sobota 15. prosince 2012

Sezona WTA: jaká opravdu byla

Ahoj,přeji Vám krásný sobotní večer. Dnes mám pro vás článek o sezoně WTA článek jsem sem dala protože jsem ho napsala do časopisu kde jsem redaktorkou a tak jsem si řekla ať si ho také přečtete jestli máte stejný názor. :)


Minulá sezona WTA nám toho mnohé přinesla ale i odnesla.Vše začalo na Australian Open kde čtyři tenistky bojovaly o post světové jedničky,mezi nimi také Petra Kvitová.Do finále se probojovali Maria Sharapova která vyřadila v semifinále Petru Kvitovou a Victoria Azarenka která v semifinále svedla boj s Kim Clijsters. Ve finále se hrálo o hodně ale dokázala zvítězit Victoria Azarenka která nadělila Sharapove prohru 6:3 6:0 a stala se tak novou světovou jedničkou.

To si o ní nikdo nemyslel. 

Po Austarlian Open přišel turnaj v Dauhá kde se v semifinále utkali Victoria Azarenka a Agnieszka Radwaňská. V tomto semifinále se stala podivuhodná věc Azarenka ve druhém setu prohrála a přestala hrát s tím že si podvrkla kotník a vzala si čas na ošetření. Na tom by nebylo nic divné ale potom hrála jako zdravý člověk a Agnieszku porazila. Radwaňská po zápase řekla: ,,Kdyby s kotníkem opravdu něco měla tak zápas skrečuje ale to neudělala,ztratila jsem k ní respekt tohle hráčky nedělají...simulovat.
Další turnaje na tvrdém povrchu ovládla právě Radwaňská.

Antuka a sní nová světová jednička.

Antukové sezoně bez pochyby kralovala Maria Sharapova vyhrála turnaje Stuttgartu,Římě ale hlavně ovládla French Open kde se také díky vítězství stala novou světovou jedničkou a to díky tomu že Victorii Azarenku senzačně vyřadila Domonika Cibulková. Na tomto grandslamu utrpěla porážku už v prvním kole Serena Willimas když jí vyřadila Italka Razzano. Nesmíme také opomenout turnaj v Madridu kde se hrálo na modré antuce a skoro všichni hráčky to odsuzovali ale podle mě to nebylo tak hrozné,organizátoři stejně pak rozhodli že to bylo naposledy co se na této antuce hrálo.

Serena Williams začíná ukazovat svoji sílu.

Nadešel čas Wimbledonu na tento turnaj se těšil snad každý a to nejen proto že obhájkyní titulu byla Petra Kvitová. Zde na tomto turnaji byla možnost že se zase změní pozice světové jedničky a to se také stalo,dosavadní světová jednička Maria Sharapova v osmifinále nestačila na Sabine Lisicki a Azarenka se tak stala staronovou světovou jedničkou. Wimbledon to byl turnaj kdy Serena Williams ukázala že se s ní musí počítat v semifinále přehrála Victorii Azarenku a ve finále porazila Polku Agnieszku Radwaňskou. Serena byla z tohoto titulu na novou a není divu že na stejném místě o měsíc později vyhrála zlato na olympiádě.

České výsledky přišly až v Americe.

Na turnajích v Severní Americe kralovala Petra Kvitová potom co nedokázala obhájit Wimbledon tady pro ni byla útěcha. V Montréalu si došla pro titul když ve finále přehrála Číňanku Na Li jež potom vyhrála turnaj v Cincinnati. Další Petry úspěch přišel na turnaji v New Havenu kde ve finále svedla boj s Marií Kirilenko a získala tak další titul. Všechny tyto tituly Petře nepomohly a na posledním grandslamu sezony US Open vypadla s Marion Bartloli v osmifinále.  US Open to byl turnaj který ovládla Serena Willimas a to zaslouženě ale také se na tomto turnaji loučila tenisová legenda Kim Clijsters.

Vše završil Turnaj mistryň.

Turnaj v Tokiu vyhrála Agnieszka Radwaňská naopak ten v Pekingu Victorie Azarenka. Už se pomalu blížil konec sezony a to znamenalo že nastává Turnaj mistryň. Zde Serena Williams dokonala co začala a to že její forma jde strmě nahoru a teď je ona ta neporazitelná. Ve finále Serena porazila Rusku Marii Sharapovou která měla také velmi vydařenou sezonu.

Můj názor je takový že sezona byla velmi povedená a pohledná,když se na kurtu utkali hráčky top 4 tak to byla krásná podívaná.Nejlepší zlepšení nastalo u Victorie Azarenky tak se o proti loňskému roku hodně zlepšila. Nesmím opomenout nováčky jako je třeba Laura Robson o té si myslím že je to budoucnost ženského tenisu ale to je také třeba Sloane Stephens. Královnu této sezony je těžké určit ale největší aspirantkou je Serena Williams.

Kdo podle vás kraloval sezoně?

Žádné komentáře:

Okomentovat