídli. Doufám,že se máte skvěle a pomalu vstřebáváte tu vánoční atmosféru. :)

Maria Kirilenko navštívila začínající tenisty.


Rafael Nadal je  v Praze,kde se zúčastní  pokerového turnaje.


Sabine Lisicki se nedávno nafotila sérii fotek a vypadá na nich přímo famozně.


Petra Kvitová a její fotka z Floridy,kde se připravuje na další sezonu.


Anastasia Pavlyuchenkova žije před vánočním časem a k tomu patří i nákupy dárků.

Fotka ze slovenské tenisové exhibice,které se zúčastnili Martina Hingis,Daniela Hantuchová,Jo-Wilfried Tsona a Gael Monfils. 

Novak Djokovic a jeho pozdrav z dovolené. 

Janko Tipsarevic byl spolu se svými kolegy ze srbské reprezentace na snowboardu. 

Ana Ivanovic na titulce srbského magazínu. 








sobota 7. prosince 2013

Příprava tenistů na novou sezonu

Ahoj,

po delší odmlce si dáme fotky z příprav tenistů na novou sezonu,která se kvapně blíží. V pondělí si zase dáme fotky ze všeho možného a příští týden přijde první část články o sezoně WTA či ATP uvidím,kterou zvolím první. Nevím,jak u vás ,ale umě je kupa sněhu a už se těším,jako malé dítě na to až zítra nazuju běžky. :D Tenisová pauza nám fanouškům přijde hrozivě dlouhá,ale už jen pár týdnu a tenis bude zpět. Abych neměla tenisový absťák,tak mám v zimě vždy pro změnu běžkařský absťák. :D Taky už se nám blíží Vánoce je až k neuvěření,jak ten rok uběhl. Docela by mě zajímalo,co vy a dárky,jelikož já ještě nic nemám. :D

Agnieszka Radwaňská plně trénuje a pokud se chystáte na finále české extraligy,tak tam Agu určitě potkáte bude v prostějovském týmu. :)

Juanu Martinu del Potrovi bych přála,aby se mu v další sezoně dařilo,nevím,ale on si to zaslouží. 

Maria Sharapova může trénovat na pláži my možná,tak na sněhu. :D  

Musím říct,že Victorii Azarenku obdivuji,to zkusit já,tak je po mně. :D 

Tomáš Berdych je po dovolené zase v tréninkovém režimu. 

WOW! Andrea Hlaváčková je neskutečná,no to asi léta tréninku. :D 
 

Hezký zbytek zasněžené soboty. 
Lenka