pátek 13. září 2013

Davis Cup-1.Hrací den

Ahoj,

dnes jak jinak než s Davis Cupem naši tenisté bojují o finále a zatím jsou úspěšní,také se podíváme na další semifinále a to mezi Srbskem a Kanadou,kde se sice ještě dohrává poslední set,ale i tak se na tento souboj mrkneme.

ČESKO-ARGENTINA  2:0

Hodně očekávaný duel,kde favoritu jsou bezpochyby naši tenisté a to se dnes potvrdilo.
První zápas se odehrál mezi Radkem Štěpánkem a Juanem Monacem v tomto zápase se Radkovi věřilo,jak asi víte,tak Juan Monaco je antukový hráč a tak mu rychlí povrch dělal problémy. První set začal Radek nervozně spíše to vypadalo,že bude dnes na kurtu lepší Juan,ale potom jako by na kurtu stál ten Radek,jak ho známe a Juanu Monacovi nedal prakticky ani šanci.

Štěpánek-Monaco 7:6 6:3 6:2 

Druhý zápas mezi naší jedničkou Tomášem Berdychem a 91. hráčem světa Leonardem Mayerem bylo duel plný skvělých výměn. Někteří se divili proč do zápasu nastoupil zrovna Mayer,ale on měl za úkol Tomáše potrápit v tom lepším případě porazit,naštěstí platila první varianta. Tomáš do zápasu vstoupil nejistě bylo to vidět na jeho hře něco tomu chybělo,těžko říci Tomáš musí být už i hodně unaven,ale potom už to na kurtu byl Tomáš na kterého jsme zvyklí,ale ne úplně ten 100% Tomáš. Naštěstí Tom povolil Argentinci jen set a zápas vyhrál .

Berdych-Mayer 6:4 4:6 6:3 6:4 


Zítra se můžeme těšit na již tradiční debl,kdy nás bude zastupovat stála Davis Capová dvojice Berdych/Štěpánek a proti nim se postaví Berlocq/Zeballos. Určitě se koukněte i na debla,jelikož to bude zajímavý zápas a nevím proč,ale právě debl vždy nejraději sleduji. :D



SRBSKO-KANADA 1:0

Druhé semifinále se hraje v Bělehradě,kde nastoupila za domácí Srbsko i světová jednička Novak Djokovic. Jako jsou naši tenisté favorité,tak to stejné platí o srbském týmu. V Bělehradě se hraje na antuce,takže na tom nejpomalejším povrchu a třeba pro Novaka to byl docela šok,přejít z tvrdého povrchu na antuku.
Ale antuka Novaka nezastavila Novak odehrál proti Vašku Pospíšilovi skvělý zápas a zaslouženě vyhrál a po Srbsko vyhrál první bod.

Djokovic-Pospíšil 6:2 6:0 6:4 

Zápas mezi Jankem Tipsarevicem a Milosem Raonicem se ještě hraje aktuálně se hraje koncovka 5. setu.

Doufám,že jste ve zdraví přežili pátek 13. stejně jako naši tenisté a na závěr si dáme fotky .  
Dobrou noc. :D Lenka




Tomáš Berdych v duelu s Leonardem Mayerem v semifinále Davis Cupu v Praze.
Tenista Radek Štěpánek oslavuje vítězný set během prvního utkání semifinále Davis Cupu proti Juanu Mónakovi.

Žádné komentáře:

Okomentovat