sobota 8. června 2013

Vítězka French Open

Ahoj,

jedno finále je za námi a jedno ještě před námi. Dnes se hrálo ženské finále, a tak si pojďme shrnout,jak to dopadlo.

Před zápasem: 

Favoritkou byla Serena Williams o tom nebyl pochyb. Ještě před zápasem byla jasné,že bude rozhodovat první podání obou tenistek a to se i  zápase ukázalo,jako klíčové. Velkou roli mohla hrát také taktika,ale obě hráčky se moc dobře znají. Před zápasem byla také jisté to, že budou nesmírně důležité body hned z ryternu a obě hráčky jsou nejlépe riternujícími tenistkami na okruhu. A jak to vypadalo v zápase?

Zápas: 

Zápas začala podáním Maria Sharapova hned na úvod,však prohrála 0:40,ale to dokázala otočit a získala své podání a následně i své soupeřky Sereny Williams. Potom přišel rozhodující game a to potvrdit zisk podání,ale to se Marii nepovedlo a Serena srovnala na 2:2. Dlouhou dobu to bylo hodně vyrovnané potom se Serena trhla a první set vyhrála 6:4. Ve druhém setu to bylo hodně podobné začátek byl úplně stejný. Na rozdíl od prvního setu se Sereně začalo dařit podání a to byl kámen úrazy s tím už Masha nic nemohla dělat a Serena získala u druhý vítězný set 6:3.

Souhrn:

Serena Williams dnes získala svůj 16. grandslamový titul a určitě ne zdaleka poslední. Po jedenácti letech dokázala v Paříži zase vyhrát je to její 2. titul na French Open. Stala se nejstarší vítězkou French Open. A velmi bodově se vzdálí v žebříčku všem tenistkám za ní.

Naopak Maria Sharapova sestoupí o jednu pozici níže. Maria celý zápas bojovala i finále je úspěch,ale ty její zklamané oči na konci mluvily za vše.

VÍTĚZKOU FRENCH OPEN 2013 SE STALA SERENA WILLIAMS!




 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat