neděle 27. ledna 2013

Vítěz Australian Open

Ahoj,

ano je to tak známe vítěze mužské dvouhry a tím nám končí letošní ročník Australian Open. Tak rychle to uběhlo první grandslam za námi další tři před námi ten nejbližší je French Open.

Finále mezi Andym Murray a Novakem Djokovicem měla být bitva až dokonce a ono tak i docela bylo. První set byl hodně rozpačitý oba tenisté si drželi svá podání a muselo se tak jít až do tiebrejku který hlavně psychicky zvládl lépe Andy a získal set. Ve druhém setu to bylo jako přes kopírák i přesto že brejkboly byly tak ani jeden tenista je nevyužil a i tento set šel do tiebrejku kde byl mnohem lepším hráčem Novak Djokovic a set získal. To Novaka nakoplo a začal hrát mnohem lepší tenis a i psychika šla nahoru a i třetí set si připsal 6:4. Čtvrtý set,tomu už vládl jen jeden hráč a to Novak na konci setu proměnil setbol,mečbol a získal svůj šestý grandslam.

Andy Murray hrál skvěle ale myslím že dnes rozhodla emocionální stránka a té měl více Novak. Vždy byly finále buď Federer-Nadal a nebo Djokovic-Nadal, osobně si myslím že teď začne éra kde finále bude v obsazení Djokovic-Murray.


Novak Djokovic získává svůj šestý grandslam a potřetí v řadě triumfuje v Melbourne a to se v otevřené éře tenisu ještě nikomu nepodařilo.

Ve svých proslovech tenisté děkovali ředitelům turnaje,sponzorům,rozhodčím a dobrovolníkům. Tenisté si vzájemně složili poklonu a samozřejmě poděkovali i svým týmům. Moc se mi líbil Novak který svému týmu řekl že ta trofej patří stejně jim jak jemu. :)

Na letošní AO už můžeme jen vzpomínat,doufám že jste si ho užili jak jen jste mohli a že za rok ho budeme sledovat zase společně.  Snad už jste nebyli otráveni z těch každodenních výsledků a podobně. :)

Krásný zbytek neděle. :)

Novak Djokovic
Andy Murray
Je dobojováno! Novak Djokovič potřetí za sebou vyhrává Australian Open.
Andy Murray and Novak Djokovic




Žádné komentáře:

Okomentovat