pondělí 12. listopadu 2012

Davis Cup-Příprava

Krásné pondělí, už tento víkend se poperou čeští tenisté o salátovou mísu ve finále Davis cupu.


Včera v noci přiletěl do Česka Radek Štěpánek a dnes spolu s Tomášem Berdychem vyzkoušeli kurt.  "Řekl bych, že kurt je nad očekávání rychlý, jak jsme chtěli,"  Chtěli jsme, aby byl co nejrychlejší. Aby to bylo podobné tomu staršímu. A rychlý je, což doufám, že bude dobrý," řekl Berdych chvilku poté, co si podal při střídání tréninkových "směn" ruku s členy španělského týmu včetně Nicoláse Almagra, dvojkou výběru kapitána Alexe Corretji, s nímž by měl odehrát páteční dvouhru.

Největší zbraní Španělska bude určitě David Ferrer který má skvělou formu a jen kvůli malé hlouposti nepostoupil do semifinále Turnaje mistrů. 

Český trenér Jaroslav Navrátil si myslí že o vítězi mísy rozhodně sobotní čtyřhra. Nejspíše ale bude ležet tíha utkání jako vždy v posledních pěti letech na bedrech Berdycha a Štěpánka. "Pro Radka je důležité se rozehrát i na čtyřhru, která bude nesmírně důležitá, to bude klíč," řekl Navrátil. "Není důvod, aby Radek nešel hrát, protože pro singlistu je důležité nastoupit a rozehrát se do soboty. A na povrchu, kdy bude míč po servisu a čopech sklouzávat, se zápas s Ferrerem vyrovná."

Rosol přijel na Davis Cup povzbuzen titulem na bratislavském challengeru. "Sebevědomí mi to přidalo, ale zase ne přehnaně," řekl Rosol a dodal: "Každý vyhraný turnaj je fajn. Ale věřím, že tento týden si pořídíme ještě jednu trofej."

Španělský kapitán Corretja se snažil přenést tíhu favorita na český tým. Navrátil i Berdych tvrdili, že duel je rovnocenný. "Nevidím jediný jednoduchý bod. Španělé jsou bez Nadala, ale pořád je na tom Ferrer žebříčkově lépe než Berdych a Almagro než Štěpánek. Nechci říkat procenta, ale je to vyrovnaný," řekl Navrátil.  

Trénink Tomáše Berdycha můžete najít na Facebooku. :) 

Alespoň fotka z tréninku. 




Dnešek nabídl také velmi zajímavé věci a to třeba to že kapitán Jaroslav Navrátil si myslí že Španělé budou mít takovou taktiku že proti Tomáši Berdychovi nastoupí tenista Lopéz proč? 
No to proto že s Tomášem má velmi dobré výsledky a několikrát ho už porazil a to by pro naše tenisty mohla bát hrozba. 

Radek Štěpánek dnes na trénink donesl Tomáši obrovskou flašku malinovky a Tomáš dal na Facebook komentář: Pitný režim je důležitý...vyvalte sudy. :D 



Ivan Lendl dnes dorazil do Prahy a byl se podívat a trénink našich tenistu a řekl že kdyby kluci žádali o radu nebo pomoc tak bude potěšen.

Co myslíte budou kluci chtít aby jim prozradil jak na Španěly?





ROZLOSOVÁNÍ FINÁLE:  

Dnes se od 13:00 v Praze konkrétně v Obecním domě losovalo finále Davis Cupu.
Rozlosování se zúčastnily oba týmy a bylo vidět že jsou před finále všichni nervozní.

 Rozlosování dopadlo takto: 

Zítra od 16:00 nastoupí na kurt David Ferrer proti Radku Štěpánkovi a po nich
                                                Nicolas Almagro proti Tomáši Berdychovi

Sobota: tam jsou debly jsou sice psaní Lukáš Rosol a Ivo Minář ale my víme že nastoupí Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem proti Lopez/Granollers a tato dvojice je favority protože to jsou letošní vítězové Turnaje
mistrů v deblu.

V neděli když se ještě bude hrát tak nastoupí Tomáš Berdych proti Davidu Ferrerovi a
                                                                    Radek Štěpánek proti Nicolasi Almagrovi.

Zde se můžete kouknout jak vypadá  trénink Tomáše. :D 
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/438548-video-jak-vypada-trenink-z-pohledu-tenisty-berdych-se-pripravuje-na-finale-davis-cupu.html#hp-sez

Finalisté Davis Cupu. Vlevo je tým České republiky, zleva Ivo Minář, Lukáš Rosol, Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a trenér Jaroslav Navrátil. Vpravo je tým Španělska, zleva trenér Alex Corretja, David Ferrer, Nicolás Almagro, Marcel Granollers a Marc López.

Finále Davis Cupu zahájí Radek Štěpánek (vlevo) a David Ferrer
Tomáš Berdych (vlevo) a David Ferrer odehrají druhý páteční zápas

Dvojky obou týmů Radek Štěpánek (vlevo) a Nicolás Almagro.

Finále se děli na dvě strany někteří si myslí že to bude jasná záležitost pro naše tenisty ale někteří si myslí že to bude boj. 
Třeba Andy Murray řekl že Češi jsou jasnými favority a mísu získají naopak Novak Djokovic si myslí že to bude boj do poslední chvíle.

Můj názor je takový že kdy Španělé nemají Nadala tak to neznamená že nevyhrají přece víte čeho je schopen David Ferrer. 

A jen technická na závěr výsledky a dojmy ze zápasu už budou v novém článku. :) 

Úplně nakonec by mě zajímalo, kdo myslíte že vyhraje??? 

Žádné komentáře:

Okomentovat