čtvrtek 23. května 2013

Vše okolo French Open



Ahoj,

dnes je tady slibovaný článek o French Open o tom kdo jsou favorité či  Lonští vítězové,anebo také zajímavosti,které se týkají druhého grandslamu sezony který se hraje v Paříži. Vše začne 26.května a potrvá dva týdny,takže pro nás fanoušky začnou dva skvělé tenisové týdny. :D Jsem hodně zvědavá jestli bude dobré počasí,jelikož dnes je v Paříži jen 12 stupňů. Článek je dlouhý,takže doporučuji ke čtení uvařit nějaký dobrý čaj. :)

Loňské French Open:

V ženské části je obhájkyní titulu Maria Sharapova ta byla minulý rok suveréni a potom co Serena Williams vypadla už v prvním kole.tak byla největší favoritkou. Překvapení se tehdy odehrálo i u Victorie Azarenky,která vypadla potom co jí porazila Dominika Cibulková který sehrála skvělý zápas. Dalším překvapením byla Sara Errani která se probojovala až do finále,nikdo to nečekal,ale ona hrála opravdu skvělý tenis a to dokazuje i to že dokázala v semifinále porazit Sam Stosur. Petra Kvitová došla až do semifinále,kde nestačila na pozdější vítězku,ale i ona cestou do semifinále porazila těžké soupeřky jako třeba Francezsku Schiavone. Do semifinále se nedostala obhájkyně titulu Li Na,která nestačila na mladou Američanku McHale.

Loni si Rafael Nadal připsal už sedmý triumf na French Open,když porazil Novaka Djokovice zápas byl zajímavý tím že hrál dva dny kvůli dešti. V semifinále tak skončili Andy Murray i Roger Federer. Tomáš Berdych se s turnajem rozloučil potom co ho porazil Juan Martin Del Potro,tento zápas se taky musel rozdělit tak že se hrálo dva dny. Mužský turnaj nebyl tak překvapivý jako ten ženský,ale finále to změnilo kdo si ho pamatujete tak víte co myslím. 

Letošní favorité:

Když se řekne favoritky tak nám okamžitě naskočí Serena Williams je to sice tak,ale vzpomeňte na její loňské zaváhání hned v prvním kole. Také,ale vezmeme v potaz to, že letos na antuce kraluje a je praktický neporazitelná. Dále tu máme Victorii Azarenku a Marii Sharapovou i ty mohou vyhrát obě mají letos skvělou formu Maria možná trošku lepší,ale to se teď nepočítá na French Open se půjde od nuly. Nezapomeňme také na Saru Errani, Sam Strosur či Li Na. Petra Kvitová se sice herně trápí,ale může nás velmi mile překvapit a další Češka Klára Zakopalová loni hrála na French Open také senzačně. U žen je to otevřené více nám napoví až tak třetí kolo,kdo je opravdu favoritkou.

To u mužů je to jednoznačně Rafael Nadal i tady by se dalo říci to co u žen,ale samy víte, že Rafael na antuce letos neprohrál ani zápas. To Novak Djokovic ví,že bude těžké vyhrát,ale neztrácí naději, vždyť loni byl na pokraji vyřazení,když pohrála s Andreasem Seppim už 1:3 na sety. Velký otazník je nad Andym Murraym ten si minulý týden poranil kyčel a není jasné jestli na French Open bude hrát a to by byla veliká škoda. Ale překvapit nás může Roger Federer tomu se sice letos moc nedaří,ale vše se může změnit. I u mužů je to otevřené.

Zajímavosti z French Open:

Centr kurt: kurt Philippa Chatriera

Nejvíce titulů: Rafel Nadal, Chris Evert 7
                     Bjorn Borg, Steffi Graf   6

Nejmladší vítězové: Michael Chang 17 let
                               Monika Selešová 16 let

Nenasazení vítězové:  Mats Wilander,Marcel Bernard,Gustavo Kuerten,Gaston Gaudio,Margaret Scriveno.

Čeští vítězové ve dvouhře: Jan Kodeš, Hana Mandlíková,Ivan Lendl.

To by bylo pro dnešek vše. :D Tak jsme si všechno před French Open vyjasnili a teď jen čekáme. Až bude po French Open tak bych vám chtěla napsat článek o velmi zajímavém články,který jsem včera četla a to Serena Williams je neporazitelná článek je opravdu zajímavý a řekla bych, že i pravdivými,ale více o tom příště. :)

Kdo myslíte, že dokáže v Paříži uspět? 

Hezký den.  Vaše L.


Žádné komentáře:

Okomentovat