středa 3. července 2013

Semifinalisté

Ahoj,

je to až neskutečné,ale Wimbledon se pomalu blíží ke svému konci. Dnes se odehrály čtvrtfinále mužů a vše dopadlo podle toho,jak mělo. Zítra nás čeká semifinále žen,nevím jak vy,ale já se na tyto zápasy moc těším jsem zvědavá,jak dopadnou. Ale teď už k dnešním zápasům.

Dneska bych asi začala velkým bojovníkem a Juanem Martinem Del Potrem,který hrál proti Davidu Ferrerovi. A proč bojovník? Del Potro se hned na začátku zápasu zranil a to stálo zdraví jeho levé koleno,které už měl i tak zatejpované. V tu chvílí snad nikdo nevěřil,že bude pokračovat,ale stalo a pod prášky zápas dohrál. Ač se David Ferrer snažil,tak dnes to prostě nestačilo,ale i on hrál skvěle určitě by zápas byl jiný kdyby se hrálo na jeho oblíbené antuce.

Pád vypadal opravdu strašidelně. 




Druhé čtvrtfinále se odehrálo mezi Novakem Djokovicem a Tomášem Berdychem. Tomáš šel do zápas s tím,že nemá co ztratit a může jen získat a on získat mohl. V prvním setu hrál Tomáš opravdu skvělý tenis,ale potom začal kazit a toho Novak dokázal využít a set došel až do tiebreiku,kde měla navíc světová jednička. Ve druhém setu Tomáš chvíli vedl a když už to vypadalo,že získá set,tak rázem ho Novak dohnal a set si vzal na svojí stranu  6:4. Třetí set ten už opanoval Novak Djokovic a podle mě zaslouženě postupuje. Tomáš měl možnost vyhrát,ale nepovedlo se,ale i čtvrtfinále je úspěch. :)

Polské čtvrtfinále mezi Jerzym Janowizem a Lukaszem Kubotem mělo jasného vítěze. Od začátku zápasu na kurtu jasně dominoval Jerzy. Tento tenista má skvělou formu a myslím,že oněm budeme slýchat čím dál více. První set byl dlouho vyrovnaný až v koncovce dokázal set získat Janowicz. Další dva sety byly jako přes kopírák oba dva získal Janowicz 6:4.

Nejlepší zápas nakonec. Zápas mezi Andym Murraym a Fernandem Verdascem to byla bitva na ostří nože. První dva sety jasně získal Španěl,která hrál skvěle takhle dobře jsem Fernanda hrát na trávě ještě nikdy neviděla. Za stavu 0:2 na sety se Andy Murray vzchopil a začal hrát svůj tenis a ne ten co hrál do té doby, takový hrozný tenis nehrál za celý turnaj. A ono to vyšlo Andy získal další dva sety a nadešel rozhodující pátý set. Páty set to byly nervy až dokonce. Oba tenisté si držely svá podání,ale potom dokázal Andy prolomit servis Fernanda Verdasca a zápas dotáhl do vítězného konce.

První semifinále mezi Djokovicem a Del Potrem bude rozhodně zajímavé. Pokud se ukáže,že koleno Del Potra je v pořádku a bude se moct na kurtu pohybovat a zaberou prášky na bolet,tak si myslím,že bude menším favoritem. Novaka na trávě už porazit dokázal,tak proč to nezkusit znovu.
Druhé semifinále má jasného favorita,ale nenechme se zmást. Abychom se nakonec nedivili. ;)


Pozvánka na zítřejší ženské semifinále.  Jak myslíte,že to zítra dopadne?

Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat