neděle 28. dubna 2013

První titul pro Lukáše Rosola!

Ano, Lukáš Rosol dnes v Bukurešti získal svůj první titul ATP.

Lukáš se ve finále v Bukurešti střetl se Španělem Garcia-Lopez a Lukáš s ním moc problému neměl. První set byl sice chvíli vyrovnaný ale potom vzal Lukáš soupeři servis a vyhrál set 6:3. A ve druhém setu to už byla hra spíše Lukáše Rosola 6:2.

Lukáš jde herně nahoru a jsem si jistá že letos neskončí jen u tohoto titulu. Lukáš určitě věnoval titul svému tatínkovi, který mu před několika týdny zesnul, hlavně kvůli němu Lukáš tak bojoval.

TITUL V BUKUREŠTI ZÍSKAL LUKÁŠ ROSOL!!!!  



Před chvíli se uchýlil ke svému konci také turnaj v Barceloně ten vyhrál největší favorit a nejvýše nasazený Rafael Nadal.

Rafa ve finále porazil Nicolase Almagra 6:3 6:4 a v Barceloně tak získal už svůj osmý titul!!

VÍTĚZ Z BARCELONY RAFAEL NADAL!  









Královna Stutgarttu

Ahoj,

dnes nám skončil další antukový turnaj a to ve Stuttgart a to znamená že se nám čím dál více blíží French Open.

Dnešní finále obstaraly dvě skvělé tenistky které to na antuce umí a to obhájkyně titulu Maria Sharapova a vítězka French Open z roku 2011 Li Na. První set byl rozhodnut hned na začátku kdy Maria vzala servis Li Na a náskok si udržela a až do konce setu 6:3. Druhý set byl stejný tam také zvítězila Maria 6:4.

Li Na šla do finále bez ztráty setu, to naopak Maria měla hodně těžký turnaj skoro každý zápas byl třísetový ale titul obhájila. Loni Maria vyhrála bílé Porsche dnes vyhrála modré, no je co závidět. :D

KRÁLOVNA STUTTGARTU MARIA SHARAPOVA!!!!  





pátek 26. dubna 2013

Včerejší výsledky

Ahoj,

dnes si damé takový ranní článek o včerejších vysledcích v antukovém Stuttgartu.

Kvitová - Görges 2-6 7-6 6-2-Petra zvládla další třiseťák a teď jí čekán čtvrtfinále s Li Na a to bude skvělý zápas, dvou favoritek.

Šarapova - Šafářová 6:4 6:7  6:3. - Maria ve jenoprazitelná ale Lucka jí vzala Mashe aslespoň set a to se také cenní, A jen pro zajímavost Maria Sharapova se stala tvaří automobilové značky Porsche.

Na Li  - Lučičová-Baroni 6-1 6-2- Li Na byla suveréní, a další titul na French Open je reálný, je vidět že nový trenér ji dál novou motivaci.

Kerber - Pavljučenkova 6-0 6-4- Domácí hvězda zaří dál.

Matteková-Sands - Errani 6-0 4-6 6-1- Po Vinci končí i Errani, říkám Italky to  s oslavami přehnaly. :D

Lisická  - Jankovič 7-6 7-5- Tneto zápas musel být skvělý, ale vítězně odešla domací Sabine.
Ivanovič - Petrova 6-4 6-3- U Any se zdá že se začíná blýskat na skvělé časy.

Švedova - Suárez 7-5 6-4- Yarslava je úpověstná tím že se jí na antuce daří. 



středa 24. dubna 2013

Stuttgart

Ahoj,

tento týden se budeme věnovat turnaji ve Stuttgart, kde semifinále obhajuje Petra Kvitová, a vítězství Maria Sharapova.

Dnešní výsledky vypadají takto:

Šafářová  - Barthel 6:4, 6:1-Lucka je na dobré vlně a třeba s novým trenérem přijdou lepší výsledky. 

 Suárez - Wozniacki 7:6 , 6:1-Caro vypadává v prvním kole, no co k tomu říci. 

Pavljučenkova - Makarova 6:7  7:5, 6:4

 Švedova- Vinci 6:4, 6:2- Italky to asi trochu přehnaly s oslavami. :D 




úterý 23. dubna 2013

Daniela Hantuchová slaví

Ahoj,

před pár dny měla narozeniny Maria Sharapova a dnes má své narozeniny také jedna z nejkrásnějších tenistek Daniela Hantuchová.

Daniela dnes slaví se třicáté narozeniny, řekli by jste to ? Já teda ne Daniela vypadá na svůj věk skvělé!

Danče přejeme hodně štěstí, zdraví, a hlavně hodně tenisových úspěchů, a nejen těch tenisových,ale třeba i soukromých.

HAPPY BIRTHDAY DANIELA! 

pondělí 22. dubna 2013

Fed Cup-3. hrací den

Ahoj,

včera jsem byla hodně naštvaná že zápas nebudu moci sledovat protože jsem dnes dělala přijímačky takže jsem zápas neviděla celý ale tak snad to nějak dáme dohromady. Můj talisman ke zkouškám byl tenisový míček, no kdybyste viděli ty pohledy ostatních, si nejspíš říkali že ta holka je magor. :D

Ale teď k zápas první set nevím jak vypadal ale skončil lépe pro Robertu Vinci 6:3. Ve druhém setu sice Lucka Šafářová prohrávala už 0:2 ale vše následně otočila, a set musel dojít až do tiebrejku který lépe zvládla Lucka 7:6. A třetí set? To bylo hlavně o nervech a psychice Lucka sice ze začátku zase prohrávala ale zase dokázala srovnat a potom přišlo jedná blbá chyba a hned byl stav proti ní a toho Vinci ihned využila a získala set a rozhodující bod 6:3.

Ani se nedivím že to Lucka na konci nezvládla a rozbrečela, hrála skvělý tenis, a chyběl jen krůček ale bohužel to nevyšlo. Češky tak hattrick nezískají, ale hrát proti Italkám  na jejich domácí antuce, se rovná smrti.

SLOVENSKO-RUSKO 2:3

Tady byl obrat Rusek 100%. Jak už jsem včera psala tak Slovenky vedly po prvním dni už 2:0. Ale včera oba singly prohrály a o vítězi tak musel rozhodnout debl.

Debl byl dlouhý a plný krásných výměn, třeba jeden gam trval průměrně skoro 10 min, a to je docela hodně. Nicméně Rusky bod ubojovaly a postoupily tak do finále. A uvidíme třeba Maria Sharapova dostane chuť a do Itálie pojde hrát také.

Docela mě to mrzí mohlo by být krasné finále Česko-Slovensko, co myslíte?







neděle 21. dubna 2013

Fed Cup-2.Hrací den

Dnes to bylo v Palermu hodně komplikované, jelikož nám pršelo tak zápas začal až v 16:15.

ČESKO-ITÁLIE 1:2 

Rozhodující zápas mezi Petrou Kvitovou a Sarou Errani byl zamotaný. V prvním setu Petra prohrávala už 5:0, ale jako by se něco v ní zlomilo a začalo se dařit a první set ale stejně první set prohrála 6:3. Ve druhém setu na tom byla lépe Petra už jí vycházely údery se kterými v prvním setu bojovala a servis byl také lepší a tak si set Petra připsala druhý set 6:2. Třetí set no to bylo úplně o něčem jiném Petra Saru Errani drtila svými nejlepšími údery vše na co pomyslela jí vyšlo, a právem získala set a bod 6:0.

V Palermu se bude kvůli tmě pokračovat až zítra!!! Dnes by se vše nestihlo odehrát přesný čas ještě není známý ale počítám tak něco kolem 11:00. :) 

Takže si musíme počat kdy se odehraje zápas mezi Lucií Šafářovou a Robertou Vinci.



Slovensko-Rusko  2:2

Po včerejšku překvapivě v Moskvě vedly Slovenky 2:0. Ale dnes své zápasy nezvládly Dominika Cibulková ani Daniela Hantuchová a tak o postupujícím aktuálně rozhoduje debl.

Král Monte Carla

Ahoj,

před malou chvilí nám skončilo finále prestižního antukového turnaje v Monte Carlu, a kdo se stal králem?

Ve finále se střetly Novak Djokovic a Rafael Nadal, což bylo totožné jako loni. Ale letos se vítězové vyměnili. První set ovládl Novak Djokovic 6:2, hrál skvělý tenis vše mu vycházelo a tak si set připsal. Ve druhém setu to už bylo těžší, set dospěl až do napínavého tiebrejku který nakonec zvládl lépe Novak Djokovic 7:6.

Novak se tak stál králem Monte Carla,a tohle vítězství ho ještě více nakopne k triumfu na French Open.

NADAL-DJOKOVIC 2:6 6:7 

V Monte Carlu právě probíhá ceremonie takže na fotky si musíme ještě počkat. :)

sobota 20. dubna 2013

Fed Cup-1. hrací den

Ahoj,

máme za sebou první hrací den, a popravdě vše dopadlo tak jak jsem včera před pokládala.

ČESKO-ITÁLIE 0:2 

První zápas mezi Lucii Šafářovou a Sarou Errani jsem bohužel neviděla, ale podle expertky hrála Sara Errani úžasně, ostatně to ona na antuce hraje vždy. Italky zvolili pro ně skvělý povrch ale o tom si ještě více bude.
Errani-Šafářová 6:4 6:2.

Druhý zápas mezi Petrou Kvitovou a Robertou Vinci už jsem bohužel viděla, a musím říct že tak hrozný zápas od Petry jsem dlouho  neviděla. V prvním setu ještě byly momenty kdy to šlo ale stejně set prohrála 6:4. Ale druhý set no to byla hrůza, to už Petra vůbec nehrála tenis bylo jí to jedno a Roberta Vinci si s ní dělala co chtěla, ale Petra se jí takhle odevzdala to tenistka nedělá! A druhý set tak skončil 6:1.

Italkám hraje do karet bezpochyby pomalá antuka,která nesedí ani jedné naší hráčce, protože na ni neumí hrát je to jiná antuka jako třeba na French Open, tato antuka sedí Saře Errani, protože je výškově menší než ostatní ale hlavně těch pár kilo které má je pro tu antuku to nejlepší. Na antuce se při hře hodně objevovaly odskoky s kterými si lepé poradili zase Italky.

Italky tak mají mečbol, a myslím že hned ten první potvrdí Sara Errani proti Petře Kvitové zítra od 11:30 začíná zápas.

Dneska jsem to napsala trochu tvrdě :D , ale popravdě, už před zápasy byly Italky favoritkami a teď jsou  megafavoritky.


pátek 19. dubna 2013

Fed Cup-LOS

 Ahoj,

tento víkend bude čistě jen o Fed Cupu, dnes byl na pořadu dne los na zítřejší zápasy. Vše proběhlo v Palermu na Sicílii. Trenér Petr Pála měl těžké rozhodovaní koho dát do singlů ale vše mu zlehčila Klára Zakopalová, která nemůže hrát kvůli alergii.

Zítra se začíná hrát od 14:00 a vše budete moci určitě sledovat na ČT4 Sport, nebo také na internetu.
Šance našich holek proti Itálii jsou docela nepřízniví, dá se říci že vše hraje proti nim. Antuka je v Palermu velmi pomalá a to nevyhovuje Petře Kvitové a forma našich holek také není taková jakou bychom si jí přáli. Ale právě tohle všechno může být faktorem toho že to holky vše zvládnou.

Favoritkami jsou bezpochyby Italky,ale naše holky nejsou bez šance. Sama jsem zvědavá na to jak to vše dopadne.

První zápas se odehraje mezi Sarou Errani a Lucií Šafářovou,  na betonu byl Lucka měla velkou šanci Saru porazit ale na domácí antuce to není tak jisté. Vždyť Sara byla minulý rok ve finále French Open a letos nemusí zůstat jen u finálové účasti. Lucka minulý týden vyměnila trenéra a to třeba Lucce pomůže, a mlžeme se těšit na skvělý zápas.

Druhý zapas se odehraje mezi Petrou Kvitovou a Robertou Vinci, co k tomuto řici asi jen to vzpomeňte na finále minulý týden v Katowicích. Antuka v Palermu Petře nesedí, ona se tím netají že to pro ni bude těžké. Ale vždy když Petra hraje za svoji zemi tak předvádí jiný tenis než normálně,tak uvidíme co předvede zítra.

To je k losu vše, článek je poněkud rozsáhlý ale snad výstižný. :)
Užívejte pátku. L.


Maria Sharapova slaví narozeniny

Ano, je to tak druhá tenistka světa Maria Sharapova dnes slaví své šestadvacáté narozeniny.

Maria je držitelkou čtyř grandslamů, a také se mohla pyšnit pozicí světové jedničky.

Všechno nejlepší, hodně zdraví,štěstí a třeba nějakou tu lásku,ale hlavně a´t se ti podaří obhájit French Open, a třeba získat další Grandslam a mnoho další titulu. :)                            

HAPPY BIRTHDAY MARIA! 



čtvrtek 18. dubna 2013

Monte Carlo

Ahoj,

po celodenním učení si říkám že se kouknu na to jak se dnes hrálo v Monte Carlu a tak jsem se i rozmýšlela jestli vám sem dám výsledky. A když jsem uviděla ty výsledky,tak mi spadla brada no to co se dnes dělo jsem dlouho nezažila. Skoro všichni favorité prohráli. Jinak kdyby jste třeba byli zmatení že jste zde nenašly včerejší výsledky či novinky z Fed cupu,tak důvod jsem psala zde: http://milujemetenis.blogspot.cz/2013/04/vitezka-z-katovic.html. 

Dnešní den v Monte Carlu začal tím že vypadl první favorit a to Tomáš Berdych, to je určitě velké překvapení, ale on neměl zase tak lehkého soupeře. Zápas jste mohli sledovat tuším na Nova Sport, ale já televizi radši vypnula jak se znám tak by bylo po učení. :D Zpět k zápasu první set byl vyrovnaný ale potom Ital udeřil a set si přivlastnil 6:4. A ve druhém setu to byla už jen jeho jízda 6:2.

Naopak Jo-Wielfried Tsonga byl dnes neomylný a nejlepší ze všech svého soupeře Jurgena Melzera porazil 6:3 6:0.

Antukový král Rafael Nadal také nezaváhal Němce Kohlschreibera porazil 6:2 6:4. Rafa ukazuje že antika je jeho a nikdo mu na ni nikdy nesáhne.

Velké tenisové překvapení Grigor Dimitrov,který vyřadil Janka Tipsarevice a postupuje dál když dnes porazil Mayera 6:4 6:2.

Zajímavý zápas se odehrál mezi Richardem Gasquetem a Marinem Clicem, zápas dopal vítězně pro Richarda 7:6 6:4.

Po tomto zápase přišlo největší překvapení dnešního dnes Andy Murray vypadl se Stanislasem Wawrinkou, asi všichni víme že Wawrinka dokáže být na kurtu skvělý a to hlavně na antuce, a to potvrdil i dnes. Andyho porazil 6:1 6:2.

S problémy se potýkala také světová jednička Novak Djokovic,který hrál s velmi silným soupeřem Juanem Monacem. Zápas došel až to tří setu ale vítězně odešel Novak 4:6 6:2 6:2.

A aby toho dnes nebylo málo tak před malou chvílí svůj zápas prohrál také Juan Martin Del Potro, ten podlehl Nieminenovi 4:6 6:4 6:7.






úterý 16. dubna 2013

Fed Cup-TRÉNINK

Ahoj,

tento týden se budeme věnovat Fed Cupu,a když to půjde tak sem tam i Monte Carlu. V Palermu jsou už všechny tenisty včetně Petry Kvitové.

Dnes všechny trénovaly na  místní antuce. Pořád visí otázník nad tím kdo s Petrou Kvitovou odehraje singly.


 

 




Další semifinále se odehraje mezi Slovenskem a Ruskem,kde dnes také probíhaly tréninky.

 

neděle 14. dubna 2013

Vítězka z Katovic

Finále v Katovicích je minulostí.

Ve finále se utkala Petra Kvitová s Robertou Vinci. Už dopoledne jsem vám psala že toto finále nemá favoritku, první set to potvrdil ale druhý už ne. V prvním setu obě tenistky hrály vyrovnaný tenis, tenistky většinu těžily z chyb té druhé. A tak první set dospěl až do tiebrejku kde kralovala Roberta Vinci 7:6. Ve druhém setu jako by Petra ani nechtěla hrát nic jí nešlo,nebavilo,netěšilo,naopak Roberta Vinci byla přesná a set vyhrála 6:1.

VÍTĚZKOU SE STALA ROBERTA VINCI. 


Fotku s pohárem jakmile bude tak dodám. Příští týden bude hodně náročný čeká nás Fed Cup a Monte Carlo, s největší pravdě podobností obě události nebudu moci přidávat.Jelikož tento týden bude pro mě velmi hektický,přeci jenom přijímačky jsou za dveřmi. 

Takže bych byla moc ráda kdyby jste napsali co by jste chtěli Fed Cup nebo Monte Carlo??
Víkendové zápasy Fed cupu tady budou určitě.

Katovice- Finalistky

Hezké dopoledne,

dnes se odehraje finále v Katovicích a to s českou účastí Petrou Kvitovou.

Petra Kvitová postoupila do finále potom co porazila Rumunku Cadantu 6:0 6:4. Je vidět že Petra do antukové sezony vstoupila pravou nohou, její výkony jsou skvělé a doufejme že i ve finále to vyjde. Aby Italky nelitovali té antuky příští týden ve Fed Cupu.

Druhou finalistkou je Italka Roberta Vinci ta je známá tím že je se jí na antuce daří. Roberta cestou do finále porazila Němku Beck. A i ona se chystá skvělé na víkend proti Česku.

Finále bude zajímavé a myslím že není ani favoritka. Zápas určitě budete moci sledovat na livestream. :)

Krásný zbytek neděle.



sobota 13. dubna 2013

Katovice-Semifinalistky

Krásné slunečné odpoledne,

dnes se nám v Katovicích odehrají semifinále a to i s českou účastí.

První semifinále obstarají Beck a Roberta Vinci,která to antuce umí a je hlavní kandidátkou na titul.

Druhé semifinále bude už z již zmiňovanou účastí a to Petrou Kvitovou,ta se o finále utká s Cadantu z Rumunska. Petře vše hraje v její prospěch a bude jen na ní jak s tím vynaloží.



Zde můžete vidět jaké oblečení na antuku zvolila Petra. :)


čtvrtek 11. dubna 2013

Nominace na Fed cup

Ahoj,

Petra Pála nominoval tenistky na Fed cup,který se uskuteční příští týden.Naše tenistky poletí do Itálie kde to na antuce budou mít nesmírně těžké, do Itálie poletí hned 5 tenistek.

První nominovanou je Petra Kvitová jako jednička týmu.Petra tento týden hraje antukový turnaj v Katowicích tak uvidíme jaká bude její forma na antuce. Další nominovanou je Klára Zakopalová,taky bych řekla že je to dobrá volba,Klára v současné době předvádí skvělé výkony asi nejlepší z všech 5, a právě ona může být hrající dvojkou. Petr Pála nezapomněl ani na Lucii Šafářovou,která se sice na antuce trochu hledá,ale v i Itálii to může být jiné. Právě mezi Klárou a Luckou se bude rozhodovat. A samozřejmě nechybí ani deblový pár Lucka Hradecká a Andrea Hlaváčková.

Italky jsou nominovány v plné sestavě s Robertou Vinci a Sarou Errani spolu se  Schiavone a Pennettea.

Co myslíte kdo by podle vás měl odehrát singly?



Další semifinále proběhne mezi Slovenskem a Ruskem. 

Za Slovenskou jsou nominovány Dominika Cibulková.Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová.

Rusky ze budou muset zase obejít bez Marie Sharapove,takže nastoupí dá se říci v nejsilnější sestavě Maria Kirilenko.Anastasia Pavljučenko, Elena  Makareva, Elena Vesnina.




úterý 9. dubna 2013

Je to vážné

Ahoj,

o výsledcích Davis Cupu jsem vás už informovala,ale te´d je tu jiná věc Novak Djokovic si při svém nedělním zápase vyvrknul kotník a nejspíše nestihne antukovou sezonu  která začíná Monte Carlem.

Novak po zápase neskrýval slzy, toto zranění ho může stát hodně. Nejen že může přijít o svoji pozici ale také nebude moci bojovat o turnajové tituly. Dnes ráno se Novak podrobil vyšetření v Monte Carlu,a zvěřejnil tuto fotografii.



Uvidíme zda Novak stihne Monte Carlo, přejeme brzké uzdravení. :) 

Tento týden se hraje turnaj v Polsku a to v Katovicích,takže o něm ještě také příjde řeč.

pondělí 8. dubna 2013

Jak to vše dopadlo...

Už známe všechny postoupujíci v Davis Cupu, řekla bych že vše dopadlo podle očekávání,to znamená že se žádné překvapení nekonalo. Čeští tenisté to včera po výhře pěkně rozjeli, museli to oslavit,ale tohle je jen malý krůček k úspěchu.

USA-Srbsko  1:3-Tady to je určitě zásluha Novaka Djokovice,to musíme uznat všichni, poslední rozhodující bod přidal právě Novak proti Samu Querrymu.

Kanada-Itálie 3:1- Právě Kanada bude příštím soupeřem Srbska. Poslední bod přidal Milos Raonic.

Argentina-Francie 3:2-Tady to byla bitva až dokonce,a my díky tomu se můžeme těšit na Argentinu u nás v Česku.  Jo-Wilfried Tsonga sice vyrovnal ale po něm Gile Simon nestačil na Berlocqua a tak se Argentina raduje z postupu.

Přemýšlím zda nekoupit lístky,ale to jen v případě že by přiletěl i Juan-Martin Del Potro.
Jak jste na tom vy,také přemýšlíte? ?  :D




neděle 7. dubna 2013

Davis Cup-Třetí hrací den

Česko postoupilo do semifinále Davis cupu.

Lukáš Rosol po boji přidal třetí rozhodující bod,když porazil Koroleva 7:6 6:7 7:6 6:2. První set byl hodně vyrovnaný ani jeden tenista nepředváděl to nejlepší, set tak dospěl až do tiebrejku kde byl lepší Lukáš. Druhý set byl úplně stejný akorát na konci byl jinačí vítěz. Třetí set byl také nesmírně vyrovnaný a set ubojoval Lukáš Rosol. Ve čtvrtém setu už byl jasně lepší Lukáš Rosol.

Česko se v semifinále střetne buď s Argentinou nebo Francií.

ČESKO-KAZACHSTÁN 3:1 


Davis Cup-Svět

V noci se nám udály debly ve kterých jsou výsledky docela překvapivé.

Kanada-Itálie 2:1-Kanada vyhrála debl a to je docela překvapivé, a zajistila si vedení.

USA-Srbsko 1:2 - Tady bych nečekala že bratři Bryanové padnou, ale stalo se. Zápas to byl pořádně dlouhý,připomínal zápas Česko-Švýcarsko. Novak Djokovic může tak proměnit první mečbol.

Argentina-Francie 2:1- Tady se dalo očekávat že Argentinci ovládnou i debla, jelikož hrají na své milované antuce.

Česko-Kazachstán 1:2- Už za půl hodiny na kurt nastoupí Lukáš Rosol a bude bojovat o semifinále.

PS: Předem se omlouvám že tady nejspíš nenajdete výsledky z dnešního hracího dne, důvod je ten že slavím narozeniny a mám oslavu a nevím jak budu stíhat dávat výsledky, tak prosím promiňte. :)

Vaše L.


sobota 6. dubna 2013

Davis Cup-Druhý hrací den

Dnes byla na programu čtyřhra do niž kapitán Navrátil zvolil dvojici Štěpánek/Hájek a to byla chyba.

Naši tenisté prohráli s kazašským páre Golubev/Schukin ve třech setech 6:7 4:6 3:6. První set měli naši tenisté dobře rozehraný ale nezvládli koncovku,to samé se dá říci o druhém setu, ale třetí set ten nezvládly.

Největší chyba byla ve složení deblu, myslím že lepší složení by bylo Rosol/Štěpánek,ale nic proti Janu Hájkovi ten byl druhá nejlepší tenista na kurtu. Na kurtu hold chyběla ta tvrdá rána Tomáše Berdycha a bylo to hodně znát.

ČESKO-KAZACHSTÁN 2:1 

Zítra bude mít šanci o tom všem rozhodnout Lukáš Rosol proti Michaelu Kukuškinovi, ale je také možné že třeba přijde na řadu Radek Štěpánek.

Co myslíte bylo toto deblové složení správná volba??  

Davis Cup-SVĚT

Ahoj,

jelikož se většina zápasů odehrává v Americe,tak se zápasy hrály v noci našeho času a takto to dopadlo.

Argentina-Francie 1:1- Jo-Wilfried Tsonga dokázal svůj zápas až sice v pěti setech ale vyhrát. Po něm ale další bod neurval Giel Simon,ten nestačil na Juana Monaca.

Srbsko-Amerika 1:1- Bez překvapení vyhrál Novak Djokovic ten si lehce poradil s Isnerem. Za to Viktor Troicki nedokázal vyhrát nad jedničkou Querrym.

Kanada-Itálie 1:1- První bod pro Itálii získal Andreas Seppi ale také až v pěti setech. Hned potom náskok smazal Milos Raonic,který porazil Fabia Foginnini.

Jak vidíte všude je to zatím nerozhodně jen Česko vede 2:0.




pátek 5. dubna 2013

Davis Cup-ZÁPASY

Ahoj,

dnes je první hrací den,a kvůli časovému posunu už se hraje a je za námi první zápas.

Do prvního zápasu nastoupil Jan Hájek proti Michaelu Kukuškinovi,kterého poslední dobou trápí řada zranění. První set byl jen o jednom brejku,který využil Jan Hájek. Za stavu 4:3 nezvládl Kukuškin podání a pro Jana Hájka nebylo těžké si dojít pro set. Druhý set se jasně vyvíjel pro českého hráče,který tak nechyboval jako jeho soupeř ta tak si Jan Hájek připsal i druhý set 6:2 Třetí set byl také vyrovnaný ale jen do té doby než Jan Hájek zase o něco poskočil a byl z toho i třetí set 6:4!!!!!!

ČESKO-KAZACHSTÁN 1:0 

Zhruba za 20 min na kurt nastoupí Lukáš Rosol proti Golubev. Uvidíme jak dopadne tento zápas,ale vedení 2:0 po prvním dni by bylo skvělé.

Zápas mezi Lukáše Rosolem  a Andrejem Golubevem byl hodně dlouhý a napínavý. Oba tenisté se moc dobře znají takže věděli co od toho druhého čekat. První set byl takovým oťukáváním ale při jednom brejku set rozhodl Golubev 6:4. Druhý set byl dlouho vyvrovnaný a až v koncovce to Lukáš Rosol vzal do svých rukou a set si urval 6:4. Třetí set ovládl jasně Lukáš Rosol,naopak Golubev byl dole nic mu nevycházelo,a tak třetí set pro Lukáše 6:2. Čtvrtý set dospěl až do tiebrejku kde byl lepší Lukáš Rosol, a ČESKO tak vede 2:0.

ČESKO-KAZACHSTÁN 2:0 






čtvrtek 4. dubna 2013

Davis cup-LOS

Krásné ráno,

jelikož je v Kazachstánu časový posun,tak už známe zítřejší zápasy.

Živý přenos bude vysílat Čt4 od 7:40,takže to znamená že si budeme muset přivstat. 

Radek Štěpánek překvapivě nenastoupí v dvouhře ale v deblu. Nevím ale řekla bych že to mělo být naopak,Kazachstán se nesmí podcenit. Jestli to byl dobrý nebo špatný tah se dozvíme zítra. Debla by měl Radek sehrát s Ivo Mináře,ale ten se nejspíše zamění za Rosola.  

Pátek: 

Kukuškin-Hájek od 8:00
Golubjov-Rosol 

Sobota: 

Koroljov/Ščukin-Minář/Štěpánek 

Neděle:  

Kukuškin-Rosol 
Golubjov-Hájek   


 

 

 


středa 3. dubna 2013

Česko-Kazachstán-BANKET

Ahoj,

naši tenisté dnes měli na programu slavnostní banket. Na banket šel celý tým a tak se koukněte jak to tam vypadalo. :)



Radkův výraz je nepřekonatelný. :D
 


  

úterý 2. dubna 2013

Něco pro dámy

Projíždím si novinky na sociálních sítích tenistů,tak jako každý den, ale najednou vidím něco, no posuďte samy. :D

Andy Murray pro jeden americký časopis nafotil tyto fotky,u kterých se tají dech hlavně nám ženám. :D Pak že Rafael Nadal má nejhezčí svaly z tenistů!


 

Nezbývá nic jiného,než tiše závidět Kim Sears. :D

Davis Cup-PŘÍPRAVA


 




Ahoj,

asi tušíte čemu se budeme tento týden věnovat,nebude to nic jiného než Davis cup. Naše kluky čeká duel v Astaně,a třeba v Americe bude o postup bojovat Srbsko v čele v Novakem Djokovicem. Naopak Španělé jsou ze hry ti nedokázali ani postoupit.

Češi už jsou v Kazachstánu v plné sestavě Štěpánek,Rosol,Minář, Hájek. Radek oznámil že všechny tři dny určitě neodehraje, atak se český tým nemůže na něho spolehnout v tomto ohledu. Nezapomeňme že poslední duel skončil Česko-Kazachstán 2:3,tenkrát u toho ale nebyl Radek. Postup bude těžký a to kvůli absenci Tomáše Berdycha,to zranění musí být vážné,když vynechá Davis Cup.

My budeme klukům určitě držet palce. :)

Srbsko se utká s Amerikou. Řekla bych že Srbsko je aktuálně největším favoritem na salátovou mísu,ale Amerika má bratry Bryan, Sama Querryho, John Isner zatím nemá formu jako třeba minulou sezonu,ale to neznamená,že teď to bude stejné.

Kanada se utká s Itálií,kde je největší hvězdou Andreas Seppi,a v Kanadě to je zase Milos Raonic. Tady tento duel nemá favorita.

A poslední duel se odehraje mezi Argentinou a Francií,tady na ten duel jsem osobně moc zvědavá, tak silné země se proti sobě postaví. Argtentinci budou hrát doma na své milované antuce,ale bez nejlepšího hráče Juana Martina Del Potra, naopak Francie nastoupí v nejsilnější sestavě Tsonga,Gasquet,Llodra,Benneteau.

Jak vidíte duely jsou hodně zajímavé a prakticky v žádném není jasný favorit.   







pondělí 1. dubna 2013

Vítěz z Miami

Ahoj,

včera večer se nám odehrálo poslední finále a to mezi Andym Murraym a Davidem Ferrerem. 

První set hlavně po chybách Andyho ovládl David Ferrer 6:2, ale z náskoku se neradoval dlouho v druhém setu Andy zabral a získal ho tak 6:4. A třetí set?  no to bylo napětí od začátku do konce, set byl  tak vyrovnaný že se muselo jít až do tiebrejku který lépe zvládl Andy 7:6.

Andy Murray se tak stane světovým tenistou číslo dva, a to je zatím nejvýše v jeho kariéře.

ANDY MURRAY-DAVID FERRER 2:6 6:4 7:6. 





A na závěr bych Vám,chtěla popřát Veselé Velikonoce,pořádně si dnešek užijte a zítra se sejdeme zase tady. :)

Vaše L. :)

kure