sobota 21. prosince 2013

Sezona WTA: 2. část

Ahoj,

dnes nás čeká další článek a tentokrát se bude jednat o pokračování článku o minulé sezoně WTA. Pro ty,co nestihli 1.část: http://milujemetenis.blogspot.cz/2013/12/sezona-wta-1-cast.html.

Po Londýně přišla Amerika. 

Turnaje v Americe začaly turnajem v Torontu,kde kralovala Serena Williams a právě ona byla největší favoritkou na další Grandslam sezony,ale to se trochu nevyplatilo. Na dalším turnaji Serena ve finále podlehla Victorii Azarence a rázem byl na světě nový favorit pro US Open. Na US Open chyběla Maria Sharapova,která v té době začala spolupráci s Jimmy Connorsem,ale tak hned záhy skončila. Tudíž bylo na US Open o favoritku méně a ve finále se podle očekávání střetly Serena a Victoria. Finále bylo vyrovnané a diváci mohli sledovat skvělý tenis,kde se potom domácí radovali z triumfu Sereny Williams,která díky tomuto vítězství byla královnou sezony.

Asijské turnaje. 

Na turnajích v Asií se ve skvělé formě ukázala Jelena Jankovic,která se dostala překvapivě až do finále,ale tam nestačila na suverénku sezony Serenu Williams. V Asiií přišlo také české vítězství,když Petra Kvitová dokázala získat titul na turnaji v Tokiu,kde si během turnaje poradila se skvělý hráčkami jakými jsou třeba Angelique Kerber či Venus Williams.

Vrchol sezony Turnaj mistryň. 

Turnaj mistryň je nejlepší turnaj na závěr sezony,bohužel tentokrát se nezúčastnila Maria Sharapova,která léčila rameno. Ale jiná další TOP tenista nechyběla,největší favoritkou byla už tak královna sezony Serena Williams. Na turnaji se vůbec nedařilo Agniszce Radwaňské,naopak skvělými výsledky se mohla pyšnit Jelena Jankovic,která postoupila až do semifinále,ale tam ji cestu zkřížila Serena. Dařilo se i Petře Kvitová,která také došla až do finále,ale dál bohužel ne v semifinále podlehla Li Na. Finále mezi Serenou a Li Na bylo poněkud překvapivě,jelikož se očekávalo finále Serena a Victoria,ale ta prožila špatný turnaj. Li Na hrála po celý turnaj skvělý tenis podobný tomu,co v Austrálii a se Serenou svedla rovný boj,ale na vítězství to nestačilo. Serena potvrdila to,že o na je královnou sezony!


To jsme si shrnuli ženskou sezonu. Podle mě se Serena stala právem nejlepší tenistkou roku 2013,ale určitě byli tenistky,které dokázaly překvapit. Se svoji kariérou na US Open skončila vítězka Wimbledonu Marion Bartoli,což bylo hodně překvapující a docela i zarážející.  Teď přijdou články o mužské sezoně a hned po nic už se vrhneme na novou sezonu. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat