neděle 15. prosince 2013

Sezona WTA: 1. část

Ahoj,

teď nás bude čekat série článku o sezonách WTA a ATP,aby články nebyly moc dlouhé tak jsou vždy rozděleny na dvě půlky. Jedna půlka je do konce Wimbledonu a další část je po Wwimbledonu do konce sezony. Teď váš možná trochu pobavím,ale byla mi nabídnuta jedna spolupráce díky mému blogu,ale trochu mě zaráží,že je to modní spolupráce,takže jako jsem se docela hodně pobavila,ale za nabídku samozřejmě děkuji. :) Tak se na to vrhneme. :)

Vše začalo v Austrálii. 

První hlavní turnaj v australském Brisbane si připsala Serena Williams,od které se čekala sezona plná vítězství a to na začátku potvrdila. Ale ještě lepší start do sezony měla polská tenistka Agniezska Radwaňská,která dokázala vyhrát jak v Aucklandu,tak v Sydney a byla černým koněm pro Australian Open. Po těchto turnajích nadešel první Grandslam sezony Australian Open. Největší favoritkou byla bezpochyby Serena Williams a Maria Sharapova, Victoria Azarenka jako obhájkyně titulu nebyla moc favorizována,ale na Australian Open se nám odehrálo mnoho překvapení. Petra Kvitová překvapivě vypadla hned v druhém kole a domácí Sam Stosur se do druhého kola ani nedostala. Naopak bezchybný začátek měla Maria Sharapova,která nadělovala kanáry,jak jen mohla,naopak Serena se poněkud trápila a tím se dostala více do kurzu ruská tenistka. Potom nadešly čtvrtfinálové zápasy,kde se začal lámat chleba Agnieszka Radwańská nestačila na Li Na, Maria Sharapova postoupila bez problémů stejně jako Victoria Azarenka. Naopak Serena Williams překvapivě vypadla s mladičkou Sloane Stephens,která se stala hvězdou Australian Open,ale je radno zmínit,že Serena si při zápase poranila kotník,a nehrála na 100%. Semifinále mezi Li Na a Marií Shrapovou byl až nečekaně jednoduchý zápas Maria,která byla celý turnaj suveréni vypadla s Li Na,jež hrála skvělý tenis a postoupila zaslouženě do finále. Ve druhém semifinále se utkala Sloane Stephens s Victorii Azarenkou o tomto zápase hodně dlouho mluvilo. Victoria Azarenka byla na pokraji vyřazení a když mladá Sloane podávala na vítězství,tak si Victoria urychleně musela vzít medical timeout z toho důvodu,že prý nemohla dýchat,no udělejme si na to každý svůj názor,ale potom už hrála v pohodě a Sloane porazila. Finále Azarenka -Li Na byl pěkný zápas dokud si Li Na neporanila kotník a bylo vidět,že nemůže hrát,tak jak by si přála a Victoria Azarenka obhájila titul z Australian Open a tím i post světové jedničky. Nebýt kotníku Li Na,myslím,že by vítězka byla jiná.

Nová světová jednička a český úspěch.

      Po malé pauze následovali turnaje v Dauhá a Dubaji,kde chyběla zraněná Maria Sharapova. V Dauhá se hrálo  o post světové jedničky a vše měla v rukou Petra Kvitová,která se hrála se Serenou zápas,kde Petra prohrála a tím se Serena stala světovou jedničkou,i když ve finále podlehla Victorii Azarence. Turnaj v Dubaji přinesl českou radost,Petra Kvitová si připsala na své konto další titul a všichni už se těšili na další výsledky,ale ty bohužel nepřišli s turnaji v Miami a Indian Wells. Na těchto turnajích to byly finálové bitvy mezi Serenou Williams a Marii Sharapovou. V Miami triumfovala Serena Williams a v Indian Wells Maria,podle mě tyto dva zápasy byly jedny z nejlepší ze sezony.

Královna antuky. 

    V další části sezony přišla antuka,na které byla suveréni světová jednička Serena,která vyhrála skoro všechny antukové turnaje před French Open a byla největší favoritkou i druhého Grandslamu. French Open bylo krásně hlavně z diváckého pohledu je pravda,že se Petře Kvitové moc nedařilo,ale ty zápasy,které jsme mohli vidět nám to vynahradili. Serena Williams v semifinále porazila Italku Saru Errani,která zase ukázala,že antuce s s ní musí počítat,ale nedokázala jedoucí vlak jménem Serena zastavit. Maria Sharapova dala v semifinále stopku Victorii Azarence a radovala se z postupu do finále. Finále sice bylo jednoznačné,ale byl to určitě pěkný zápas asi nikdo si nemyslel,že by Serena mohla prohrát,ale Maria to zkusila a to se cení. Tudíž druhý Grandslam sezony ovládla Serena Williams.  

Hořký Wimbledon.

     V zápětí nám začal třetí Grandslam sezony a to slavný Wimbledon na,který se všichni těšili a mnozí fanoušci věřili v úspěch Petry Kvitové. Celý Wimbledon byl poněkud divný,mnozí se mnou budete souhlasit všechny Top hráčky překvapivě vypadly hned na začátku turnaje jako třeba Maria Sharapova,ale některá vydržely o něco déle,ale určitě nejlepší zápas Wimbledonu se odehrál mezi Sabine Lisicki a Serenou Williams,kdy Serena vypadla jako na Australian Open už ve čtvrtfinále,kde bohužel skončila i Petra Kvitová. Ve finále se tak utkaly hráčky,které by nikdo netipoval na finále a to Marion Bartoli a Sabine Lisicki. Sabine byla o něco vetší favoritkou finále,ale ve finále úplně vyhořela a neskrývala slzy a první Grandslam titul si připsala Marion Bartoli,která záhy ukončila svoji kariéru,ale o tom více příště. 

Tohle byla první část ženské sezony. Kdybych měla vybrat nejlepší hráčku tak tou je Serena Williams hlavně tím jaký hrála tenis,ale kdybychom se bavili o počtech vyhraných zápasů a titulu,tak aby to byla nejspíše Victoria Aazarenka. Tato část sezony nebyla pro Marii Sharapovou vydařena,tak napůl stejně,jako pro Petru Kvitovou.

Příští týden se můžete těšit na další část. 
Hezkou adventní neděli. :) 
Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat