středa 31. října 2012

ATP- Paříž

Ahoj, v pondělí jsem byla na té úžasné exhibici reportáž o ní zde najdete v pátek k večeru.
Jelikož nem hodně času abych jí napsala teď a chci aby pro vás byla co nejlepší m nějaké videa a fotky, takže se o ně s vámi rozhodně podělím. :D 

Ale teď k turnaji v Paříži. Z tohoto turnaje se kvůli zranění kolene odhlásil Radek Štěpánek. Radek má prý koleno hodně nateklé a bolavé tak uvidíme co se z toho vyvine a doufejme že to nebude nic vážného aby mohl nastoupit do finále DC. 

Výsledky 31.10. 

David Ferrer si poradil s Granollers-Pujol 6:1 6:2 a ukazuje že po bolesti zad je zase fit. 

Dva vítězné sety zaznamenal také Janko Tipsarevic který porazil Sijsling 6:4 7:6. 

Richard Gasquet nestačil na Andersona 6:5 6:4 1:6. 

Novak Djokovic překvapivě nestačila na Američana Sam Querryho po prvním setu který Novak vyhrál 6:0 nic nenaznačovalo tomu že by měl prohrát ale ono ejhle a zápas skončil . 6:0 6:7 4:6. 

Dále postupují: Juan Monaco, Simon. 
Další zápasy se právě hrají. 

Jak asi víte dnes je Halloween takže tuto fotky jsem našla na Fb. :)

Výsledky 1.11. 

Hezký den, dnes Radek Štěpánek zveřejnil zprávu že se koleno brzy vyléčí a stihne tak Davis cup. :)

Dnes se v Paříží zrodilo také velké překvapení a to že Andy Murray nestačil na Poláka Janowicz 7:5 6:7 2:6.

No a aby toho nebylo málo tak padl i Juan-Martin Del Potro který nestačil na Michaela Llodru 4:6 3:6.

Důležité je že svůj zápas zvládl Tomáš Berdych sice s problémy ale zvládl, to je hlavní.
Jihoafričana Kevina Andersona porazil 1:6 6:3 6:4.

Svůj zápas zvládl také Janko Tipsarevic který se touto výhrou dostává na Turnaj mistrů. Dnes porazil Juana Monaca 6:3 3:6 6:3.


  

Výsledky 2.11. 

Tomáš Berdych nestačila na Francouze Simona 6:4 6:4. Tom hrál dobře ale dnes nebyl na kurtu nejlepší Simon si výhru po právem zasloužil. Tomáš bral prohru s úsměvem a určitě už se těší na Turnaj mistrů. :)

Další zápasy se hrají.

Semifinále: 

Obrovské překvapení turnaje Jerzy Janowicz dnes porazil i Gila Simona 6:4 7:5 a dostal se tak do semifinále a to rovnou z kvalifikace. Určitě bych mu přála moc vyhrát!!! :)

Druhým finalistou se stal David Ferrer který porazil domácího Machaela Llodru 7:5 6:3.

Vítěz: 

Dnes se odehrálo finále mezi Davidem Ferrerem a kvalifikantem Jerzym Janowicz. 
Finále dopadlo podle očekávání trofej si odnesl David Ferrer kter vyhrál 6:4 6:3. Kdyby vyhrál Janowicz tak to by byl opravdu úspěch a veliké překvapení. :)






neděle 28. října 2012

Turnaj mistryň-VÍTĚZKY

Ahoj, dnes se odehrál finálový zápas na Turnaji mistryň ale než se k němu dostanu tak pár organizačních věcí.
Zítra se odehraje exhibice s Marii Shrapovou a jak to je s tou Petrou, Peťa odehraje první set a v tom druhém se představí Lucka Šafářová.
Během exhibice uvidíme také Jaromíra Jágra či Jana Železného nebo Vítězslava Veselého no prostě bude to nabité. A by toho nebylo málo tak budou vystaveny trofeje Fed Cupu a Davis Cupu, máte se na co těšit.
A jelikož já sama na tu exhibici jedu tak zítra nepřidám žádný příspěvek tak se nelekejte :D.
Chystám se že pro vás natočím video o průběhu na exhibici tak doufám že vám příjde vhod.

Ale teď už k Turnaji mistryň. 

Odehrálo se velmi očekávané finále Maria Sharapova proti Sereně Williams, včera jsem si vítězku tipnout nedokázala říkala jsem že zápas bude otevřený atd. A ono se dá říct že tomu také tak bylo sice Maria v prvním setu nestačila na Serenu 6:4 ale rozhodoval je jeden bod a vše mohlo být jinak, ve zkratce první set byl hodně vyrovnaný. Ale v tom druhém už byla přeci jen vidět kdo má více navrch Serena ale zase rozhodovalo jen to že Serena dokázala sebrat Marii podání 6:3.

To že Serena triumfovala i na Turnaji mistryň dokazuje to že letos byla opravdu nejlepší, a finále bylo tak jak mělo pač Maria v této sezoně byla druhou nejlepší. :)

Ve finále deblu se představily české zástupkyně Lucka Hradecká a Andrea Hlaváčková proti Marii Kirilenko a Nadě Petrové. Na toto finále jsem se moc těšila ale o to víc mě zklamalo.
První set byl velmi bídný holky nevěděly co hrát Rusky na kurtu prostě vládly a tak první set skončil 6:1.
Ve druhém setu už to bylo o něco lepší ale Rusky jim hned na začátku sebraly podání a to vzaly až do konce druhý set skončil 6:4. Na holkách bylo vidět že si užívají to že jsou na Turnaji mistryň ale ke konci už byly velmi frustrované.
Ale i tak to je veliký úspěch a my vám holky za to děkujeme!!! :)

To je dnes už všechno, přeji krásný zbytek svátku a zítra nezapomeňte že můžete exhibici sledovat od 19:30 na ČT4 sport.  













Serena Williamsová (vlevo) a Maria Šarapovová

pondělí 22. října 2012

Basilej

Tento týden se hraje turnaj v Basileji a hned na úvod se z turnaje odhlásil Andy Murray a to kvůli bolestem zad. Andy chce být fit na Turnaj mistrů popřípadě na turnaj v Paříži.
Tomáš Berdych se posunul na 6. místo žebříčku a dotahuje tak Davida Ferrera.

Výsledky 22.10.

Lukáš Lacko nestačil na Kubota 6:4 6:4.

Jillian Benneteau porazil ve třísetovém zápase Rusa Kuznetsova 4:6 6:3 6:3.

Výsledky 23.10.

Bernard Tomic dnes dostal prohru rovnou s kanárem nestačil na Youzny 6:0 6:2.

Radek Štěpánek podlehl ve třech setech Baker 6:2 6:7 3:6.

Výsledky 24.10.

Dnes se prodávali lístky na Davis Cup a byly prý hned vyprodané. :D Máte někdo lístek, já jsem si je kvůli té ceně nemohla dovolit ale když byly hned pryč tak mělo hodně lidí zájem.

Andreas Seppi nestačil na Paire 6:4 2:6 3:6.

Juan-Martin Del Porto byl nekompromisní svého soupeře Falla porazil 6:4 6:1.

Aktuálně se hrají další zápasy.

Výsledky 26.10. 

Juan-Martin Del Potro má jasný postup na Turnaj mistrů.

Richard Gasquet dnes porazil Rusa Youzny 6:2 7:6.

Semifinále: 

První semifinále se odehrálo mezi Del Potrem a Richardem Gasquetem. 
Do finále postoupil do lehkém boji právě Del Potro 6:2 6:2. A Richard Gasquet tak přišel o možnost účasti na Turnaji mistrů. 

Druhým finalistou se stal podle očekávání Roger Federer a vůbec to neměl lehké Francouz Mathieu mu nedal nic zadarmo. Roger dokázal zvítězit 7:5 6:4 a zahraje si tak o další letošní titul a to doma v Basileji.

Tady bude finále hodně zajímavé, vůbec si nedokáži tipnout kdo bude vítězem vy ano?? :)











Vítěz: 

Dnes se v Basileji hrálo finále které nemělo favorita no možná malým favoritem byl Roger Federer ale zápas skončil úplně jinak.
První set ovládl Juan-Martin Del Potro který vyhrál set 6:4. Ve druhém setu to byla veliká bitva kterou v tiebrejku zvládl lépe Roger 7:6. A třetí set to byla hodně veliká bitva a také musel rozhodnout až tiebrejk ale ten měl jasného majitele a tím byl Juan-Martin Del Porto.
No jedno je jasné diváci v Basileji měli skvělou tenisovou podívanou.




Turnaj mistryň-zápasy

Krásný den, už zítra startují zápasy Turnaje mistryň. 
Petra Kvitová se zítra postaví Agnieszce Radwaňské už v 16:00 a vše můžete sledovat na Eurosportu.
Už za týden se v Praze odehraje tisová exhibice s Marii a Peťou a následně i finále FC.
Co tak pozoruji tak hodně lidí si myslí  že Turnaj mistryň ovládne Serena, ale to neznamená že když je tam ona nemůže vyhrát nikdo jiný, myslím si že je to hodně otevřené a všichni by jsme přáli titul Petře. :)

A nesmíme ani zapomenout že v deblové části turnaje s vedou boj o titul Lucka Hradecká spolu s Andreou Hlaváčkou jejich největší soupeřky budou Errani/Vinci a potom ruský pár Kirilenko/Petrova.

Pro dnešek je to vše, hezký zbytek večera. :)

Výsledky 23.10. 

Bohužel v prvním zápase nestačila Petra Kvitová na Polku Agnieszku Radwaňskou 6:3 6:2. 
Zápas byl takový no prostě Peťa dělala jednu nevynucenou chybu za druhou a nakonec ji napíchala 41 a to o proti Agnieszce která jich měla 5 je vážně moc. Přišlo mi jako by se Peťa na kurtu hledala vždy když jí přišel povzbudit David Kotyza tak to bylo chvíli lepší ale potom se to zase strhlo dolů.
Petra teď musí vyhrát nejlépe všechny tři zápasy a mohl pomýšlet na semifinále.

Aktuálně se hraje zápas Serena Williams proti Angelique Kerber kde je stav 5:4. Zápas skončil 6:4 6:2.

Maria Sharapova na úvod porazila Saru Errani 6:3 6:2.



Výsledky 24.10.  

Na chvíli odbočím, dnes Petr Pála zveřejnil nominaci na finále FC a nominace jsou bez překvapení Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká. 

Za Srbky nastoupí Ana Ivanovic, Jelena Jankovic, Bojana Jovanovski, Alexandra Kruničová. 

Ale teď zpět: Petra Kvitová odstoupila z Turnaje mistryň kvůli zánětu prudušek. David Kotyza řekl že Peťa nevypadala po zápase dobře bylo na ní něco v nepořádku a ráno na testech se ukázal zánět, Petra se letí vyléčit do Česka. Veliký otazník visí nad tím zda nastoupí na finále Fed Cupu ale více  ohrožena je exhibice s Marii Sharapovou. Doufám že se Peťa uzdraví a vše bude v pořádku aby stihla exhibici. 
Prý v případě že nebude moct nastoupit tak se exhibice stejně odehraje tak jsem zvědavá pač mam lístky a docela mě to zamrzelo. :( 

Aktuálně se hrají zápasy takže výsledky zde potom najdete. :)

Serena Williams porazila Číňanku Li Na 7:6 6:3 a je v semifinále.

Viktoria Azarenka v marotonském utkání zvítězila nad Angelique Kerber 6:7 7:6 6:4. Zápas trval pře tři hodiny a je označovaný za nejlepší zápas sezony a já souhlasím takový zápas jsem hodně dlouho neviděla.
Na kurtu nebylo vidět kdo má vrh tenistky se pořád hecovaly no prostě zápas se vším všudy. Ten kdo se díval určitě nelitoval.
Ale nakonec Vika zvládla koncovku a zvítězila. Ale obě hráčky by si za to co na kurtu předvedly zasloužily vyhrát. :)

Maria Shrapova  sehrála také velmi dlouhý zápas s Agnieszkou Radwaňskou zápas končil ve 3 ráno místního času no prostě nepředstavitelné. Tady byl zápas velmi vyrovnaný a emočně stejný jako předešlý skvělé údery, Maria hrála bum bum tenis a Aga svůj chytrý tenis zápas to byl velmi skvostný a napínavý. A však nakonec to lépe zvládla Maria která si velmi oddechla a díky výhře postoupila do semifinále. Zápas byl pro Marii 5:7 7:5 7:5.


Výsledky 25.10.

Turnaj mistryň se loučí s první hráčkou a tou je Angelique Kerber která dnes nestačila na Li Na 6:4 6:3 a tak se třemi porážkami už nepostoupí dál. Angeluque by si za včerejší úžasný zápas proti Azarence zasloužila postoupit ale dnes to bohužel nešlo byla na ni vidět únava po včerejšku a to je také jeden z důvodů proč to dnes nešlo. Každopádně Angelique letos měla svoji nejlepší sezonu a věřím že takových ještě zažije hodně. :)

Serena Williams si poradila s Viktorii Azarenkou 6:4 6:4 a Vika bude muset o semifinále bojovat proti Číňance Li Na .

Sara Errani porazila Samanthu Stosur která nahradila v turnaji Petru Kvitovou 6:3 2:6 6:0.

 

Výsledky 26.10.

Maria Sharapova porazila náhradnici za Petru Kvitovou Samanthu Stosur vyprovodila dokonce s kanárem 6:0 6:3. Maria tak se třemi výhrami postupuje do semifinále. Je vidět že má obrovskou formu a má na to porazit třeba i Serenu no uvidíme co se odehraje dál. :)

Výsledky 27.10. 

Hezký den, také vaše město zavál sníh? No to bude Maria koukat z takového teplého Istanbulu do Česka. :D
Ale teď k turnaji dnes se odehráli semifinále které byly dá se říct jednoznačné.

První semifinále proběhlo mezi Serenou Williams a Agnieszkou Radwaňskou. Ten to zápas byl v prvním setu takový rozpačitý ale bylo vidět kdo má na kurtu jasnou převahu byla to Serena která první set získala 6:2.
Nesmíme zapomenout také na to že Aga včera strávila na kurtu skoro čtyři hodiny a to se určitě také podepsalo na výkonu. Druhý set byl už v ráži Sereny, Aga prakticky nic neuhrála 6:1.

Druhé semifinále bylo hodně očekávané a všichni se těšili na napínavý a vyrovnaný zápas ale on to byl spíše opak. Maria Sharapova na kurtu vládla dnes neměla přemožitelku, úžasný servis a ty údery no prostě jedna báseň Vika s tím nic nezmohla. První set byl ještě vyrovnaný ale v koncovce vládla Sharapova která set vyhrála 6:4. Druhý set už byl jen v její notě Victorii nedala šanci ta dokonce málem odešla s kanárem 6:2.

Finále bude velmi zajímavé a bude to otevřené, protože pokud bych měla porovnat která hrála lépe byla to právě Sharapova než Williams. Titul bych moc přála Marii. :)

Komu by jste titul přáli vy? :) Kdo myslíte že zdvihne pohár nad hlavu?? :) 

A nesmím zapomenout na úspěch našich deblistek Lucky Hradecké a Andrey Hlaváčkové které postoupily do finále Turnaje mistryň potom co porazily obhájkyně titulu Raymond/ Huber 7:6 6:1. 

Jejich finálové soupeřky ještě nejsou jasné rozhoduje se mezi Errani/Vinci a Petrova/Kirilenko.

Jedno je jasné DRŽÍME VÁM PÁLCE HOLKY!!!! :)

Maria byla za postup šťastná toto je její reakce po výhře. :)









neděle 21. října 2012

Turnaj mistryň-ceremonie

Před malou chvíli byly rozlosovány skupiny:

První skupina: Azarenka,Williams, Kerber, Li Na

Druhá skupina: Sharapova,Radwaňská, Kvitová,Errani

Fotky z ceremonie:



¨













Fotky jsou božské!!! :)

Video o tom co se dělo v zákulisí. :D



úterý 16. října 2012

ATP-Moskva,Vídeň,Stockholm

Výsledky 16.10.

Moskva:

Kravchuk- Korolev 6:4 6:3

Berrer- Sijsling 6:7 3:6

Kuznetsov-Berlocq 6:1 4:6 3:6

Stockholm:

Hájek-Falla 3:6 6:3 6:7

A další důležité zápasy se teprve odehrají.

Vídeň:

Postupují: Brands, Lorenzi, Zemlja, Levine, 

Výsledky 17.10.

Moskva:

Lukáš Rosol porazil Istomina 4:6 6:4 6:3.  Jen tak dál!!! :)

Dále postupují: Ivo Karlovic, Ito, Janowic, Cipolla.

Stockholm:

Nicolas Almagro porazil Copil 6:4 7:6.

Další zápasy se teprve odehrají.

Vídeň:

Zde za chvíli začne nasazená jednička turnaje Juan-Martin Del Potro.

Výsledky 18.10. 

Moskva: 

Janowicz porazil Španěla Berlocq 6:3 6:4.

Andreas Seppi si poradil s Sijlsling 7:5 6:2.

Brazilec Belucii dokázal porazit Cipolla 6:4 6:1.

Stockholm: 

Marko Baghdatish postoupil po skreči Falla 6:0 3:0.

Za chvíli nastoupí na kurt Tomáš Berdych proti Zopp a po nich Jo-Wilfried Tsonga proti Soeda.

Vídeň:

Postupují: Bedene, Zemlja, Lorenzi, Matosevic.

Výsledky 19.10. 

Moskva: 

Lukáš Rosol nestačil na Jaziri 5:6 3:6.

Ivo Karlovic porazil Rogera-Vasselina 7:6 6:3.

Andreas Seppi postoupil když porazil Ito 6:2 6:1.

Stockholm:

Baghdatish porazil Berakins 6:3 7:6.

Nicolas Almagro dokázal porazit Leytna Hewitta 6:1 6:5.

Za chvíli nastoupí na kurt Tomáš Berdych.

Vídeň:

Janko Tipsarevic postoupil po skreči Bedene 6:2 4:2.

Del Potro postoupil přes Matosevic 6:2 6:2.

Semifinále: 

Moskva:

Prvním finalistou se stal Andreas Seppi když porazil Jaziri 6:3 6:1.

O druhém finalistovi se právě rozhoduje mezi Ivo Karlovic a Belluci stav je 6:5.

Stockholm: 

Prvním finalistou se stal Jo-Wilfried Tsonga potom co mi vzdal zápas za stavu 6:4 4:6 5:2 Marko Baghdatish.

TOMÁŠ BERDYCH je druhým finalistou turnaje dnes dokázal zdolat Nicolase Almagra 6:3 6:2 a zahraje si tak o titul.

Finále bude o to zajímavější že si kluci zahrají o 6. místo na žebříčku, tak co myslíte kdo vyhraje?? :)

Vídeň:

Podle nasazení si finále zahraje Juan-Martin Del Potro který porazil Lucemburčana Muller 7:6 7:6.

Druhým finalistou se se stal Slovinec Zemlja který hodně překvapivě vyřadil Janka Tipsarevice 3:6 7:6 6:2.

Zde může být finále velmi jednoznačné ale také nemusí. :)






Vítězové: 

Moskva: 

Turnaj v Moskvě ovládl Andreas Seppi který ve finále porazil Brazilce Belluci 3:6 7:6 6:3.

Stockholm:

TOMÁŠ BERDYCH získal titul potom co porazil Jo-Wilfrieda Tsongu 4:6 6:4 6:4.
Tom má tak jistý Turnaj mistrů a nevím jestli nekecám ale měl by se posunout na 6.místo žebříčku.
Gratulujeme!!

Vídeň: 

Ve Vídni kraloval Juan-Martin Del Potro když ve finále porazil Slovince Zemlju 7:5 6:3.





pondělí 15. října 2012

Lucemburk a Moskva

Ahoj, tento týden se hrají turnaje v Lucembursku a Rusku, jako vždy sem budu každý den dávat výsledky. Z českých hráču se můžete těšit na Lucku Šafářovou, Lucku Hradeckou a další.
Už příští týden startuje Turnaj mistryň tak se vám chystám udělat takovou menší reportáž o loňském průběhu turnaje + něco z letoška. :) 
Pokud máte nějaký námět na článek nebo dokonce něco napsaneého stačí mi poslat na email lenka.svan@gmail.com a pokud to bude dobré ráda to pod vaším jménem zde zveřejním. :)

Výsledky 15.10.

Moskva:

Švédka Arvidsson porazila Srbku Bojanu Jovanovski 6:2 6:4.

Lucka Šafářová postoupila po menších problémech ale Rusku Gasparyan dokázala porazit 6:3 4:6 6:2. JEN TAK DÁL!!! :)

Aktuálně se hrají další zápasy. :)

Lucemburk:

Slovenská hráčka Rybáriková porazila Španělku Suarez-Nevarro 7:6 6:4.

Monica Niculescu porazila Oprandi 7:6 6:1.

Lucka Hradecká porazila Tamiru Paszek 6:3 7:6. JEN TAK DÁL!! :)


Dnes se s vámi rozloučím fotkou Marie kterou vložila na svůj FB aby poděkovala fanouškům. :)


Výsledky 16.10.

Hezký den, i dnes se pokračuje na kurtech i tento týden může změnit sestavu na Turnaj mystriň. :)  Dnes bylo udáno místo prvního kole Fed Cupu na příští rok a tím místem je Ostrava, jsem zvědavý zda přijede i Sam Stosur.

Moskva:

Tvestana Pironkova porazila Američanku Lepchenko 6:0 7:6.

Obhájkyně titulu Dominka Cibulková měla na úvod problémy ale svoji soupeřku Makarovovou vyřadila 2:6 6:4 6:2.

Yaroslava Schvedova porazila Rusku Pavluchenkovou 6:2 6:2.

Další postupující: Dolonc, Cornet.

Lucemburk:

Petra Martic nestačila na Rumunku Cirstea 2:6 2:6.

Jelena Jankovic postoupila po skreči Číňanky Peng za stavu 3:0.

Bohužel Barbora Záhlavová-Strýcová nestačila na Němku Beck které podlehla ve třech setech 7:5 6:7 2:6.

Finalistka z Linze Julia Georges vyhrála nad Soler-Espinosa 6:2 6:1.

Další postupující: Roberta Vinci, Dominguez Lino.

Dnes se s vámi rozloučím fotkou Caroline Wozniacki.



Výsledky 17.10.

Ahoj, dnes se pkračuje na turnajích normálně na kurtech se představila třeba Lucka Hradecká ale i další tenistky.

Moskva:

Český souboj Šafářová- Zakopalová vyhrála právě Klára a to 6:4 6:4. :) No myslím že to bude mít Petr Pála těžké vybrat dvojici singlistek na finále FC.

Maria Kirilenko prošla přes Elenu Vesnina kterou porazila 7:5 6:1.

A na turnaji se zrodilo překvapení Švédka Sofia Arvidsson porazila nasazenou Marion Bartoli 6:3 6:0.

Lucemburk:

Daniela Hantuchova postupuje potom co porazila Rus 3:6 6:4 6:1.

Lucka Hradecká porazila Němku  Beck 6:1 6:1. Jen tak dál Lucko!!! :)

H+H odvrátily sedm mečbolů a porazily Španělský pár 6:7 7:6 10:5.

Další postupující: Dominquez Lino, Keothavong, Pervak.

Výsledky 18.10.

Hezký den, dnes bych začala tím že narozeniny slaví jedna velká česká osobnost tenisu, velký vzor mnoha tenistek, jedna z nejúspěšnějších v historii a já jsem moc pyšná že je právě Češka, vítězka 18 grandslamů.
Jestli nevíte o kom je řeč tak je o Martině Navrátilové když se řekne její jméno tak snad každý v této zemi ví kdo je zač. :) 

Takže za tento blog bych jí chtěla poblahopřát: hodně zdraví a vitality, úspěšné hledáni nových talentů (jen taková zajímavost kdo neví Martina objevila Marii Sharapovou) a vše krásného v životě. 

Martina slaví své 56. narozeniny. 


Výsledky:

Moskva: 

Ana Ivanovic postoupila dál přes Solovieva 6:1 6:4.

Maria Kirilenko neměla zrovna lehkou soupeřku ale Yaroslavu Schvedova dokázala porazit 7:5 6:4.

Srbka Dolonc porazila Rumunku Halep 6:1 6:0.

Lucemburk: 

Daniela Hantuchova porazila svěřenkyni Kim Clijsters, Flipkens 6:4 4:6 6:2.

Roberta Vinci přešla pře soupeřku Keothavong 6:4 6:1.

Rumunka Cirstea nestačila na Pervak 6:1 7:6.

Andrea Petkovic vyprovodila Jelenu Jankovic dokonce s kanárem 7:5 6:0.

Výsledky 19.10.
Ahoj,dnes vám se hodím jen výsledky jelikož trochu nestíhám. :D

Moskva: 

Dominika Cibulková neobhájí titul dnes nestačila na Carolinu Wozniacki podlehla jí 2:6 7:6 1:6.

Maria Kirilenko překvapivě nestačila na Švédku Sofii Arvidsson 3:6 3:6.

Klára Zakopalová nestačila na Australanku Sam Stosur 1:6 3:6.

Ana Ivanovic přešla přes Dolonc 6:1 6:4.

Lucemburk:

Daniela Hantuchova postupuje v turnaji potom co porazila Španělku Domniquez-Lino 7:5 6:0.

Lucká Hradecká padla s Niculescu 0:6 4:6.

Andrea Petkovic porazila Pervak 6:3 6:2.

Semifinále: 

Moskva:

První finalistkou se stala Caroline Wozniacki a to po třísetové bitvě se Sofii Arvidsson kterou porazila 6:3 6:7 6:4. Zápas to byl velmi pohledný v prvním setu Caro ztratila podání ale vše dokázala vzít zpět a získala set, druhý set byl takový na houpačce a není divu že musel rozhodnout tiebreik. A třetí set ten vyl velmi napínavý ale lépe ho zvládla Caroline.

Druhou finalistkou se stala Samantha Stosur která také musela vyhrát až ve třetím setu. Sam porazila Anu Ivanovic 2:6 6:3 6:2.

Lucemburk:

První finalistkou se stala Rumunka Monica Niculecu když na ni nestačila Slovenka Daniela Hantuchová ta prohrála 6:1 6:3. Od tohoto zápasu jsem čekala velikou bitvu ale on dost jednoznační to mě docela zamrzelo.

O druhé finalistce se právě rozhoduje mezi Venus Williams a Andreou Petkovic stav je 3:3.








Vítězky : 


Moskva: 

Zde se vítězkou po úžasném boji stala Caroline Wozniacki. 
Caro porazila Samanthu Stosur 6:2 4:6 7:5, Caro ve třetím setu dokonce prohrálavala ale dokázala se s toho dostat a získala titul. 
Doufám že to Caroline nakopne a začne podávat úžasné výsledky a třeba se vrátí do top 10. :) 


Vítězkou v Lucemburku se stala podle očekávání Venus Williams ta přehrála Monicu Niculescu 6:2 6:3. 

Deblový pár Kirilenko/Petrova se dostalo na Turnaj mistryň. 

Dnes večer se při slavnostním ceremoniálu rozlosují skupiny na Turnaj mistryň také jste tak zvědaví jako já?? :) 

 


 







úterý 9. října 2012

Linz+Osaka

Tento týden turnaj WTA zakotvil v rakouském Linzi. A takový tip pokud máte facebook tak Petra Kvitová a své stránce zveřejnila moc krásné a vtipné video které stojí za podívání. :)

Výsledky 9.10.

Dominika Cibulková se odhlásila z turnaje z důvodu zranění ramena. Přejeme aby se Domča co nejdříve uzdravila. :)

Španělka Suarez Nevarro postoupila přes Rybarikovou 6:3 6:4.

Mattek-Sand vyhrála nad Tamirou Paszek 6:2 6:4.

Další postupující: Oprandi,Flipkens, Burdette,Begu, Halep,

Aktuálně se hrají další zápasy. :)

Výsledky 10.10.

Julia Georges zvítězila nad Švýcarkou Oprandi 6:3 6:3.

Victoria Azarenka byla jako vždy suveréní a bezchybná, dnes přehrála Holanďanku Rus 6:0 6:2.

Osaka:

Samantha Stosur jako nasazená jednička turnaje se trápila s Italkou Razzano 1:6 6:2 6:4.

Taková zajímavost na konec: 
Na Facebookové stránce České srdce=Tenisové srdce jsem našla tento výrok  Victorie Azarenkové.

Victoria Azarenka :
" Do Rakouska jsem přijela vyhrát, je to skvělá příprava na Istanbul a ráda bych svou sbírku titulů tento rok eště vylepšila, ráda bych hrála klidně každý týden proti Sereně Williams, jelikož mě stále poráží, jednou to ale prolomím určitě, vždyť jsem nejlepší na světě, Petře Kvitové dlužím porážku z Istanbulu, tak doufám, že na sebe už konečně narazíme a oplatím jí to " 


Musím říct že mě to udivuje,nevím ale působí to na mě dost namyšleně a prostě nevím co dodat. Jaký máte na tento výrok názor vy?  

Hezký zbytek večera a jsem zvědava na vaše názory. :) 



Výsledky 11.10

Rumunka Begu přehrála Holanďanku Bartens 6:4 7:6. 

Mattek-Sand přehrála Španělku Suarez-Nevarro 6:3 6:3. A sahá tak po dobrém výsledku. 

Victoria Azarenka smetla další soupeřku tentokrát Rumunku Halep 6:1 6:1. 

Petra Martic porazila 6:2 3:6 6:0 Rakušanku Mayr- Achneitner. 



Výsledky 12.10. 

Julia Georges porazila Švédku Arvidsson 6:1 6:4 a postoupila tak do  semifinále. 

Victoria Azarenka vyhrála jasně a rychle nad Petrou Martic 6:2 6:2. 


Osaka: 

V Osace jsou semifinalistky: Doi, Heather Watson, Chang K-C která zdolala Lauru Robson, a poslední je nasazená jednička Samantha Stosur.  

Dnes se s vámi rozloučím fotkou Any Ivanovic která právě bojuje na kurtu proti Flipkens. 




Semifinále:

Prvním semifinále se představily Julia Georges a Flipkens. První set sice získala Flipkens 6:1 ale ten druhý byl stejně jako třetí byl v režii Julie 6:2 6:3. Na kurtu bylo vidět to má jasně navrch ten první set v podání Julie byl prostě skrat. :D

Druhá finalista je... to asi všem jasné je to světová jednička Victoria Azarenka ta přehrála Rumunku Begu 6:2 6:1. Na finále jsem zvědava myslím si že Julie může Viku potrápit a třeba i překvapit. :)

Finálové obsazení v Osace:
Tam je finálová dvojice Heather Watson a Číňanka Chang která vyřadila nasazenou jedničku Sam Stosur.




                                      Vítězka v Linzi

 Vítězkou se stala podle očekávání Victoria Azarenka ale neměla to lehké. Sice v prním setu přehrála Julii Georges 6:3 ale v tom druhém jí Julia pěkně potrápila. Když jsem přepla na Eurosport tak byl druhý set 5:0 pro Viku ale najednou se začela Julie zlepšovat a sebrala jí podání a dotáhla to až na 5:4 ale tam už Viku nezastavila. Ten obrat který Julia nedokončila byl úžasný, moc jsem jí fandila pač je jedna z mých nej tenistek ale zastavit Viku to je nad lidský úkol. 
Letos to je šestý vyhráný turnaj pro Azarenku.

Victoria si po vítězství zatancovala:D

A teď už vítězka s trofejí.






Šanghaj

Ahoj, tento týden se odehrává turnaj v Šanghaji, kde nechybí ani Tomáš Berdych.
Ale musím začít smutnou zprávou dnes byly zveřejněny dvojice pro Hogman cup, kde obhájci titulu Petra Kvitová a Tomáš Berdych nejsou zapsáni. Nejvýše nasazená dvojice bude Novak Djokovic spolu s Anou Ivanovic.

Výsledky 9.10.

Kei Nishikori lehce postoupil přes Wu 6:2 6:4.

John Isner se potýkal s problémy proti Jihoafričanovi Andersonovi 7:6 6:7 7:6.

Jurgen Melzer nestačil na Francouze Simona podlehl mu 4:6 2:6.

Milos Raonic dokázal vyhrát ve svém zápase proti Matosevic 7:6 6:3.

Radek Štěpánek porazil Hewitta 7:5 6:1. A po dvou měsících dokázal vyhrát. :D

Další postupující: Stanislas Wawrinka, Mayer, Istomin, Viktor Troicki, Lopez, Clic, Baghdatish, Verdaco.

Dnes se rozloučím krásnou fotkou Tomáše Berdycha, kterou zveřejnil na svém Facebooku. :)



Výsledky 10.10.

Hezký den, dnes se pokračuje na turnaji v Šanghaji kde se dnes představila i naše tenisová jednička Tomáš Berdych.

Start Rafaela Nadala ve finále DC není nemožný. Rafa ,,Není to nemožné, ale bude to hodně težké," řekl Rafael o možné účasti na Turnaji mistrů a finále DC. Taky jste tak zvědaví zda Rafa nastoupí? :) 

Španěl Lopez postoupil přes Kohlscheibera 63 6:4.

Kei Nishikori vítěz z Tokya prohrál a Američanem Samem Querrym 6:2 1:6 4:6.

Raonic prohrál s Baghdatishem 6:7 7:6 6:7.

Tomáš Berdych byl skvělí a Andrease Seppiho porazil 6:3 6:3.

Novak Djokovic se také na kurtu moc dlouho nezdržel, dnes porazil Bulhara Dimitrova 6:3 6:2.

Jo-Wilfried Tsonga vyhrál nad Paire 7:6 7:5.

Andy Murray nemusel ke svému zápasu nastoupit a to proto že Němec Mayer zápas ještě pře začátkem skrečoval.

Radek Štěpánek porazil Francouze Gasqueta 6:4 6:4. :)

Dále postupují: Stanislas Wawrinka, Alexandr Dolgopolov, Tomy Hass.

Výsledky 11.10. 

Ahoj, dnes mám skvělé zprávy hlavně pro české fanoušky. Poslední dobou se hodně diskutuje o tom zda se Andy Murray stane světovou jedničkou, co myslíte vy? Podle mě se jí stane a to né zrovna zadlouho. :)

Tomáš Berdych porazil Američana Querryho 6:2 6:7 6:4. Tom by mohl zde v Šanghaji získat další titul, ani bychom se nezlobili. :D

Jo-Wilfried Tsonga narazil na nebezpečného Marka Baghdatise, zvítězil nad ním 6:2 7:6.

Novak Djokovic ne na kurtu moc dlouho nezdržel Felisiana Lopeze přehrál 6:3 6:3. Zápas to byl velmi rychlý a bylo vidět kdo má navrch když Lopez netrefil první podání tak byl bod Novaka.

Radek Štěpánek porazil Johna Isnera 6:4 6:7 6:3. Pro Radka to je úžasný výsledek, a my jsme za to rádi kluci před finále DC mají skvělou formu. :)

Andy Murray se vůbec nepral se svým soupeřem Alexandrem Dolgopolovem 6:2 6:2.

Marin Clic zvítězil nad Španělem Verdacem 4:6 6:1 6:4.

Švýcarský souboj vyhrál Roger Federer ten porazil Wawrinku 4:6 7:6 6:0.

Janko Tipsarevic prohrál s Tomy Hassem 6:2 6:1.

Výsledky 12.10. 

Hezký den, jakpak se máte, dnes je tu konečně víkend taky jste tak rádi? :D 
Zatím pro vás několik výsledků. 

Tomáš Berdych porazil Jo-Wilfrieda Tsongu 6:3 7:6 a je v semifinále. Zápas to byl v režii Tomáše, ten podal skvělý výkon a zajišťuje si tak účast na Turnaji mistrů. 

Radek Štěpánek bojoval s AndyMurraym ale na konec u odlehl 6:4 2:6 3:6. V druhém a třetím setu to bylo v režii Brita i když mu vzal Radek ve třetím setu podání tak si ho Brit vzal hned zpět.  

Novak Djokovic porazil Tomyho Hasse 6:3 6:3. Novak hral jako vždy bezchybně a uvolněně. O finále se střetne s Tomášem Berdychem bude to určitě napínavý a krásný zápas. :) 

Roger Federer zvítězil nad Marinem Clicem 6:3 6:3 a o finále se utká s Andym Murraym.

Fotka Tomáše Berdycha kterou před chvíli zveřejnil na svém facebooku. :) 



Semifinále:

První semifinálová dvojice byla Novak Djokovic a Tomáš Berdych. Do finále mohl postoupit jen jeden a tím se stal Novak Djokovic 6:3 6:4. Zápas to byl pěkný ale bylo vidět kdo má navrch, Tomáš pořád něco řešil s rozhodčím a bylo na něm vidět že není v psychické pohodě. Novak byl bezchybný přesný servis a údery udělaly svoje.

Druhá semifinálová dvojice byla tvořena z Rogera Federera a Andyho Murrayho. V tomto zápase to bylo vemi vyrovnané ale navrch měl spíše Andy a také proto vyhrál 6:4 6:4. Andyho skvělí servis a forehand byly nepřekonatelné. Ke konci utkání začalo dokonce pršet takže se chvíli čekalo než se mohla zase začít hrát ale to už Andy vedl 5:4 a šel podávat, s tím Roger už nic nezmohl. No co říci Andy prostě bude zanedlouho světovou  jedničkou. :D 

Fotka ktrerou Andy dal na svůj facebook. :)



Novak Djokovic - The 2012 Laureus World Sports Awards 2

       Vítěz v Šanghaji

Vítězem se stal po velkém boji Novak Djokovic první set vyhrál Andy Murray 7:5 v tom druhém Novak odvrátil 5 mečbolů a vyhrál ho 7:6. Ve třetím setu to byl takový hukot Novak sebral Andymu podání a ten si už vzít zpět nedokázal a navíc na konci zápasu dostal křeč do nohy. Zápas byl velmi pohledný a nebylo znát kdo má na kurtu převahu ale nakonec jí měl právě Novak.

Fotka vítěze s trofejí. :)



Novak si jí jednoznačně zaslouží.

pondělí 8. října 2012

Novinky

Hezký den, po dlouhé době mám pro vás několik novinek z tenisového světa.
Nevím jestli jste už zaznamenaly ale nejlevnější lístek na finále DC bude stát 1990 Kč, tak a mám po finále a co vy koupíte si lístky i při takové sumě?
Už příští týden začíná turnaj mistryň také se tak těšíte na ty úžasné zápasy?

Ale teď už několik novinek:

Petra Kvitová nemůže obhájit titul v rakouském Linzi a to proto že pořadatelé nemohou pozvat dvě hráčky s elitní desítky, asi si říkáte kdo je tou druhou hráčkou je to Victoria Azarenka.
Pořadatelé by museli zdvojnásobit dotaci a to je docela hodně peněz. Takže Vika nedovolí Peťe obhájit body a titul, docela mě to mrzí pač Vika vždy touto dobou hrála v Lucemburku a takhle si myslím že né jednoho českého fanouška rozesmutnila třeba jako mě. :(

Serena Williams se posunula na třetí místo světového žebříčku potom co Aga Radwaňská neobhájila titul z Pekingu.

Novak Djokovic si po vítězství v Pekingu zatancoval a když tancuje Novak tancuje celý stadion. :)




Za nedlouho se uskuteční finále FC a Srbky se nechaly slyšet že do Česka jedou pro titul a nějaké Kvitové se nezaleknou. Co myslíte dokážou získat titul? Ale naše holky jsou nejlepší na světě a mi je nikomu nedáme.  :)


pondělí 1. října 2012

Tokio a Peking muži + Davis Cup finále se uskuteční...

Tento týden se hraje v Tokiu mužský turnaj ATP kde nechybí ani Tomáš Berdych.

A právě Tom dnes zvítězil nad Pairem 6:1 7:6. Jen tak dál Tome. :)

Výsledky 2.10.

Peking:

Jurgen Melzer zvítězil ve svém zápase proti Andujarovi 6:1 4:6 7:6.

Jo-Wilfried Tsonga postoupil i přes pár problému, proti Istominovi vyhrál 4:6 6:1 7:6.

S problémy se potýkal Novak Djokovic ve svém zápase zvítězil nad Berrem 6:1 6:7 6:2.

Tokio:

Radek Štěpánek nezvítězil nad Kanaďanem Raonicem, prohrál 4:6 4:6.

Andy Murray výhrál nad Ivo Karlovicem 7:6 6:4.

Dále postoupili: Robredo, Chardy, Nishikori, Torsunov, Falla, Baghdatis, 

Finále Davis cupu se uskuteční v O2 aréně!! A to je dobře taková událost si zaslouží právě O2 arénu a co chystáte se na finále??? 

Výsledky 3.10.

Peking:

Jurgen Melzer si dnes poradil s Alexandrem Dolgopolovem 7:6 2:6 6:1.

Němec Mayer vyhrál nad Copilem z Rumunska 3:6 6:3 6:2.

Novak Djokovic potom co se včeral potýkal s problémy tak dnes byl suveréní vyřadil Španěla Berlocqua 6:1 6:3.

Tokio:

Juan Monaco vyhrál nad Bulharem Dimitrovem 6:2 6:1.

Janko Tipsarevic po problémech postoupil přes Simona 4:6 6:3 6:1.

Stanislas Wawrinka vyřadil Chardyho 7:6 6:7 7:5.

Andy Murray smetl Slováka Lacka 6:1 6:2. A kráčí za dalším titulem. :)

Výsledky 4.10. 

Peking: 

Youzny porazil 6:3 6:3 Jihoafričana Andersona.

Překvapivě končí Francouz Richard Gasquet, ten nestačila na Číňana Zhang 4:6 6:3 4:6.

Španěl Lopez zvítězil nad Lu Y-H 6:3 7:6.

Sam Querry porazil Andrease Seppiho 6:1 6:4 a pokračuje tak v dobré formě.

Tokio: 

Janko Tipsarevic porazil Chuidenilo 6:4 6:2.

Milos Raonic postoupil potom co za stavu 3:0 zápas skrečoval Viktor Troicki.

TOMÁŠ BERDYCH postoupil do čtvrtfinále když porazil Falla 6:3 7:5. POJĎ TOME! :)

Juan Monaco nestačila na Baghdatise 7:5 6:1 3:6.

Kei Nishikori postoupil přes Robreda 5:7 6:1 6:0.

Torsunov porazil Ito 7:5 6:3.

Výsledky 5.10. 

Peking: 

Jo-Wilfried Tsonga postoupil bez boje potom co mu vzdal Davyděnko.

Němec Mayer porazil 6:3 6:4 Číňana Zhang.

Jo-Wilfried Tsonga dnes vyhrál nad Youzhnym 6:3 6:2.

Sam Querry nenavázal na svoji skvělou jízdu, zastavil ho Španěl Lopez  6:4 4:6 4:6.

 Novak Djokovic si ani ne za hodinu poradil s Jurgenem Melzerem 6:1 6:2, Novak hrál agresivní a přesný tenis. :) V hledišti fandila svému manželovi Jurgenovi Iveta Benešová.

Tokyo: 

Milos Raonic v dlouhém zápase udolal Srba Janka Tipsarevice 6:7 6:2 7:6.

S malými problémy se potýkal Andy Murray který zdolal Švýcara Wawrinku 6:2 3:6 6:2.

Marko Bahdatish zvítězil nad Tursunovem 6:2 6:4.

Tomáš Berdych nestačil ve čtvrtfinále na Japonce Kei Nishikoriho 7:5 6:4. Kei hrál bezchybně a výhru si zasloužil.

Hezký zbytek večera a užívejte víkend na plno. :)

Výsledky 6.10. 

Hezký den, mám pro vás dnešní výsledky z turnajů v Asii, možná budete překvapeni.

Peking: 

Jo-Wilfried Tsonga postoupil potom co mu Španěl Lopez za stavu 6:1 4:1 vzdal zápas.



Tokyo: 

Milos Raonic porazil nasazenou jedničku turnaje Andyho Murrayho 6:3 6:7 7:6 a to si myslím že je docela překvapení. :)

Domácí Kei Nishikori vyhrál nad Marko Baghdatisem 6:2 6:2 a zahraje si tak na domácí půdě finále. :)



Vítězové: 

Peking:

Tam se aktuálně hraje zápas Tsonga-Djokovic. Novak Djokovic získal titul z Pekingu porazil Jo-Wilfrieda Tsongu 7:6 6:2. :)

Tokio:

Vítězem v Tokiu se stal domácí hráč Kei Nishikori který ve finále zdolal Milose Raonice 7:6 3:6 6:0.
A připsal si jedno z nejdůležitějších vítězství v jeho dosavadní kariéře. Jen takový paradox jak je tento víkend pro Japonce úspěšný, jezdec F1 Kobajashi obsadil  třetí místo také doma v Japonsku. :)


 

Dnešní vítězové. I příští týden se odehrají turnaje jak ty mužské tak i ženské, takže se můžete těšit na spoustu 
tenisu. Třeba Petra Kvitová bude obhajovat titul v Linci. :)