čtvrtek 10. ledna 2013

WTA a ATP: Očekávání do nové sezony



Dnes tady pro vás mám článek o očekáváních do nové sezony jak bude probíhat sezona a kdo bude na konci roku světovou jedničkou. Jelikož je první Grandslam sezony za dveřmi tak se pojďme podívat na to kdo mohl této sezoně vládnout.

Začnu sezonou WTA:

Potvrdí Serena svoji nadvládu? 

Tak nad tímhle si myslím že není žádný otazník,skutečnost je taková že Serena předvádí skvělí tenis a skoro nikdo ji nedokáže porazit. Na Australian Open obhajuje jen čtvrtfinále což by jí v žebříčku mohlo hrát do karet. Australian Open bude o to zajímavé že když Victoria Azarenka neobhají titul tak zůstane post světové jedničky volný buď právě pro Serenu nebo Marii Sharapovou. Serena bude sezoně dominovat a je jen na ni kolik turnajů a grandslamů vyhraje.

Kdo může překvapit? 

Podle mě může hodně překvapit Agnieszka Radwaňská má velký potenciál a může se stát i světovou jedničkou to že byla ve finále Wimbledonu není náhoda a navíc její výsledky na začátku sezony jsou skvělé zatím neprohrála ani jeden zápas. Její tenis sice není tak agresivní jako těch tří před ní ale to je její síla na její tenis který je tak chytrý je radost se dívat. Překvapit může také Li Na která minulý rok vyměnila trenéra a od té doby šla také nahoru a myslím si že i ona by měla patřit třeba do Top 3. Caroline Wozniacki to je kapitola sama pro sebe.jsem docela zvědavá jak se jí povede aby Caro mohla bojovat o Top 5 tak by musela hodně věcí změnit. Kdo se může dostat do Top 10 a ještě i výš je Ana Ivanovic její výsledky na začátku sezony jsou také dobré a ve finále Fed cupu ukázala že se s ní musí ještě počítat. Další tenistkou která by se mohla dostat do Top 10 je Dominika Cibulková jejíž sezona začíná také velmi dobře a její bojovnost a skvělí tenis jí mohou posunout ještě dál .

Kdo naopak může ztratit.

Tady je to těžké odhadovat. Sam Stosur ta je pověstná tím že se jí doma v Austrálii už nedaří a poslední sezona byla taková na houpačce předvedla skvělé výkony na French Open a potom to šlo dolů,tak uvidíme jak se s tím Sam popere. Další tenistkou která může ztratit je Petra Kvitová ta bojuje aby se udržela v Top 10,když Petra neobhájí semifinále na Australian Open tak může klesnout a bude jen na ni jak se s tím popere.

Sezona bude hodně otevřená na hodně otázek na odpoví to kdo se stane šampionkou na Australian Open. Vyhrát nemusí zrovna Serena ba naopak to kdo se stane vítězkou na kterém koliv grandslamu je ve hvězdách.

ATP: 

Získá další grandslam Andy Murray?

Řekla bych že u mužů to je ještě více napínavé,všichni čekají na to až se vrátí Rafael Nadal a tím pádem se turnaje stanou ještě více napínavé. Když Novak Djokovic neobhájí titul tak klesne na druhé místo a na postu světové jedničky ho vystřídá Roger Federer. Andy Murray bude v Austrálii bojovat o další titul,od té doby co spolupracuje s Ivanem Lendlem jde Andy hodně nahoru a hrou tak i psychikou která byla většinou kámen úrazu. Novak udělá vše proto aby on vládl sezoně ale to stejné udělají Andy a Roger a proto bude tato sezona výjímečná.

Zasáhne do bojů o tituly někdo jiný? 

Myslím že ano velký potenciál proto mají David Ferrer a Juan-Martin Del Porto. Ani jeden neměl sezonu jako na houpačce podávali skvělé stabilní výkony. Tihle dva můžou patřit do té velmi silné Top 4. David Ferer se na Australian Open díky tomu že Rafael Nadal nestartuje posune na 4.místo žebříčku.To samé může i Tomáš Berdych když bude sbírat body a tenis bude mít stabilní tak i on muže jít dále v žebříčku a třeba vyhrát i nějaký ten větší turnaj jako třeba grandslam. Když se kouknete na žebříček do 15. místa tak je tam jeden skvělý tenista za druhým a i proto se budou často měnit pozice v Top 10.




Jak u žen tak i u mužů to budou velké bitvy o Top 10 a nejen o to ale i o grandslamy a turnaje. Nám fanouškům vadit nebude,budeme moci sledovat vyrovnaný tenis a napínavé zápasy. :) Australian Open nám trochu přiblíží ty co budou v sezoně vyčnívat. Myslím že jsme zvědavi i na to jestli Victorie Azarenka obhají svůj titul a to samé Novak Djokovic. Na tyto otázky dostaneme odpověď už 27.ledna když první grandslam skončí a my budeme znát vítěze. 


Kdo podle Vás vyhraje Australian Open? 

Přeji Vám krásný zbytek dne. L. :)





Žádné komentáře:

Okomentovat