čtvrtek 31. ledna 2013

Davis Cup-Los

Ahoj,

už zítra nám začíná Davis cup Česko-Švýcarsko.
Jestli je favorit jasný tak to možná je ale naši tenisté to budou mít nesmírně těžké,ostatně mohou být rádi že Roger Federer nebude hrát. Náš tým je oslabený o Radka Štěpánka (viz. článek Info).

Dnes se losovaly zápasy na zítřejší den,samozřejmě tady naleznete průběžné výsledky a i to jak zápas probíhal. Švýcarský tým podle očekávání je postaven na Stanislasi Wawrinkovi který má velmi dobrou formu ostatně to potvrdil v Melbourne (zápas s Novakem Djokovicem).

Zítřejší los vypadá takto: 

Už do 13:00 proti sobě nastoupí Warinka-Rosol 
Po nich se na kurtu v Ženevě ukáží Berdych-Laaksonen

Program v sobotu bude obsahovat čtyřhry ale tam se obsazení hlavně z českého pohledu bude nejspíše měnit.
Zápasy by měla vysílat ČT4 Sport.


Bude hlavně záležet na tom jak Lukáš Rosol zvládne zápas se Stanislasem Wawrinkou od toho by se mělo vše vyvíjet.

Další zápasy: 

Samozřejmě budou hrát i ostatní země tady je ta hlavní skupina:

Kanada-Španělsko: Španělé jsou velmi oslabeni nemají ani jednoho Top hráče a jsem zvědavá jak si povedou

Itálie-Chorvatsko: Tady to bude hodně vyrovnané

Belgie-Srbsko: Po loňské srbské propadáku se do týmu vrátil Novak Djokovic a tak by Srbové měli mít postup jistý

Francie-Izrael: Taky tady asi není co řešit

Argentina-Německo: Zde to může i nemusí být jednoznačné

Kazachstán-Rakousko: Rakousku se v poslední době moc nedaří a budou to chtít změnit.




úterý 29. ledna 2013

Info

Ahoj,

tento týden se budeme věnovat turnaji WTA v Paříží a samozřejmě Davis Cupu který se sehraje o víkendu.

Na turnaji v Paříži budou startovat i České hráčky v čele s Kvitovou, na turnaji se můžeme těšit také třeba na Saru Errani.

V Davis cupu je to horší asi už jste slyšeli o operaci Radka Štěpánka, Radek se včera podrobil operaci zad a za několik dnů začne rahabilitovat.
Radka Štěpánka tak nahradí Lukáš Rosol a jedničkou zůstává Tomáš Berdych.

Já jsem na to hodně zvědavá jak si naši povedou a na jasný postup to nevidím ani z dálky.

To je vše pro dnešek,užívejte zbytek večera. :)

Fotky z tréninku Davis cup týmu:






neděle 27. ledna 2013

Vítěz Australian Open

Ahoj,

ano je to tak známe vítěze mužské dvouhry a tím nám končí letošní ročník Australian Open. Tak rychle to uběhlo první grandslam za námi další tři před námi ten nejbližší je French Open.

Finále mezi Andym Murray a Novakem Djokovicem měla být bitva až dokonce a ono tak i docela bylo. První set byl hodně rozpačitý oba tenisté si drželi svá podání a muselo se tak jít až do tiebrejku který hlavně psychicky zvládl lépe Andy a získal set. Ve druhém setu to bylo jako přes kopírák i přesto že brejkboly byly tak ani jeden tenista je nevyužil a i tento set šel do tiebrejku kde byl mnohem lepším hráčem Novak Djokovic a set získal. To Novaka nakoplo a začal hrát mnohem lepší tenis a i psychika šla nahoru a i třetí set si připsal 6:4. Čtvrtý set,tomu už vládl jen jeden hráč a to Novak na konci setu proměnil setbol,mečbol a získal svůj šestý grandslam.

Andy Murray hrál skvěle ale myslím že dnes rozhodla emocionální stránka a té měl více Novak. Vždy byly finále buď Federer-Nadal a nebo Djokovic-Nadal, osobně si myslím že teď začne éra kde finále bude v obsazení Djokovic-Murray.


Novak Djokovic získává svůj šestý grandslam a potřetí v řadě triumfuje v Melbourne a to se v otevřené éře tenisu ještě nikomu nepodařilo.

Ve svých proslovech tenisté děkovali ředitelům turnaje,sponzorům,rozhodčím a dobrovolníkům. Tenisté si vzájemně složili poklonu a samozřejmě poděkovali i svým týmům. Moc se mi líbil Novak který svému týmu řekl že ta trofej patří stejně jim jak jemu. :)

Na letošní AO už můžeme jen vzpomínat,doufám že jste si ho užili jak jen jste mohli a že za rok ho budeme sledovat zase společně.  Snad už jste nebyli otráveni z těch každodenních výsledků a podobně. :)

Krásný zbytek neděle. :)

Novak Djokovic
Andy Murray
Je dobojováno! Novak Djokovič potřetí za sebou vyhrává Australian Open.
Andy Murray and Novak Djokovic




sobota 26. ledna 2013

Mužský debl

Po ženách známe vítěze i v kategorii mužské čtyřhry tu ovládly bratři Bryanové. Ve finále porazili pár Haase/Sljisling 6:3 6:4.
Mike a Bob Bryanové tak získávají svůj 13.grandslamový titul.

Ženská vítězka

Ahoj,

dnes se odehrálo finále ženské dvouhry a musím říct že divjnější zápas jsem dlouho neviděla.

Finále mezi Na Li a Victorii Azarenkou bylo opravdu náročné a dlouhé. První set byl jasný ten ovládla Číňanka Na Li 6:4. Druhý set tam sice Na Li prohrávala ale začala se na Azarenku dotahovat ale v tom nešťastně upadla a podvrkla si kotník a musela se tak nechat ošetřit. Po ošetření měla Na Li problémy ne sice velké ale pohyb byl omezený a druhý set tak ovládla Victorie Azarenka 6:4. Ve třetím setu aby toho nebylo málo za stavu 1:3 pro Azarenku si Na Li poranila znovu ten stejný kotník a to bylo rozhodující na kurt se sice vrátila a čelila Victorii ale nestačilo to a prohrála 3:6.

Victorie Azarenka tak obhájila titul a stává se dvojnásobnou grandslamovou vítězkou.

Myslím že kdyby Na Li neutrpěla zranění kotníku tak ona by držela trofej nad hlavou, hold sport je takový jednou jste vítěz jednou poražený.


Victoria Azarenka



Jen připomínám že zítra se odehraje finále mužské dvouhry mezi Novakem Djokovicem a Andym Murraym a to bude bitva na ostří nože.

Krásný zbytek prezidentského dne. :)







pátek 25. ledna 2013

První trofej zná vítěze

Australian Open nám pomalu končí a my už známe první vítězky turnaje a to v ženské čtyřhře.
Finále se odehrálo mezi Sara Errani,Roberta Vinci/Casey Dellacquaova,Ashleigh Bartyova.

Finále se rozhodovalo až ve třetím setu. První set ovládly favoritky Errani/Vinci 6:2 ve druhé setu sice měly náskok ale ten jejich soupeřky smazaly a druhý set prohrály 3:6. Třetí set byl jasně v režii Italek které Australský pár porazily 6:2.

Casey Dellacqua and Ashleigh Barty
Roberta Vinci and Sara Errani

Poslední finalista

Ahoj,

dnes se odehrálo poslední semifinále turnaje a to mezi Andym Murray a Rogerem Federerem.

V prvním setu měl na kurtu jasnou převahu Andy Rogerovi nic nedarovala vládl statistikám 6:4. Druhý set byl vyrovnaný a musel dospět až do tiebrejku kde rozhodl jeden míček a set získal Federer. Ve třetím setu měla navrch zase Andy vše se mu dařilo hlavně podání bylo po celý zápas skvělé a třetí set získal 6:3. Ve čtvrtém setu to bylo zase vypjaté a stejně jako v tom druhé se šlo do tiebrejku který zase ovládl Roger. Zápas tak musel jít do pátého setu a tam jasně dominoval Andy Murray 6:2. Ne že by Roger Federer nepředvedl dobrý výkon ale na Andyho to prostě nestačilo.

Myslí že finále bude skvělé a napínavé,řekla bych že nemá favorita a zápas může dojít i do pěti setů. Nic méně finále Djokovic-Murray bude nejlepší zápas celého turnaje.

Roger Federer and Andy Murray

čtvrtek 24. ledna 2013

Finalisté

Ahoj,

nevím jak vám ale Australian Open neskutečně utíká už známe finalisty. Ženy budou finále hrát v sobotu a muži v neděli. Na kurtech v Melbourne to dnes pořádně vřelo.

SEMIFINÁLE ŽENY:

Začnu tím prvním semifinále kde se proti sobě postavily Maria Sharapova a Na Li, ač se očekávalo to že vítězka tohoto zápasu je jasná tak to bylo přesně naopak. Ano Maria Sharapova podlehla Na Li. Když jsem to ráno zjistilo tak jsem ihned šla pustit záznam nešlo mi do hlavy že by Maria prohrála 2:6 2:6. Na Li předvedla skvělý výkon,řekla bych že hraje nejlepší tenis co kdy hrála dnes Marii prostě drtila vítěznými údery a skvělým podáním,klobouk dolu před ní. :) Ale něco na Marii bylo špatně,neví ale přišla mi nesvá a i to mohlo hrát na psychice. Na Li je moji favoritkou na titul je vidět že každý den šest hodin dřiny se jí vyplácí.

Druhou finalistkou se stala Victoria Azarenka která porazila mladou Sloane Stephens. První set byl jednoznačný pro světovou jedničku 6:1. Ale ve druhém setu za stavu 5:1 se Sloane rozjela a dotáhla to na 5:4 a za tohoto stavu si myslím že to Victorie Azarenka přehnala vzala medical timeout tak aby rozhodila Sloane a ta se pak nevrátila do svého rytmu a to se podařilo Azarenka získala druhý set 6:4. Promiňte ale udělat takovouhle zbabělost může jen Azarenka, tohle není fér k její soupeřce.

SEMIFINÁLE MUŽI: 

Zápas mezi Novakem Djokovicem a Davidem Ferrerem byl jednoznačný. David Ferrer nemá na Novaka žádnou zbraň a tak si sním Novak dělal co se mu zalíbilo a první set získal 6:2. David Ferrer se snažil chodit do dlouhých výměn ale to mu bylo mu bylo na nic. Druhý set získal také Novak poměrem 6:2 a třetí set ten byl už jen v jeho režii Novaka 6:1. Novak předvádí na Australian Open skvělý tenis a nebude lehké ho porazit.

To jsou dnešní zápasy,zítra se můžeme těšit na poslední semifinále Andy Murray a Roger Federer.

CO MYSLÍTE KTERÁ ŽENA ZVEDNE NAD HLAVU TITUL Z AUSTRALIAN OPEN?   
Victoria Azarenka




Novak Djokovic
Li Na

středa 23. ledna 2013

Semifinalisté

Ahoj,

dnes se toho hodně událo a také se nám zrodilo obrovské překvapení.

Ženy:

O zápase Světlana Kuznětsova a Victoria Azarenka jsem  si myslela že Světalana Viku více potrápí.
První set se musel rozhodovat v tiebrejku který získala Victoria a druhý vyzněl také pro obhájkyni titulu 6:1.

O první zápase jsem si myslela že Světalana světovou jedničku potrápí ale o druhé zápase nevím proč ale měla jsem pocit že Serena padne a ono se tak stalo. Ano je to tak Serena Williams skončila na raketě devatenáctileté Sloane Stephens, ale to díky tomu že Serena na konci druhého setu utrpěla zranění zad.
První set získala Serena 6:3 ale v tom druhé utrpěla již zmiňované zranění a prohrála 5:7. A třetí set patřil mladé Sloane. Sloane má obrovský talent a tady to jen potvrzuje,ten kdo řekl že si na ni Serena smlsne tak by si měl nafackovat. :D

Muži: 

Andy Murray tak lehce proplouvá až proplul do semifinále. Ve čtvrtfinále se Andy utkal s Francouzem Jeremym Chardym a zápas jednoznačný. Andymu je dařilo snad všechno a proto první set vyhrál 6:4 v to druhém byl ještě lepší a získal ho 6:1 a třetí set 6:2.

Druhé čtvrtfinále bylo vyrovnané do posledního míčku. Spolu se utkali Roger Federer a Jo-Wilfried Tsonga.
Tak jak hrál Tsonga dnes tak jsem ho neviděla hrát už hodně dlouho a Roger Federer s tím měl problémy.
První set dospěl až do tiebrejku kde uspěl Roger 7:6, v druhém se tu Tsonga sebral Rogerovi podání a set dotáhl na 6:4. Třetí set to byla zase bitva až dokonce a zase set dospěl do tiebrejku kde byl zase lepší Roger 7:6. Čtvrtý set byl v rukou Jo-Wilfrieda Tsongy 6:4. O vítězi tak musel rozhodnout až pátý a ta si Roger nic nenechal ukrást 6:3 a postoupil tak do semifinále. Zápas byl úžasný jedna hezčí výměna než ta druhá, no prostě skvělý zážitek.


Zítra se můžeme těšit na semifinále. Jako první se nám představí v 3:30 Maria Sharapova proti Li Na.
Druhý zápas bude velmi zajímavý Victoria Azarenka a Sloane Stephens. Třetí zápas se bude týkat můžu a to v 9:30 proti sobě nastoupí Novak Djokovic a David Ferrer.

Zítra to bude ještě napínavější a zajímavější, kdo se chystáte vstávat? :D Zajímalo by mě koho tipujete o finále. :)  

Krásný zbytek dne. :) Vaše L. 

úterý 22. ledna 2013

První semifinalisté

Ahoj všem,

ano je to tak už se pomalu blížíme ke konci,známe polovinu semifinalistů. Semifinalisté jsou zatím pole očekávání uvidíme co nám přinese zítřek.

Petra Kvitová obdržela divokou kartu na turnaj v triumfovala.

Muži:

Čtvrtfinále mezi Nicolasem Almagrem a Davidem Ferrerem bylo vyrovnané, Almagro vedl už 2:0 na sety měl dokonce tři mečboly ale ani jeden neproměnil a David Ferrer zápas otočil. 6:4 6:4 5:7 6:7 2:6.

Druhé čtvrtfinále mezi Novakem Djokovicem a Tomášem Berdychem bylo dá se říci jednoznačné. 6:1 4:6 6:1 6:4. Na kurtu bylo vidět kdo má navíc, a to že Berdych po zápase řekl že nehrál na 100% si myslím že nebyla pravda hrál tak jako vždy ale myslím si že mu chyběla motivace pro ten zápas. Ostatně Novak jde do semifinále a má velkou šanci do finále a třeba obhájit titul.

Ženy:

Tady bylo zajímavé první čtvrtfinále mezi Li Na a Agnieszkou Radwaňskou, tento zápas neměl favoritku.První set byl klidný až vleklý,tenisty věděly co od té druhé čekat ale koncovku lépe zvládla Li Na 7:5. V druhé setu sice na začátku vedla Aga ale to nebylo platné ve druhém prohrála 2:6. Li Na potom co změnila trenéra jde hodně nahoru.

Druhé čtvrtfinále mezi Marii Sharapovou a Jekaťerinou Makareva byla jednoznačné. Maroa kralovala i tomuto zápasu 6:2 6:2. Masha tak lehce proplouvá turnajem a i to může být pro ni výhoda,pozornost je více soustředěna na Azarenku a Williams.











pondělí 21. ledna 2013

Čtvrtfinalisté

Ahoj,

dnes se nám zrodili další čtvrtfinalisté. Ale i překvapení.

Caroline Wozniacki prohrála se Světlanou Kuznětsovou která bude příští soupeřkou Victorie Azarenky.

Sloane Stephens si zahraje čtvrtfinále proti své zkušenější krajance Sereně Williams. 

Dál jdou bez problému Andy Murray a Roger Federer.

Muži: 

Chardy - Seppi  5:7, 6:3, 6:2, 6:2

Tsonga - Gasquet  6:4, 3:6, 6:3, 6:2

Murray  - Simon  6:3, 6:1, 6:3

Federer  - Raonic  6:4, 7:6 (7:4), 6:2.

Ženy: 

Azarenka - Vesnina 6:1, 6:1

Kuzněcova  - Wozniacki 6:2, 2:6, 7:5
Stephens  - Jovanovski  6:1, 3:6, 7:5
S. Williams - Kirilenko 6:2, 6:0

Zítra se odehrají také nesmírně očekávané duely Novaka Djokovice čeká Tomáš Berdych a třeba Maria Sharapova bude hrát s Elenou Makareva která minulý rok právě ve čtvrtfinále porazila Serenu Williams. 

neděle 20. ledna 2013

Dnešní postupující + foto

Ahoj,

dnes se toho v Melbourne parku hodně přihodilo tak se na to vrhneme.

Novak Djokovic málem nepostoupil do čtvrtfinále,protože hrál pětisetový zápas se Stanislasem Wawrinkou. Když jsem to za stavu 6:1 5:2 přepla na Eurosport tak jsem myslela že mě odvezou. :D

Do čtvrtfinále postoupil také Tomáš Berdych,a utká se s Novak Djokovicem bude zajímavé sledovat zda Novak bude po té bitvě fit.

S turnajem se loučí Angelique Kerber,naopak Maria Sharapova byla jako vždy suveréní.

Muži: 

 Ferrer  - Nišikori 6:2, 6:1, 6:4
Almagro  - Tipsarevič  6:2, 5:1 skreč 
Berdych-Anderson 6:3 6:2 7:6
Djokovic-Wawrinka 1:6 7:5 6:4 6:7 12:10 

Ženy: 

Šarapovová  - Flipkensová  6:1, 6:0
 Makarovová  - Kerberová 7:5, 6:4
A. Radwaňská  - Ivanovičová  6:2, 6:4
Li Na  - Görgesová  7:6 (8:6), 6:1.

Novak Djokovic
Stanisian Wawrinka
Maria Sharapova
Agnieszka Radwanska
Ana Ivanovic
Na Li



sobota 19. ledna 2013

Výsledky

Krásnou sobotu,

moc se omlouvám že jste tady včera nenašli výsledky,bohužel mi nějak blbl internet. Ale dnes se toho událo hodně a už se nám zrodilo i překvapené.

Juan-Martin Del Potro nestačil na Francouze Chrady.

Serena Williams poprvé ztratila podání a Victorie Azarenka dokonce set.

Muži: 

Murray (3-Brit.) - Berankis (Lit.) 6:3, 6:4, 7:5
Chardy (Fr.) - Del Potro (6-Arg.) 6:3, 6:3, 6:7 (3:7), 3:6, 6:3
Tsonga (7-Fr.) - Kavčič (Slovin.) 6:2, 6:1, 6:4
Gasquet (9-Fr.) - Dodig (Chorv.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:2), 6:0
Seppi (21-It.) - Čilič (12-Chor.) 6:7 (2:7), 6:3, 2:6, 6:4, 6:2
Federer (2-Švýc.) - Tomic (Austr.) 6:4, 7:6 (7:5), 6:1
Raonic (13-Kan.) - Kohlschreiber (17-Něm.) 7:6 (7:4), 6:3, 6:4
Simon (14-Fr.) - Monfils (Fr.) 6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 8:6

Ženy: 

Azarenka (1-Běl.) - Hampton (USA) 6:4, 4:6, 6:2
S. Williams (3-USA) - Morita (Jap.) 6:1, 6:3
Vesnina (Rus.) - Vinci(16-It.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:4
Kuzněcova (Rus.) - Suárezová-Navarro (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3
Kirilenko(14-Rus.) - Wickmayer(20-Belg.) 7:6 (7:4), 6:3.
Wozniacki (10-Dán.) - Curenka(Ukr.) 6:4, 6:3
Stephens(29-USA) - Robson (Brit.) 7:5, 6:3
Jovanovski (Srb.) - Dateová-Krumm (Jap.) 6:2, 7:6 (7:3)

Roger Federer 

Bernard Tomic 

Laura Robson 

Caroline Wozniacki 

Andy Murray 

Juan Martin Del Potro 

Jeremy Chardy 

Serena Williams 

Maria Kirilenko 
Victoria Azarenka 

Krásný zbytek večera. 

čtvrtek 17. ledna 2013

Výsledky

Ahoj,

jako každý den tu jsou výsledky hracího dne. Dnes to byl smolný den pro české barvy ale událo se toho  mnohem více.

Kotník Sereny Williams vypadá že je v pořádku,Serena vyhrála svůj zápas a kotník prý zatím drží.

Zítra se také odehraje bitva mezi Marií Sharapovou a Venus Williams,tento zápas připomínám z toho důvodu že si myslím že se může stát překvapení a nebo také nemusí. Zápas začne v 9:00 našeho času a vysílat by ho měla stanice Eurosport snad. :D

S turnajem se loučí Petra Kvitová ta dnes nestačila na Lauru Robson 6:2 3:6 9:11,Petra tak neobhájí semifinále a spadne i v žebříčku.
Muži:
Murray (3-Ang.) - Sousa (Port.) 6:2, 6:2, 6:4
Tsonga (7-Fr.) - Soeda (Jap.) 6:3, 7:6 (7:1), 6:3
Berankis (Lit.) - Mayer (25-Něm.) 6:2, 6:3, 6:1
Kohlschreiber (17-Něm.) - Weintraub (Izr.) 6:2, 7:6 (7:4), 6:4
Seppi (21-It.) - Istomin (Uzb.) 7:6 (7:4), 5:7, 6:7 (3:7), 7:6 (7:3), 6:2
Čilič (12-Chorv.) - Ram (USA) 7:5, 6:2, 6:4
Simon (14-Fr.) - Levine (Kan.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:2
Chardy (Fr.) - Granollers (30-Šp.) 6:3, 3:6, 6:1, 6:2
Kavčič (Slovin.) - Duckworth (Austr.) 3:6, 6:3, 6:4, 6:7 (3:7), 10:8
Federer (1-Švýc.) - Davyděnko (Rus.) 6:3, 6:4, 6:4
Del Potro (6-Arg.) - Becker (Něm.) 6:2, 6:4, 6:2
Gasquet (9-Fr.) - Falla (Kol.) 6:3, 6:2, 6:2
Monfils (Fr.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 7:6 (7:5), 4:6, 0:6, 6:1, 8:6

Ženy:
Azarenková (1-Běl.) - Daniiliduová (Řec.) 6:1, 6:0
S. Williamsová (3-USA) - Muguruzaová (Šp.) 6:2, 6:0
Kirilenková (14-Rus.) - Šuaj Pcheng (Čína) 7:5, 6:2
Kuzněcovová (Rus.) - Hsieh Su-wei (26-Tchaj-wan) 6:2, 6:1
Vesninaová (Rus.) - Lepchenková (21-USA) 6:4, 6:2)
Moritaová (Jap.) - Becková (Něm.) 6:2, 6:0
Hamptonová (USA) - Kumkhumová (Thaj.) 6:1, 6:2
Vinciová (16-It.) - Amanmuradová (Uzb.) 6:3, 6:2
Wozniacká (10-Dán.) - Vekičová (Chor.) 6:1, 6:4
Wickmayerová (20-Bel.) - Čepelová (Sloven.) 7:6 (10:8), 7:5
Date-Krummová (Jap.) - Peerová (Izr.) 6:2, 7:5
Vinciová (16-It.) - Amanmuradová (Uzb.) 6:3, 6:2
Suarezová Navarrová (Šp.) - Putincevová (Kaz.) 1:6, 7:6 (7:5), 6:2 
Tsurenková (Ukr.) - Gavrilovová (Rus.) 7:5, 6:3
Stephensová (29-USA) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:3

Průřez dnešním hracím dnem. 

http://www.youtube.com/watch?v=XEUkYnbFkxA

středa 16. ledna 2013

Výsledky ve zkratce

Ahoj,

my v Česku máme sice takový sychravý den ale tenisté v Melbourne mají skoro 40 stupňů a to nejspíše svědčí českým tenistům .

MUŽI: 

Tomáš Berdych na turnaji zatím nemá žádné problémy ba naopak dnes porazil Rufin 6:2 6:2 6:4.

David Ferrer sice ztratil jeden set ale to nic nezměnilo na tom že postoupil do dalšího kola, dnes porazil Američana Smyczek 6:0 7:5 4:6 6:3.

Na turnaji se také daří Radku Štěpánkovi ten porazil Španěla Lopeze 6:2 6:2 6:4 a v dalším kole ho čeká Novak Djokovic.

Janka Tipsarevice potrápil Lukáš Lacko,zápas musel jít až do pěti setů a vítězně vyšel Janko 6:3 6:4 3:6 4:6 7:5.

Hodně se mluvilo o zápase Novak Djokovic a Ryan Harisson, že prý Američan světovou jedničku potrápí ale ono to bylo naopak 6:1 6:2 6:3.

ŽENY:

Agieszka Radwaňská postupuje dál potom co porazila Begu 6:3 6:3.

Překvapivě končí Dominika Cibulková tak nestačila na Rusku Savinykh 6:7 4:6.

Klára Zakopalová skončila na raketě Belgičanky Flipkens 1:6 0:6.

Další Češka Lucie Hradecká také vypadla ta nestačila na Angelique Kerber 3:6 1:6.

I Li Na vyhrála svůj zápas.

Na kurtu se moc dlouho nezdržela také Marion Bartoli ta porazila Dolonc 7:5 6:0.

Sam Stosur potvrdila to že se ji doma v Austrálii nedaří a dnes prohrála s Číňankou Zheng 4:6 6:1 5:7.

Další dva kanáry rozdala Maria Sharapova ta přímo přejela Japonku Doi. V dalším kole ji čeká Venus Williams a to si myslím že to bude hodně diskutovaný zápas i já sama mám strach aby Maria postoupila.

Výsledky jsou jen českých hráčů a hráčů Top 10.

Pro dnešek je to vše, mějte se krásně. :) 

úterý 15. ledna 2013

Výsledky , zajímavosti

Ahoj,

jelikož jsem v časové tísni tak výsledky jsem musela okopírovat z internetu. 

Zajímavosti: 

Šéf ATP Brad Drewett odstupuje ze své funkce a to kvůli zdraví,trápí ho nemoc v nervové soustavě. Zatím ve vedení zůstává do doby než se nejde náhradník.

Serena Williams při svém zápase nešťastně upadla a zrkla si kotník. Zatím se neví zda Serena bude na turnaji pokračovat. Na tiskovce vypadala nejistě a ustaraně. 


Muži:

Federer (2-Švýc.) - Paire (Fr.) 6:2, 6:4, 6:1
Tsonga (7-Fr.) - Llodra (Fr.) 6:4, 7:5, 6:2
Kohlschreiber (17-Něm.) - Darcis (Belg.) 6:2, 6:3, 6:4
Kavčič (Slovin.) - Bellucci (29-Braz.) 6:3, 6:1, 6:3
Weintraub (Izr.) - Pella (Arg.) 7:6 (7:2), 7:5, 6:2
Falla (Kol.) - Ouanna (Fr.) 6:4, 7:5, 6:4
Soeda (Jap.) - Saville (Austr.) 6:7 (7:4), 6:3, 6:2, 6:3
Berankis (Lit.) - Stachovskij (Ukr.) 6:2, 7:6 (7:4), 7:5
Istomin (Uzb.) - Sijsling (Niz.) 4:6, 6:3, 6:4, 6:2
Chardy (Fr.) - Menéndez-Maceiras (Šp.) 7:6 (7:5), 6:7 (3:7), 6:2, 6:1
Haase (Niz.) - Murray (3-Brit.) 3:6, 1:6, 3:6
Seppi (21-It.) - Zeballos (Arg.) 6:2, 6:4, 6:2
Mayer (25-Něm.) - Williams (USA) 2:6, 3:6, 6:2, 7:6 (14:12), 6:1
Sousa (Port.) - Smith (Austr.) 6:4, 6:1, 6:4.
Del Potro (6-Arg.) - Mannarino (Fr.) 6:1, 6:2, 6:2
Duckworth - Mitchell (oba Austr.) 6:4, 7:6 (10:8), 4:6, 5:7, 8:6.
Gasquet (9-Fr.) - Montaňés (Šp.) 7:5, 6:2, 6:1
Čilič (12-Chorv.) - Matosevic (Austr.) 6:4, 7:5, 6:2
Simon (14-Fr.) - Volandri (It.) 2:6, 6:3, 6:2, 6:2
Nieminen (Fin.) - Haas (19-Něm.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:3, 4:6, 8:6
Monfils (Fr.) - Dolgopolov (18-Ukr.) 6:7 (7:9), 7:6 (7:4), 6:3, 6:3
Brands (Něm.) - Kližan (27-SR) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4
Granollers (30-Šp.) - Žemlja (Slovin.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:5), 1:0 skreč
Ram (USA) - García-López (Šp.) 6:4, 6:4, 3:6, 6:2
Davyděnko (Rus.) - Sela (Izr.) 3:6, 6:1, 7:5, 6:3
Tomic (Austr.) - Mayer (Arg.) 6:3, 6:2, 6:3
Becker (Něm.) - Bedene (Slovin.) 4:6, 6:3, 7:5, 7:6 (7:1)
Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Ramírez-Hidalgo (Šp.) 6:2, 6:1, 4:6, 6:1
Dodig (Chorv.) - Wu Ti (Čína) 7:5, 4:6, 6:3, 6:3
Levine (Kan.) - Robredo (Šp.) 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:4, 6:4.

Ženy:

Azarenková (1-Běl.) - Niculescuová (Rum.) 6:1, 6:4
S. Williamsová (3-USA) - Gallovitsová-Hallová (Rum.) 6:0, 6:0
Suárezová (Šp.) - Erraniová (7-It.) 6:4, 6:4
Wozniacká (10-Dán.) - Lisická (Něm.) 2:6, 6:3, 6:3
Dateová-Krummová (Jap.) - Petrovová (12-Rus.) 6:2, 6:0
Kirilenková (14-Rus.) - Kingová (USA) 6:4, 6:2
Vinciová (16-It.) - Solerová (Šp.) 6:3, 7:5
Lepchenková (21-USA) - Hercogová (Slovin.) 6:4, 6:1
Becková (Něm.) - Švedovová (28-Kaz.) 6:2, 6:7 (7:9), 6:3
Stephensová (29-USA) - Halepová (Rum.) 6:1, 6:1
Putincevová (Kaz.) - McHaleová (USA) 6:1, 6:7 (0:7), 6:2
Jovanovská (Srb.) - Torrová (Šp.) 2:6, 6:4, 6:3
Vesninová (Rus.) - Garciaová (Fr.) 3:6, 6:3, 6:1
Peerová (Izr.) - Panovová (Rus.) 6:4, 1:6, 6:3
Kuzněcovová (Rus.) - Domínguezová (Šp.) 6:2, 6:1
Šuaj Pcheng (Čína) - Marinová (Kan.) 6:3, 6:0
Robsonová (Brit.) - Oudinová (USA) 6:2, 6:3
Moritaová (Jap.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:3, 6:3
Gavrilovová (Rus.) - Davisová (USA) 6:3, 6:7 (2:7), 6:4.
Mladenovicová (Fr.) - Babosová (Maď.) 6:3, 4:6, 11:9
Muguruzaová (Šp.) - Rybáriková (SR) 4:6, 6:1, 14:12
Amanmuradovová (Uzb.) - Johanssonová (Fr.) 6:4, 6:2
Wickmayerová (20-Belg.) - Gajdošová (Austr.) 6:1, 7:5
Curenková (Ukr.) - Pavljučenkovová (24-Rus.) 7:5, 3:6, 7:5
Hamptonová (USA) - U. Radwaňská (31-Pol.) 6:2, 6:4
Kumchunová (Thaj.) - Arvidssonová (Švéd.) 7:6 (7:5), 6:4
Čepelová (SR) - Arnová (Maď.) 6:2, 6:2
 Hsieh Su-Wei (26-Tchaj-wan) - Arruabarrenaová-Vecinová (Šp.) 7:6 (7:5), 6:2.










pondělí 14. ledna 2013

Výsledky

Ahoj,

už to začalo ano je to tak Australian Open je v plném proudu a tak se pojďme podívat na to jak se hráčům vedlo hlavně čeští tenisté byli skvělí. Jen připomínám že muži na grandslamech hrají na tři vítězné sety.

MUŽI:

David Ferrer postoupil do dalšího kola bez problémů dnes vyhrál nad Rochusem 6:3 6:4 6:2.

Dále postoupil další tenista z Top 10 a to Janko Tipsarevic který porazil Leytna Hewitta 7:6 7:5 6:3.

Slovák Lukáš Lacko porazil Lucemburčana Mullera 6:2 6:4 7:6.

Vítězně do turnaje vstoupil Novak Djokovic ale neměl to vůbec lehké ale nakonec Francouze Mathieu porazil 6:2 6:4 7:5.

Stanislas Wawrinka porazil Stebe 6:2 6:4 6:3.

Japonec Kei Nishikori postupuje také do dalšího kola porazil Hanescu 6:7 6:1 6:3 6:1.

Dlouhý zápas sehrál Nicolas Almagro ale nakonec dokázal porazit Johnson 7:5 6:7 6:2 6:7 6:2.

Tomáš Berdych postoupil přes Russella 6:3 7:5 6:3.

Dál postoupil také Radek Štěpánek který má problém s bolavým kolenem,ale vše překonal a porazil Viktora Troicki 5:7 4:6 6:3 6:3 7:5.

ŽENY: 

Ana Ivanovic portvrzuje to že v poslední době hraje skvělý tenis když dnes porazila Maďarku Czinku 6:2 6:1.

Marion Bartoliová také postoupila s přehledem,přehrála Španělku Medina 6:2 6:4.

Dominika Cibulková měla v prvním setu proti Barty zkrat ale vše dala do pořádku a vyhrála 3:6 6:0 6:1.

Další Slovenka Daniela Hantuchová měla na začátku zápasu také problémy ale svoji soupeřku Chan-Yung Jan porazila 1:6 6:1 6:1.

Angelique Kerber přehrála svoji soupeřku Svitolin 6:2 6:4 ale neměla to vůbec lehké na začátku druhé sady prohrávala 0:3.

Jelena Jankovic porazila Švédku Larsson 6:2 6:2.

Li Na se svojí soupeřkou též nepárala 6:1 6:3.

Sam Stosur porazila Tajvanku Čchan Kai-čchen 7:6 6:3. 

Agnieszka Radwaňská měla v prvním setu proti Bobusic problémy ale vyhrála 7:5 6:0. 

Venus Williams postoupila také 6:1 6:0. 

Nelítostná byla Maria Sharapova ta své soupeřce Pučkov nadělila dva kanáry.  

Kristýna Plíšková postupuje potom co porazila Jones 6:3 6:2. 

Klára Zakopalová jde v žebříčku výrazně nahoru a potvrdila to i v Melbourne v prvním kole porazila Scheepers 6:1 6:2. 

Lucie Hradecká  zvládla svůj zápas proti  Bertens 6:2 7:6. 












Výsledky zde jsou jen nasazených hráčů. :)

Krásný zbytek dne.


neděle 13. ledna 2013

Australian Open-Shrnutí

Ahoj,

už se to blíží už zítra nastane ta úžasná chvíle...začne Australian Open. Nevím jak vy ale já se tak strašně těším. První grandslam sezony je vždy událost,každý z nás bude sledovat své favority a samozřejmě budeme fandit o sto šest.
Letošní Australian Open bude podobné tomu loňskému jelikož i letos se nám může představit nová světová jednička ale to jen v tom případě že Victoria Azarenka neobhájí titul.
Také budeme zvědavi na to zda Novak Djokovic zvládne pomyslný hatrick a nebo další grandslam získa Andy Murray,do boje o pohár určitě patří také Roger Federer.
Nuž bude to hodně zajímavé.
Zápasy budete mít možnost sledovat na programu Eurosportu vždy od 1:00 ráno. Vždy odpoledne tady také najdete výsledky a fotky. Výsledky vždy dám nejspíše jen nasazených hráčů protože než bych všechno vypsala tak by byly výsledky dalšího dne. :D 

Titul obhajují: Novak Djokovic a Victoria Azarenka
Finále obhajují: Maria Sharapova a Rafael Nadal ten se však odhlásil
Semifinále obhajují: Petra Kvitová,Andy Murray,Roger Federer a Kim Clijsters která už kariéru bohužel ukončila

Zítra se můžeme těšit na výsledky od Tomáše Berdycha,Novaka Djokovice, Radka Štěpánka,Davida Ferrera,Janka Tipsarevice, Li Na, Venus Williams,Marii Sharapove, Sam Stosur, Agnieszky Radwaňské, Angelique Kerber, Dominiky Cibulkové, Any Ivanovic a spoustu dalších.

Včera večer se konala párty na počest Australian Open a takhle to tenistkám slušelo:
    

Užívejte zbytek víkendu. :)