neděle 31. března 2013

Outfit

Ahoj,

psali jste i to že by jste chtěli vidět jak vypadá oblečení pro antukovou sezonu respektive pro French Open.

Toto oblečení bude patřit Marii Sharapove, určitě pamatujete na loňské černé šaty, které Marii moc slušely.



Co myslíte libí/nelíbí?

Bohužel další outfity jsem nenašla, ale hned jak se objeví další tak tady budou.

Vítězka Miami

Ahoj,

tak jsem se včera rozhodla že se podívám na nějakém livestream na to finále. Řekla bych že mám na delší dobu vystaráno, ty infarktové stavy, no prostě hrůza. Ale tenis to byl moc pěkný u nějakých těch výměn jsem úplně žasla. Obě hráčky předvedly skvělý výkon.

Nicméně finále vyhrála Serena Williams a získala tak v Miami už šestý titul. První set vyhrála Maria Sharapova 6:4. V první setu byla lepší hráčkou Masha všechno jí vycházelo a právem získala první set. Druhý set byl dlouho vyrovnaný ale potom Marii odešlo první podání a toho Serena hned využila a druhý set si přivlastnila 6:3. Ve třetím setu to byla jasná nadvláda Sereny 6:0.

Finále bylo velmi povedené, kdo sledoval nelitoval.

SERENA WILLIAMS- MARIA SHARAPOVA 4:6 6:3 6:0  




sobota 30. března 2013

Finalisté

Ahoj,

v Miami už známe i mužské finalisty.

Prvním finalistou se stal David Ferrer potom co v semifinále porazil Tommyho Haase 4:6 6:2 6:3. Pokud David dokáže tento turnaj vyhrát tak se stane prvním Španělem kterému se to povedlo.

Ve finále ho ale čeká Andy Murray který dokázal stejně jako David Ferrer otočit své semifinále. Andy Murray po boji porazil Richarda Gasqueta 6:7 6:1 6:2. 

pátek 29. března 2013

Davis cup bez Tomáše Berdycha!

Tomáš před malou chvílí zveřejnil zprávu že do Kazachstánu na utkání Davis Cupu nepoletí z důvodu bolestí ramene. Podle lékařů by to nebyl dobrý krok a náš tým se tak bude muset obejít bez své největší hvězdy. 

Český tým je tak oslaben Radek Štěpánek by měl sice nastoupit i po operaci ale i on se nemusí cítit.

Přejeme Tomášovi brzké uzdravení.

Světové jedničky 21.století

Světové jedničky se nám memí mnohokrát do roka ale někdy taky ne. Dnes si shrneme kdo byl a nebo je světovou tenisovou jedničkou 21.století. Článek je hodně dlouhý,takže bych doporučovla uvařit si třeba čaj a relaxovat. : )

 Do roku 2001 vstoupila jako světová jednička Martina Hingisová. V této době se v Top 10 pohybovala tehdy snad nejpopulárnější tenista Ruska Anna Kurnikova. Možná se budete divit ale Češka byla až na 47. místě a to v zastoupení Květy Peschke. V mužském tenise se pozicí světové jedničky mohl chlubit Brazilec Kuerten Gustavo a hned za ním Safin Marat po kterém už Rusko němelo žádného úspěšného tenistu jako byl on. Na dalších místech byly další hvězdy tenisu. Nejlepší Čech byl Novák Jiří na 54. místě žebříčku.

Přesouváme se o rok do roku 2002 kdy světový trůn patřil Lindsay Davenport a za ní byly hned dvě další hráčky USA a za nimi belgické hvězdy Kim Clijsters a Justine Henin. V mužském tenise se pořadí také hodně promíchalo svetovou jedničkou se stal Australan Lleyton Hewitt a do světového tenisu nám začal promlouvat Roger Federer.

A v roce 2003 to přišlo, nadvláda sester Williams Serena na 1. místě a Venus na druhém. V tomto roce se Daniela Hantuchová držela na osmém místě žebříčku a hned za ní byla Dokic Jelena.  U mužů se světová jednička na konci roku neměnila Lleyton Hewitt byl pořád nejlepší na světě, a na sedmém místě bylo  jméno Novák Jiří.

Do roku 2004 jako světová jednička vstoupila Belgičanka Justine Henin, a hned za ní byla její krajanka Kim Clijsters. V žebříčku se dostávaly čím dal více nahoru Rusky Elena Dementieva a Anastasia Myskina. Andy Roddick byl na prvím místě žebříčku, a na druhém jeden z nejlepších tenistů historie Roger Federer. Na třetím místě pak byl Juan Carlos Ferrero a čtvrté místo držel Andre Aggasi.

Rok 2005 bych nazvala jako rok ruských tenistek sice na prvním místě byla Lindsay Davenport, ale 3.,4.,5.,6.,11.,12.,15., patřilo Rusku a to těch míst bylo teda požehnaně. Ale hlavně v tomto roce se zrodila hvězda jménem Maria Sharapova. Nejlepším tenistou byl bezpochyby Roger Federer, který měl v žebříčku náskok 3500 bodů pře Andym Roddikem. Ale třeba v Top 10 byl i Nalbandian David z Aargentiny.

Rok 2006 a 2007 patřil skvělým tenistkám Lindsay Davenport a Justine Henin nejen že se v popředí držely pořád ruské tenistky ale Česko mělo v zastoupení na desátém místě díky Nicol Vaidišové. V mužském tenise byl a je králem Roger Federer, a na druhém místě se objevil mladý Španěl Rafael Nadal.

Rok 2008 zase patřil Justine Henin, ale na předních příčkách byl srbské tenistky Jelena Jankovic  a Ana Ivanovic. A o nadvládě ruských tenistek snad nemluvě. Ale na desátém místě byla třeba Marion Bartoli a na 23. místě se držela Lucie Šafářová. U mužů zůstaly pozice stejné ale na třetím místě se objevil Novak Djokovic. A v žebříčku byly i takový jména jako David Ferrer,Richard Gasquet či Andy Murray.

Do roku 2009 překvapivě vstoupila jako světová jednička Jelena Jankovic následovaná Serenou Williams a Dinarou Safin. Vysoko v žebříčku se držely tenistky které vládnou teď jako Agnieszka Radwaňská, Caroline Wozniacki a Victoria Azarenka. V mužském tenise bylo pořadí takoví na které dobře známe a to Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic a Andy Murray.

Rok 2010 zakončila jako světová jednička Serena Williams a na čtvrtém místě byla Caroline Wozniacki a další tenistky současnosti. Nejlepší českou tenistkou byla Iveta Benešová( teď už Iveta Melzer). Mužský žebříček byl stejný na pátem místě figuroval Juan Martin Del Potro a třeba i Robin Soderling.

Rok 2011 začínala Caroline Wozniacki jako světová jednička mnoha tenisovým expertům se nelíbilo že je světovou jedničkou a nevyhrála grandslam, a proto že té pozice není hodna. Na druhém místě byla Věra Zvonareva a třetí obsadila Kim Clijsters. U mužů pořadí zase stejně ale na šestém místě je česká vlaječka kterou zastupovat Tomáš Berdych.

Caroline Wozniacki jako světová jednička vstoupila i do roku 2012,  ale hned  bylo jméno Petra Kvitová, které jsme tam viděli moc rádi po té skvělé sezoně. Za nimi byly Maria Sharapova, Victoria Azarenka či třeba Li Na. V mužském žebříčku se pořadí prohodilo ale tenisté zůstaly stejní. Novak Djokovic světová jednička, Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray.

Do toho roku vstoupila jako světová jednička Victoria Azarenka kterou následovala Maria Sharapova a Serena Williams. Kvůli zranění Rafaela Nadal se pořídí měnilo ale světovou jedničkou byl a pořád je Novak Djokovic, za ním Roger Federer, Andy Murray a Rafael Nadal.  Tomáš Berdych držel šesté místo.

K dnešnímu dni jsou světovými jedničkami Serena Williams a Novak Djokovic. 

No vidíte kolik světových jedniček se nám za třináct let vystřídalo. A kdo třeba figuroval v žebříčku.  
Doufám, že vás tento článek potěšil, a třeba i líbil. :)  



http://www.radiotv.cz/wp-content/uploads/2011/07/21stoleti_logomain.png
Vaše L.

Semifinále a čtvrtfinále

Ahoj,

Miami se nám už dostalo do fáze semifinálové. Příští týden se žádný turnaj neuskuteční ale za to se můžeme těšit na Davis Cup kde Česko čeká Kazachstán. Ale teď k samotnému turnaji u žen už známe finalisty a to je bez překvapení, ale třeba u můžu to trochu vřelo.

Ženy: 

Maria Sharapova si suvereně došla až do finále v semifinále porazila Jelenu Jankovic 6:2 6:1. Maria tak natáhla svoji šňůru vyhraných zápasů na 22 a to je nejvíc v její kariéře.  Myslím že Jelena předvedla také skvělý výkon už dlouho nebyla na tak velkém turnaji v semifinále.

Druhou finalistkou se stala podle očekávání světová jednička Serena Williams, ta ve svém semifinále převálcovala Agnieszku Radwaňskou 6:0 6:3. Aga neobhájí loňský titul z Miami.

Řekla bych ž finále má jasnou favoritku od začátku až do konce.


 


Muži: 

Tomáš Berdych nestačil na Richarda Gasqueta podlehl mu 6:3 6:3. Ten kdo si myslí že Tomáš měl lehkého soupeře a nechápe proč prohrál tak jste na omylu. Richard Gasquet se svým backhendem který patří k nejlepším na světě nabírá formu a může klidně tento turnaj vyhrát. Teď je nejdůležitější aby se Tomáš připravil na Davis cup.

Druhé čtvrtfinále ovládl Andy Murray, který porazil Marina Čliče 6:4 6:3. Také Andy neměl lehkého soupeře ale popasoval se s tím a zápas vyhrál. Semifinále proti Gasquetovi bude zajímavé a sama jsem zvědavá kdo vyjde vítězně.






středa 27. března 2013

Čtvrtfinále

Ahoj,

v posledním týdnu bohužel nepřidávám výsledky každý den důvod je takový že mě čekají přijímačky a v té hromadě učení není na výsledky čas. Ale teď už to snad bude lepší. Jen připomínám že v pátek si dáme článek o světových tenisových jedničkách.

Ale teď zpět do Miami v noci se nám v Americe konalo velké překvapení, z klterého se ještě teď nemůžu oklepat. :D

Ženy:

S. Williams - Na Li  6-3 7-6- Tohle čtvrtfinále mohlo mít i opačnou vítězku ale nemělo. Serena si nejspíše dojde do finále.

A. Radwaňská - Flipkens 4-6 6-4 6-2- Aga zvládla těžkou bitvu a to by jí mohla dát na psychice, uvidíme s čím na Serenu vyrukuje.

Muži:

Muži hrály teprve čtvrté kolo.

Berdych - Querrey  6-1 6-1- Tomáš to v Miami dotáhne hodně daleko
.
Haas  - Djokovič  6-2 6-4- Co dodat? Asi jen to že Novak titul neobhají.

Murray- Seppi  6-2 6-4- Andy nezaváhal a má možnost on být králem Miami.

Ferrer  - Nišikori  6-4 6-2

Simon - Tipsarevič 5-7 6-2 6-2- Tento zápas musel být skvělý a hlavně napinavý.
Gasquet  - Almagro  6-7 7-5 7-6

Čilič- Tsonga  7-5 7-6- Tady to byla botva servisů.

Melzer - Ramos  2-6 6-3 6-3

 

pondělí 25. března 2013

Nedělní zápasy v Miami

Ahoj,

dnes si shrneme výsledky z noci kde se dařilo mnoha tenistům i třeba Kláře Zakopalové. Asi už z medií víte že Petra Kvitová se s turnajem rozloučila, ani se k tomu radši nebudu vyjadřovat.

Ženy: 

Zakopalová - Kirilenko  6-2 7-6-Klára podala skvělý výkon a právem vyhrála, jen tak dál. :) 

Cirstea  - Kerberová  6-4 6-0- Angelique překvapivě končí a to i s kanárem.


Jankovič- Petrova 7-6 6-4-Tady bych si spíše tipla že výsledek bude opačný ale Jelena Jankovic ještě neřekla poslední slovo.


Cornetová (- Davisová  2-6 6-3 6-2 


Ivanovic - Kuznětsova 6:3 6:3- Ana hraje pořád stabilně a má na to se zlepšovat. 

Sharapova - Vesnina- Příští soupeřka Marie bude Klára Zakopalová. 


Muži:

Djokovič - Devvarman  6-2 6-4- Prostě Novak! :D 

Ferrer  - Fognini 6-1 7-5- David Ferrer měl v zápase potíže ale i tak zvítězil.

Tipsarevič  - Anderson  4-6 7-6  6-0- Tohle byl krásný zápas ale vítězně odešel Janko.


Simon  - Žemlja 6-4 6-4


Nišikori  - Malisse  6-2 7-5-Kei Nishikori je naděje tenisu a on to dotáhne daleko. :) 


Haas - Dolgopolov  6-3 6-2


Ramos - Blake  6-4 2-6 7-5


Melzer - Kamke 6-7 6-3 6-4 


V pátek si dáme článek o tenisových světových jedničkách 21.století. :) 

Krásný týden. 


sobota 23. března 2013

Výsledky

Ahoj,

jsou tady výsledky ze slunného Miami a konalo se i překvapení.

Ženy: 

Zakopalová  - Medina  6-3 7-6
Vinciová  - McHale  6-7 6-1 6-3
Kuzněcova - Makareva 6-4 6-4
Suárez - Hampton 5-7 7-5 7-6
Vesnina - Vekič  6-4 6-2
Davis- Keys 6-1 5-7 7-6 

Conet-Robson- 5:7 7:5 6:1. 
Sharapova-Bouchard 6:2 6:0
Ivanovic-Radwaňská U. 6:2 6:1 
Jankovic-Duval 6:3 6:5. 
Errani-Hantuchová 6:3 6:1

Muži: 

Djokovič - Rosol  6:1, 6:0
 Kamke  - Del Potro  7:6  6:1
Simon - Hewitt  6:3 6:3
 Anderson - Zeballos  6:3, 7:6 
Ferrer  - Tursunov  bez boje Tipsarevič  - Sela  6:2, 6:4 
Ramos  - Mónaco  6:2 4:6 6:3
 Nišikori - Hanescu  6:3, 6:3 
Haas  - Sijsling  6:0, 5:7, 6:3 

čtvrtek 21. března 2013

Co se dělá v Miami

Ahoj,

jak už bylo řečeno v minulém článku letošní týden bude zaměřen na turnaj v Miami. Rozhodla jsem se že výsledky vám budu dávat jen hráčů nejspíše Top 2O abych vás zbytečně nezahltila výsledky. :)

Nic méně si pojďme říci několik novinek,které se nám udály.

Bývalá Belgická tenistka Justine Henin včera porodila svého prvního potomka a může se těšit z holčičky. GRATULUJEME. Uvidíme třeba za několik let bude zářit tenistka jménem Lalie.

Samozřejmě, i v Miami Maria propaguje své bonbony Sugarpova.


Když už jsme u té propagace, tak Caroline Wozniacki má svojí vlastní značku spodního prádla Wozniacki. Na promo fotkách to Caroline sluší. ;)
 

Teprve šest náctiletá Kateřina Siniaková se kvalifikovala na turnaj WTA  ale bohužel v prvním kole padla s Karolínou Plíškovou.

Novakův pejsek ví jak si získat jeho pozornost. :D

pondělí 18. března 2013

Vítězové

Ahoj,

jelikož je pondělí tak je asi jasné že už známe vítěze i Indian Wells. Co říci asi jen to že vše dopadlo podle očekávání a žádná senzace se nekonala. Tento týden nám startuje další turnaj na amerických betonech tentokrát v Miami.

Ženské finále jasně a suverénně ovládla světová dvojka Maria Sharapova. Ve finále přehrála Dánku Caroline Wozniacki 6:2 6:2. Myslím že Maria nabrala další zdravé sebevědomí potom co se jí nevyvedlo Australian Open a Caro to určitě taky přidalo to že byla ve finále. Maria se tak posunula na druhé místo žebříčku těsně za Serenou Williams.



To mužské finále bylo hodně sledované ale asi vám je jasné že Rafael Nadal kraloval. Ve finále porazil Juana-Martina Del Potra 4:6 6:3 6:2. Finále to nebylo jednoduché, a proto se Rafa rozhodl že se odhlásí z turnaje v Miami z toho důvodu že si ještě bolavé koleno musí odpočinout. Uvidíme jestli finále  nějak nakoplo Del Potra  a třeba v Miami už to vyjde.  Titulem se Rafael přesunul na čtvrté místo žebříčku. 


neděle 17. března 2013

Finále

Jen připomínám že už za hodinu a půl můžete sledovat finále. Maria Sharapova proti Caroline Wozniacki.
Bude zajímavé sledovat jestli Caroline získá titul a bude se zlepšovat na rozdíl od loňského roku. Ale také to jestli Maria Sharapova potvrdí to že její forma je na dobré úrovni a získá další titul.



Mužské finále se uskuteční hned potom co dohrají ženy. V mužském finále na sebe narazí Rafael Nadal a Juan Martin-Del Potro. Všechny zajíma zda Rafa potvrdí návrat mezi elitu ale nebude to mít jednoduché v cestě mu stojí podle mého jeden z nejlepších hráčů minulé sezony. A to že Del Potro porazil Novaka taky něco znamená. Hold máme se na co těšit. :D

 




Dnes nesmím opomenout asi jak všichni víte úžasný výkon naší biatlonistky Gabriely Soukalové. Musím říct že to bylo více emotivní než když naše holky vyhrály první Fed Cup. Doufám, že se neurazíte když řeknu že jsme na ní pyšní a přejeme ji aby příští sezony byla ještě lepší. :) 

DĚKUJEME GABČO!  






Finalisté

Ahoj,

asi vám je jasné že se v noci hrály semifinále, takže náš čeká shrnutí výsledků. Příští týden nám americké betony betony budou pokračovat turnaje v Miami.

Muži: 

Tomáš Berdych nepostoupil do finále přes Rafaela Nadala. Zápas skončil 4:6 5:7. Rafu koleno nejspíše nezlobí a tak si zahraje ve finále o svůj další letošní titul.

To Novak Djokovic do finále nepostoupil nedokázal zastavit Juana-Martina Del Potra 6:4 4:6 4:6. Nevím, ale měla jsem pocit že tento zápas skončí v prospěch Del Potra. Potom co se po operaci vrátil na kurty tak je postrachem.

Co dodat, finále bude hodně zajímavé. :)

Dnes večer můžete sledovat finálové zápasy.

Krásnou slunečnou neděli. :) 

sobota 16. března 2013

To se nám to vyvinulo

Ahoj,

je za námi další hrací den, dnes se překvapení událo jen jedno. Jen připomínám že dnes v noci se odehraje zápas mezi Tomášem Berdychem a Rafaelem Nadalem. Nechci kecat, ale myslím že ho budete moci sledovat na Nova Sport. :D

Muži: 

Djokovič - Tsonga  6-3 6-1- Taky tady to bylo jednoznačné, Novak prostě vládne. 

Del Potro - Murray  6-7 6-3 6-1- Tady bych řekla že je to trochu překvapení ale ono jak se to vezme. Del Potro předvádí skvělý tenis. 


Řekla bych že semifinále Djokovic-Del Potro nebude jednoznačné a může přijít i překvapení. 

Ženy: 

Wozniacká - Kerberová 2-6 6-4 7-5- Caroline se zlepšuje a je to vidět i na výsledcích, Angelique nepatří mezi lehké soupeřky.

Sharapovová - Kirilenková 6-4 6-3 - Tady to byla jasné že Masha půjde do finále. :)


Finále Wozniacki- Sharapova, těžko říci ale na vítězku tipuji Marii. 

pátek 15. března 2013

Výsledky plné zvratů

Ahoj,

asi je vám jasné o čem tento příspěvek bude. Ano, o výsledcích ale dnes to nejsou jen tak ledajaké výsledky. Noc byla plná zvratů.

Muži: 

Berdych - Anderson  6-4 6-4-Tomáš má zatím skvělou sezonu, je jen na něm jak to půjde dál. 

Nadal  - Federer  6-4 6-2- Tento zápas byla očekávaný a všichni tenisový experti se na něj těšili. A to i já i když nejsem expert. :D  Ani tipovat jsem raději nechtěla . Ale je to tak Rafael Nadal porazil Rogera a tím upevnil svůj návrat. 

Myslí že semifinále Berdych- Nadal může být napínavé a dlouhé ale taky to může být jednoznačné. 

Ženy: 

Budete se divit ale u žen se žádné zápasy nekonaly. 

Stosur-Kerber- Angelique postoupila bez boje když jí vzdala Sam zápas na která raději ani nenastoupila. Sam á natažené lýtko. 

Azarenka-Wozniacki- Tady se také žádný zápas nekonal a to z toho důvodu že Victoria Azarenka odstoupila kvůli zranění kotníku. 

Nevím, jde se k tomuto vůbec vyjádřit. :D  

čtvrtek 14. března 2013

Co se přes noc událo

Ahoj,

nevím jak jste na tom vy ale já jsem ráda že je zítra konečně pátek. :D Nic méně v noci se nám udály další zápasy na které nesmíme zapomenout. Jeden speciální zápas se odehraje dnes v noci a to mezi Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem.  Uvidíme jak si Rafa po návratu povede, nic méně to bude nejsledovanější zápas noci.

Ženy: 

Kirilenko- Kvitová  4-6 6-4 6-3- Petra do zápase uvedla že jí v zápase odešly fyzické i psychické síly. Maria patří mezi soupeřky které se dají porazit. 

Sharapova - Errani 7-6 6-2 - To druhá Maria si vedla také skvěle. 


Muži: 

Zatím co ženy hrály svá čtvrtfinále tak muži svá osmifinále. 

Berdych  - Gasquet  6-1 6-4- Tomáš neměl lehkého soupeře ale popral se s tím. 

Djokovič  - Querrey 6-0 7-6- Novak oplatil porážku!


Federer  - Wawrinka 6-3 6-7 7-5- Švýcarský souboj dopadl lépe do Rogera.


Murray  - Berlocq  7-6 6-4


Nadal - Gulbis  4-6 6-4 7-5


Del Potro  - Haas  6-1 6-2


Tsonga  - Raonic 4-6 7-5 6-4- Tady to byla hotová bitva servisů. 


Anderson - Simon  6-3 1-6 6-4- Pořád tvrdím že o Kevinu Andersonovi ještě uslyšíme. :D  

středa 13. března 2013

Výsledky

Ahoj,

samozřejmě ani dnes nesmí chybět výsledky a že jich je požehnaně. V noci se nám událo i několik překvapení. Dnes jsme dostali za úkol vypracovat něco o Česku něco co tuto zemi proslavilo hádejte co jsem vybrala? :D Ivana Lendla co myslíte dobrá volba? :D Musela jsem se zasmát tomu že pak za mnou spolužáci chodili kdo to je. :D

Ženy: 

Kvitová - Zakopalová  6-2 6-3
Azarenka  - U. Radwaňská 6-3 6-1 Sharapova - Arruabarren 7-5 6-0
Kirilenko- A. Radwaňská  6-1 4-6 7-5-Ten to výsledek je docela překvapivý.
Kerber- Muguruz 6-4 7-5
Errani- Bartoli 6-3 6-2
Stosur- Barthel 4-6 6-2 6-3
Wozniacki- Petrova 7-6 6-3-Caroline oplatila porážku z minulého turnaje. 

Muži:  

Djokovič - Dimitrov7-6 6-1
A. Murray  - Yen-Hsun Lu 6-3 6-2
Del Potro  - Phau 6-2 7-5
Tsonga - Fish  7-6 7-6
 Haas - Almagro 6-3 6-7 7-6
 Raonic - Čilic 3-6 6-4 6-3
Querrey  - Matosevic  7-6 6-7 7-5
Berlocq - Nishikori 6-2 6-2

Co dodat favorité nezaváhali.


 

úterý 12. března 2013

Indian Wells

Ahoj,

v noci se nám udály další zápasy a tak se na ně koukneme.

Ženy: 

Azarenka- Flipkens 3:6 6:3 6:0
Kerber- Wickmayer 6:1 7:6
 Stosurová - Peng 6:3 3:6 6:2
Wozniacki- Vesnina 6:2 6:1
Petrova- Görges 6:1 6:2
Barthel- Ivanovič 6:1 3:6 6:0
 U. Radwaňská - Hampton 6:0 7:6
 Muguruz- Rybáriková 6:4 6:0.

Muži:

Berdych  - F. Mayer 6-4 6-1
Federer - Dodig 6-3 6-1
Nadal - Mayer bez boje
Gasquet - Janowicz  6-4 6-1
Simon  - Paire 3-6 7-6 6-4
Wawrinka  - Hewitt  6-4 7-5
Gulbis - Seppi  5-7 6-3 6-4
Anderson - Nieminen 6-3 6-1


neděle 10. března 2013

Výsledky

Ahoj,

v noci se nám odehrály další zápasy kde se zrodilo i pár překvapení a někteří se potýkali s problémy.  Jak si třeba s betonem poradil Rafael Nadal?

Ženy:

Rybáriková  - Šafářová  6-2 4-6 6-2
Azarenka - Hantuchová 6-4 6-1
Kerber- Begu 6-3 6-2
Stosur - Keys 6-3 6-4
Hampton - Su-Wei Hsieh6-3 6-3
Görgesová  - Arvidssonová 6-3 6-3
Wickmayer - Lučič 3-6 6-3 6-2
Shuai Peng - Dulgheru 6-0 4-6 6-3
Wozniacki - Cornet 6-4 3-6 6-3
Petrova- Vögele 6-2 6-3
Ivanovič- Townsend 6-1 6-2
U. Radwaňská - Stephens 6-3 6-4
Muguruza - Makarova  6-3 1-6 6-4
Barthel - Bertens 6-1 6-4
Flipkens- Niculescu 4-6 6-4 6-3
Vesnina  - Date-Krumm3-6 7-5 6-1

Muži:  

Berdych - Zverev  6-2 6-4
Federer - Istomin 6-2 6-3
Anderson  - Ferrer 3-6 6-4 6-3
Nadal - Harrison 7-6 6-2
Gulbis - Tipsarevič 6-2 6-0
Gasquet  - Tomic  7-6 6-2
Simon - Lorenzi  6-3 3-6 7-5
Hewitt - Isner 6-76-3 6-4
Wawrinka - Odesnik 3-6 6-2 6-1
Seppi  - Brands  7-5 6-4
Paire - Kohlschreiber  6-4 6-2
Janowicz - Nalbandian  7-6 4-6 6-3
Mayer  - Goffin  6-4 6-2
Dodig - Benneteau  6-4 6-2Nieminen - Verdasco 6-1 6-0
L. Mayer- Južnyj 6-2 6-3

sobota 9. března 2013

Výsledky žen

Krásnou sobotu,

dnes se zaměříme na výsledky žen. V noci se v Indian Wells představila Petra Kvitová či Maria Sharapova.

Kvitová  - Govorcova  6-4 3-6 6-3 -Petra sice musela otáčet zápas ale zvládla to dobře.

Zakopalová  - Peero 6-7 6-2 6-3


Sharapova
 - Schiavone 6-2 6-1 - Marii zanedlouho čeká obhajoba Frech Open a takhle se na ni připravuje.

A. Radwaňská  - Sanchez 6-2 6-1- Není co dodat. :) 


Errani - Domínguez 6-2 3-6 6-3


Bartoli  - Scheepers  6-3 6-3- Nová trenérka dělá své. 


Cibulková  - Halep 7-5 7-6- Domča ukončila nepříznivou sérii porážek.


Kirilenko  - McHale 4-6 6-4 6-1 - Maria se sice trápila ale jako Petra to zvládla.


Vinci  - Pěrvakova 6-3 6-4


Kuzněcova  - Jankovič  0-6 6-2 7-5


Arruabarrena- Lepchenko  6-1 6-4


Burdette
- Paszek 7-6 6-1

Suárez  - Solero  6-1 6-1


Larsson - Pavljučenkova  7-5 6-1- Tady to tak trochu překvapení. 


Cirstea- Medina  4-6 6-3 6-1

Curenko  - Švedova 6-1 3-6 6-1

Jana Novotná se stala trenérkou

Bývalá skvělá hráčka a držitelka grandslamu Jana Novotná se stala trenérkou. Do svých rukou si vzala Francouzku Marion Bartoli.

Docela překvapivé že právě Marion. Určitě teď všichni budeme sledovat tak se bude Marion pod vedení Jany Novotné dařit.



pátek 8. března 2013

Narozeniny slaví....?

Dnes slaví své 23. narozeniny česká tenistka, aktuálně se drží v Top 10. Grandslamová vítězka, vítězka Turnaje mistryň a Fed Cupu. Asi už víte je to PETRA KVITOVÁ.

Za blog bych chtěla Petře popřád vše nejlepší hodně štěstí,zdraví, mnoho úspěchu a aby se jí sezona vydařila tak jak si přeje. :)

Indian Wells

Hezké dopoledne takhle při pátku,

v noci se nám odehrály další zápasy v Indian Wells.  Až dnes v noci vstoupí do bojů tenisté a tenistky TOP 10.

Townsend  - Hradecká 3-6 7-6 6-3
Begu  - Watson 6-2 6-4
Niculescu - Svitolinova  6-0 6-0
DateKrumm - Voskobojeva 6-4 3-6 6-4
Arvidsson - Robson2-6 7-6 6-1
Cornet - Puig 6-7 6-2 6-2
U. Radwaňská - Rus  6-3 6-3
Hampton - Matteková-Sands 5-7 6-3 6-1
Bertens - Beck 3-6 6-4 6-1
Lučičová-Baronin  - Parmentier 7-5 6-3
Hantuchová  - Foretzová-Gacon6-3 3-6 6-4
Dulgheru - De Brit  6-4 6-4
Rybáriková  - Oprandi 7-6(4) 6-0
Vögele - Martič 4-6 6-4 6-3
Muguruzao  - Jovanovská -2 5-7 6-3
Keysová - Oudinová 6-4 4-6 6-3  ¨)


Hewitt  - Rosol  6:4, 3:6, 6:1
 Tomic - Bellucci 6:4, 6:3
 Lorenzi  - Muller  7:5, 6:4
Goffin  - Troicki 4:6, 6:3, 6:4
 Paire - Kubot 5:7, 7:5, 6:2,
Nieminen - Sijsling  4:6, 6:3, 6:3
 Nalbandian  - Granollers  6:4, 6:2
L. Mayer  - Malisse 6:2, 3:6, 6:4
 Anderson - Hanescu  7:6 (8:6), 6:3
Brands  - Baghdatis 6:0, 7:6 
Zverev - Melzer 3:6, 6:3, 7:6
 Odesnik  - Agut 7:5, 7:5
Istomin - Pospisil  7:6 6:3
Dodig - Pella 6:1, 6:2
 Gulbis  - López 6:3, 6:2.






čtvrtek 7. března 2013

Indian Wells

Ahoj,

tento týden nás čeká turnaj kterému se také přezdívá ,,pátý grandslam" a tím je turnaj v Indian Wells.
Na turnaji nechybí všechny tenisové hvězdy jak u žen tak i u mužů. Hodně sledovaný bude Rafael Nadal a to jak se popere s betonem. Také to jestli Serena potvrdí pozici světové jedničky. Muži zatím hrát nezačali a to kvůli časovému posunu ale zápasy některých žen už jsou odehrány.

 Světlana Kuzněcova - Andrea Hlaváčková 6-3 6-1

Pěrvakova- Jie Zheng  6-1 6-2

Halep- Davisová 6-2 6-0

Larsson - Babosová  6-7 6-2 6-0

Solero- King  6-76-2 6-1

Scheepers  - Mladenovic 6-4 6-1

Burdette- Craybas 6-3 6-1

Arruabarrena - Karatančeva  6-4 1-6 6-3

Medina - Dellacqua 6-1 6-3

Curenkova - Morita  6-1 6-2

Domínguez - Minová  1-6 6-4 6-3

Sanchez- Pučkova 6-3 6-3

Peer - Erakovic6-3 6-4

Govorcova - Minella 6-2 3-6 6-4

Schiavonen - Pennetta 7-5 6-1

McHale - Pironkova 6-3 6-4 




Aktualitou je to že se tenisová federace ITF rozhodla o zpřísnění dopingových testů a tenisté budou mít biologický pas. Po cyklistice či atletice tak byl tento test zaveden i v tenise.

Co myslíte je to krok ku předu? 



pondělí 4. března 2013

Co dělají tenisté?

Ahoj,

tento týden se nám turnaje WTA a ATP přesunují do Ameriky a s ními i naše hvězdy a co dělají? Posuďtě sami. :)

Novak Djokovic navštívil zápas LA Lakers.


Maria Sharapova musela být přítomna na setkání s novináři.


Victoria Azarenka a Juan-Martin Del Potro se objevili na jedné akci.
 

Takhle ospalé byly nejlepší kamarádky Caroline Wozniacki a Agnieszka Radwaňská po exhibici v Hong Kongu.


Focení si užívala Ana Ivanovic.
 

Jak vidíte tenisté si den užívali a co jste podnikali vy? :)



neděle 3. března 2013

Rafael kraluje

Rafael Nadal se zúčastníl turnaje v Acapulo a to nemohlo skončit jinak něž triumfem.

Rafael ve finále porazil svého krajana Davida Ferrera který to na antuce umí ale bohužel schytal hořkou porážku 6:2 6:0. Rafa zatím na antuce kraluje ale uvidíme jak tomu bude na amerických betonech kde by ho koleno mělo více trápit vzhledem k povrchu.

 



Karolína Plíšková to dokázala!

Ahoj,

Česko má další skvělou hráčku a to Karolínu Plíškovou. Do teď Karolína zaříla v juniorských soutěžích ale dnes se z ní stala právoplatná hráčka WTA, a to proto že získala svůj první titul na okruhu WTA. GRATULUJEME!

Karolína ve finále v Kuala Lumpur porazila Američanku Mattek-Sand 1:6 7:5 6:3. O sestrách Plíškových se známe že mají velký potenciál a tenis hrát umí teď to potvrdila hlavně Karolína. :)

sobota 2. března 2013

Král Dubaje

Krásnou slunečnou sobotu,

 dnes se nám odehrálo finále v Dubaji spolu s Tomášem Berdychem a jak to dopadlo?

Novak Djokovic vyhrál a získal titul. Novak prostě kraluje  a Tomáš na něj nestačil a to dokonce v prvním setu vedl 4:2. Ale nakonec si set připsal Novak 7:5 a druhý 6:3. Ono se to tak docela očekávala že jako vítěz odejde Novak Djokovic, když si vybavíte tuto sezonu a to je je zatím na zčátku tak Novak prostě vládne. Určitě by turnaj vypadala jinak kdyby byl přítomen i Andy Murray.

V noci nás čekají další finále a to z Jižní Ameriky kde o titul bude bojovat i Rafael Nadal a opačném konci Země Karolína Plíšková.





 

pátek 1. března 2013

Finalisté v Dubaji

Ahoj,

je pátek a tak jako každý pátek tady máme semifinále ze kterých vyjdou finalisté. V Dubaji to bylo hodně nerozhodné ale dopadlo to dobře pro české fanoušky.

Novak Djokovic je prostě k nezastavení dnes porazila Juana-Martina Del Potra 6:3 7:6. Novak má letos skvělou formu podobnou jako z roku 2011 a to že se chce pořádně připravit na French Open aby tam konečně zdolal Rafaela Nadala je snad jasné a bude skvělé to sledovat.

Dalším finalistou se stal TOMÁŠ BERDYCH. Ano, je to tak Tomáš porazil Rogera Federera ve třech setech 3:6 7:6 6:4. Hodně mě mrzí že jsem tento zápas nemohla vidět ale hold byly jiné povinnosti. Myslím že nikdo nečekal že Tomáš vyhraje a toho nakoplo. Ne nadarmo včera řekl že by chtěl jít do Top 5.

Těžko říct kdo ovládne finále určitě to všichni budeme sledovat. :D