sobota 24. srpna 2013

Vše okolo US Open

Ahoj,

jelikož už v pondělí začíná dlouho očekávané US Open,tak to znamená,že přišel čas na další článek ze série Vše okolo ... Jako vždy si připomeneme loňský ročník,nakoukneme do letošního a nebude chybět ani několik faktů o tom čtvrtém Grandslamu sezony,který se nachází v New Yorku. A jak to bývá tradicí,tento článek je dlouhý na takové večerní čtení. :D

Loňské US Open: 

Na US open je nejhorší ten časový posun,takže zápasy se vždy hrají v noci,což je nejhorší. Loňské US Open bylo velmi zvláštní tím,že většina hráčů se z turnaje odhlašovala kvůli nemoci. Ale také to byl turnaj plný emocí.
V ženské části byla favoritkou Serena Williams a ta svoji dominanci potvrdila. V New Yorku byla prakticky neporazitelná a okusila to i Victoria Azarenka. Možná si pamatujete na ten zápas,šlo se do tří setů a ve třetím setu Vika vedla 5:3,ale zápas nedotáhla a přišla o něj 7:5. Serena tehdy brečela štěstím a Victoria naopak.
V semifinále se překvapivě objevila Italka Sara Errani,která Serenu nezastavila. Soupeřkou Victorie Azarenky byla Maria Sharapova. Tento souboj byl krásný možná se více počítalo s tím,že do finále půjde Maria,ale nakonec bylo dobře,že to byla Vika. Naopak Petře Kvitové nedařilo,před US Open měla skvělé výsledky a mnozí čeští novináři už prohlašovali,že to ona bude vítězkou,ale to se spletli Petra vypadla už v osmifinále a to s Marion Bartoli.

Sestřih finále: 


Velká bitva to byla v mužské části,tento turnaj probíhal bez Rafaela Nadala,takže všichni ve finále čekali bitvu mezi Novakem Djokovicem a Andym Murraym, a to se potvrdilo. Finálový zápas se hrál na pět setů a podle mě to byl ten nejlepší zápas mezi těmito hráči vítězně odešel Andy Murray,který tak získal svůj první Grandslam! Andy to hodně emočně prožíval a ten,kdo se díval musel také. :D Úspěch na US Open zaznamenal Tomáš Berdych,který došel do semifinále a tam bohužel podlehl pozdějšímu vítězi,ale Tomáš hrál celý turnaj skvělý tenis. Velkého úspěchu dosáhl,také David Ferrer,který se probojoval až do semifinále.

Sestřih finále: 


Letošní favorité:

Mnozí by řekli,že tady není o čem přemýšlet,ale to špatně. Nevím,ale myslím,že letos by mohla vyhrát Victoria Azarenka asi si myslíte,že jsem se zbláznila,ale je to tak. :D Serena nejspíše dojde do finále,ale titul brát nebude. Škoda je,že Maria Sharapova se odhlásila,na druhou stranu to je možnost pro další hráčky,které mohou zazářit. Nepodceňovala bych Li Na či Sam Stosur. Také velkou favoritkou je Agnieszka Radwanská,která říká,že se cítí skvěle a hodně si věří,myslí,že ona nás může překvapit. Kam to dotáhne Petra Kvitová nedokáži říct,to se budeme muset nechat překvapit. :)

Když se řekne mužský favorit,tak se mi vybaví Rafael Nadal. Ano,myslím,že Rafa vyhraje,ale když si ještě vybavím Andyho Murrayho a Novaka Djokovice,tak jsem ztracená. :D Tady to bude bitva ze všech stran my budeme spokojeni,že budeme moci sledovat,tak úžasné tenisové bitvy. Také bych zmínila Tomáše Berdycha US Open je turnaj,kde může Tomáš vyhrát,ostatně fyzicky je připraven skvěle. Taky bych nezapomínala na Juana Martina del Potra a Davida Ferrera. Roger Federer na toho jsem osobně hodně zvědavá i Roger je kandidát na titul to bezpochyby,ale přeci jenom už to není to,co to bývalo.

Zajímavosti z US Open:

Odměna pro vítěze dvouher- cca 50 milionů korun

Nejvíce titulů- Richard Sears, William Larned, Bill Tilden   7 
                      Molla Mallory    8

Nejmladší vítězové- Pete Sampras 19 let a měsíc
                               Tracy Austin   16 let a 9 meěsíců 

Nejdelší utkaní- Edberg-Chang 5:26
                         Bammer-Bartoli 3:05

To je vše snad vás článek nenudil. :D 

Budu moc ráda,když se se mnou podělíte o váš názor na letošní US Open. 
Lenka



Žádné komentáře:

Okomentovat